The Letter : Μια ανατριχιαστική εμπειρία

The Letter
Πηγή: Steam

The Letter Chapter 1: Πρόλογος

Το The Letter είναι ένα visual novel, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 από την Yangyang Mobile. Η ιστορία ξεκινάει όταν η Isabella επισκέπτεται για πρώτη φορά το Ermengarde Mansion και ανακαλύπτει ένα παλιό γράμμα. Το γράμμα αυτό επαναλαμβάνει την λέξη “βοήθεια” με μια κόκκινη ουσία που θυμίζει αίμα. Παρά την προσπάθειά της να το κρύψει, τα γεγονότα οδηγούν στην ανακάλυψή του. Όταν όμως αναφέρει την μυστηριώδη οντότητα που την παρακολουθεί, οι φίλοι της αδυνατούν να την πιστέψουν, θεωρώντας την όλη υπόθεση μια κακή φάρσα. Σύντομα το Ermengarde Mansion το αγοράζουν οι Wrights και από τότε τα ασυνήθιστα περιστατικά όλο και αυξάνονται. Σε κάθε Chapter οι πρωταγωνιστές μας έρχονται αντιμέτωποι με τους εσωτερικούς τους δαίμονες, σε ένα σενάριο που φέρνει στην επιφάνεια τα αποτρόπαια εγκλήματα του παρελθόντος. 

The Letter
Πηγή: Steam

The Letter Chapter 2: Οι επιλογές και οι επιπτώσεις τους

Μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του The Letter είναι οι πολλαπλές επιλογές. Αυτές αποτελούν το κλειδί στην εξέλιξη των χαρακτήρων, της αφήγησης και του τέλους. Ένα ενδιαφέρον mechanic είναι αυτό της συμπάθειας-αντιπάθειας, το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και τον θάνατο. Η αγάπη, το μίσος, η φιλία και το ρομάντζο επικρατούν χάρη σε αυτό και μια κομβική απόφαση κερδίζει ή χάνει πόντους. 

The Letter
Πηγή: Steam

Οι πρωταγωνιστές τις ιστορίας είναι επτά, όσα είναι και τα κεφάλαιά της. Τα ονόματά τους με την σειρά των κεφαλαίων είναι: Isabella, Hannah, Zachary, Marianne, Rebecca, Ashton και Luke. Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια Chapters είναι τα δυο τελευταία καθώς από εκεί και έπειτα συναντάμε τις περισσότερες επιπτώσεις των επιλογών μας. Φυσικά και υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην ιστορία σύμφωνα με τους θανάτους και την διαφορετική ψυχολογία, που έχουν οι χαρακτήρες εξαιτίας τους. 

Διαβάστε επίσης  Assassin's Creed Odyssey : Τα λέμε στην E3
The Letter
Πηγή: Steam

The Letter Chapter 3: Το δέντρο και τα cutscenes

Βοηθητικό για τα διαφορετικά gameplays είναι το δέντρο. Χάρη σε αυτό μπορούμε να καταλάβουμε την κατεύθυνση που παίρνει η αφήγηση και ο διάλογος, καθώς και για το αν θα υπάρχει κάποια “θανάσιμη” διακλάδωση. Την πρώτη φορά που πατάμε πάνω στο φύλλο (εικονίδιο) προειδοποιούμαστε για spoilers. Γενικά προτείνεται η χρήση του μετά το πρώτο gameplay, για να ξεκλειδώσουμε cutscenes στο gallery και να κατορθώσουμε να τερματίσουμε το visual novel με πολλούς τρόπους. Κάθε φορά που θέλουμε να μάθουμε πως εξελίσσονται τα γεγονότα κοιτάμε την κόκκινη γραμμή. 

Advertisements
Ad 14
The Letter
Πηγή: Steam

Τα cutscenes, όπως προαναφέρθηκε, ξεκλειδώνονται ανάλογα με το μονοπάτι που ακολουθούμε. Προσφέρουν μια μοναδική πλευρά των χαρακτήρων φέρνοντάς τους πιο κοντά ή πιο μακριά. Ανάμεσά τους συναντάμε και αυτά που ονομάζονται memory fragments. Αυτά ξεκλειδώνονται κάθε φορά που ένας από τους πρωταγωνιστές μας χάνει την ζωή του. Το στοιχείο που τα κάνει επιθυμητά είναι η απεικόνιση των γεγονότων που είχαν πάρει μέρος στο παρελθόν. Τα δυο τελευταία μας αποκαλύπτονται μόνο στο true ending. 

The Letter
Πηγή: Screenshot του παιχνιδιού

The Letter Chapter 4: Τα τέλη και η σημασία τους

Τα τέλη μπορούν να έχουν διαφορετική σημασία για τον κάθε χαρακτήρα. Ορισμένα είναι individualy good ενώ άλλα όχι. Άλλα δημιουργούν φιλίες και άλλα τις καταστρέφουν. Το true ending από την άλλη απαιτεί ορισμένες θυσίες για να αποκαλυφθεί. Το συγκεκριμένο visual novel κάνει μια καταπληκτική δουλειά στο να προσφέρει ποικιλία, κάνοντας το κοινό του να θέλει να εξερευνήσει όλες τις εκδοχές της ιστορίας. 

Διαβάστε επίσης  Remothered: Tormented Fathers: Η αδρεναλίνη στα ύψη

The Letter Chapter 5: Η τελική βαθμολογία

Narration

8
Gameplay 7
Artstyle 9
Platforms 9
Replay Value 7

 

  • Το Narration είναι ένα σημαντικό στοιχείο του συγκεκριμένου visual novel. Οι λάτρεις των βιβλίων θα το αγαπήσουν. Βέβαια και για το υπόλοιπο καταναλωτικό κοινό, που ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εκβάσεις της ιστορίας, το μυστικό βρίσκεται στο skip button.
  • Minigames για να προστατευτούμε από την οντότητα υπάρχουν σε σχεδόν όλα τα Chapters και είναι διαθέσιμα για όλους. Φυσικά το skip button εφαρμόζεται και σε αυτά στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να διαβάζει την ιστορία και όχι να παίζει. Αν και επαναλαμβανόμενα αξίζουν την προσοχή μας.
  • Το artstyle είναι πολύ ξεχωριστό και σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις σας. 
  • Το The Letter είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές πλατφόρμες όπως : PS4, PS5, XBOX One, Windows κτλ.
  • Χάρη στις πολλαπλές επιλογές μπορούμε εύκολα να ξαναζήσουμε αυτή την τρομακτική ιστορία. Κουραστικό πολλές φορές είναι το δέντρο καθώς είναι δύσκολο να τις θυμόμαστε όλες και με αυτόν τον τρόπο, να ξεκλειδώσουμε όλα τα cutscenes. 
The Letter
Πηγή: Steam

Τhe Letter Chapter 6: Επίλογος

Το συγκεκριμένο visual novel προσφέρει μια ωραία πινελιά σε μια κλασική ιστορία τρόμου. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ξεχωριστοί και χάρη στην αφήγηση μπορούμε να βρεθούμε εύκολα στην θέση τους και να καταλάβουμε τις πράξεις τους. Τα mechanics του The Letter είναι αυτά που αρμόζουν σε μια visual ιστορία και τα minigames κρατούν σε εγρήγορση τον παίκτη. Σίγουρα αξίζει να σας συνοδέψει αυτόν τον Οκτώβρη! 

Πηγή

  • https://yangyangmobile.itch.io/the-letter

Σπούδασα Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Πρώην ΤΕΙ). Με απασχολούν αρκετά οι τομείς της ψυχολογίας, του κινηματογράφου και του gaming. Είμαι λάτρης των ψυχολογικών θρίλερ, των αστυνομικών ταινιών εγκλήματος αλλά και της επιστημονικής φαντασίας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Outfits εμπνευσμένα από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Μόδα και Κινηματόγραφος. Δύο από τις μεγαλύτερες τέχνες και πήγες
Γουατεμάλα

Γουατεμάλα: Απόδραση στην εξωτική γη των Μάγιας

Γουατεμάλα, το λίκνο του θαυμαστού πολιτισμού των Μάγιας, η γη