Συμφωνείτε με την ονομασία ”Βόρεια Μακεδονία” για τα Σκόπια;

[interaction id=”5b210d17b4076ba7241ea372″]

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από τη συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το σκοπιανό ζήτημα. Η από κοινού απόφασή να δοθεί στα Σκόπια η ονομασία ”Βόρεια Μακεδονία”(Severna Makedonija), προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Από τη μία η αντιπολίτευση δηλώνει ότι δε θα ψηφίσει το σχέδιο και από την άλλη ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, διαφωνεί καθέτως με την απόφαση. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν βλέπουν καθόλου θετικά αυτή την ονομασία.

Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της ελληνικής και της σκοπιανής βουλής;

Τελικά τι ισχύει; Η κυβέρνηση έπραξε σωστά και αυτή ήταν η μόνη λύση ή η ”Βόρεια Μακεδονία” συνεχίζει τον αλυτρωτισμό, τον οποίο η νέα ονομασία φιλοδοξούσε να εξαφανίσει; Άραγε θα ψηφιστεί το σχέδιο από την ελληνική βουλή και πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων Τσίπρα-Καμμένου; Ποια θα είναι η αντίδραση της σκοπιανής βουλής;

Ποια είναι η γνώμη του ελληνικού λαού;

Πέρα όμως από τα παραπάνω ερωτήματα για την επόμενη μέρα, τι πιστεύει ο ελληνικός λαός για την ονομασία ”Βόρεια Μακεδονία”; Συμφωνεί ή διαφωνεί; Μήπως μία μερίδα Ελλήνων παραμένει αναποφάσιστη γι’αυτό το ζήτημα; Υπάρχει κάποιο ποσοστό το οποίο αδιαφορεί για ένα τόσο μείζον θέμα; Όλα αυτά τα ερωτήματα φιλοδοξεί να διαλευκάνει η παρούσα δημοσκόπηση. Το ερώτημα είναι ένα και απλό και παράλληλα ξεκάθαρο και ουσιαστικό.

Νέα δημοσκόπηση για την ονομασία ”Βόρεια Μακεδονία”:

Αυτή την εβδομάδα, το MAXMAG ζητάει την άποψή σας για την ονομασία ”Βόρεια Μακεδονία” που συμφωνήθηκε από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων. Απαντήστε στη δημοσκόπηση και δείτε τι πιστεύει το σύνολο των Ελλήνων γι’αυτή την απόφαση.

Διαβάστε επίσης  Ο άνθρωπος πολίτης στον φιλοσοφικό σχεδιασμό του Thomas Hobbes

Mε λένε Αύρα και μου αρέσει να γράφω. Για ό,τι εξάπτει την περιέργειά μου! Από μικρή θεωρούσα πως η αποτύπωση των σκέψεων στο χαρτί είναι η καλύτερη έκφραση του ανθρώπου. Παράλληλα αγαπώ να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα. Λατρεύω τη φωτογραφία, τα ταξίδια και το καλό φαγητό. Παρότι έχω αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, οι σπουδές για μένα δεν τελειώνουν ποτέ καθώς συνεχώς προσανατολίζομαι σε κάτι νέο. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω την αγάπη μου για την εθελοντική προσφορά!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τα πέντε κορυφαία αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φρεσκάδα και η

Το μουσείο των ονείρων της Χαράς: ένα παιδικό βιβλίο μέσο κατανόησης της πολιστικής κληρονομιάς

Η υπόθεση «Το μουσείο των ονείρων της Χαράς» της Ελένης