Dream Theater: Θα γυρίσει ποτέ πίσω ο Mike Portnoy;

Dream Theater: Ίσως απ’ τα πρώτα ονόματα μπάντας που σκέφτεται κάποιος όταν ακούει τον όρο progressive metal. Μια σύντομη αναδρομή στη γέννηση και στη δημιουργία της εκάστοτε μπάντας ίσως να αποτελεί κίνητρο για περαιτέρω κόσμο να ασχοληθεί και να μάθει γι’ αυτήν. Το συγκρότημα μετράει στο χώρο της μουσικής 35 χρόνια. Βέβαια, το αρχικό line – up έχει αλλάξει αρκετά, όμως η μπάντα είναι η ίδια. Τα αρχικά μέλη, τα τρία αρχικά συγκεκριμένα, είναι οι: John Petrucci, John Myung και Mike Portnoy. Ωστόσο, ο Portnoy αποχώρησε από τη μπάντα το 2010 κατά τη διάρκεια ενός tour με τους Avenged Sevenfold. Αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Mike Mangini. Σήμερα οι Dream Theater αποτελούνται από: Petrucci, LaBrie, Mangini, Rudess, Myung.

πηγή εικόνας: medium.com

Τα νέα που αφορούν στους Dream Theater

Ο παγκόσμιος αποκλεισμός, έχει οδηγήσει πολλούς καλλιτέχνες στο διαδίκτυο για συζητήσεις, συνεντεύξεις, ακόμη και συναυλίες. Κάτι που ήταν καιρός να συμβεί, εάν κάποιος με ρωτά. Σε μια διαδικτυακή συζήτηση στο Cameo, λοιπόν, ο νυν τραγουδιστής της μπάντας,  James LaBrie, ανέφερε κάτι που μας γέμισε με ελπίδες. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε μια ερώτηση ενός fan, για το ενδεχόμενο επανένωσης της μπάντας με τον Portnoy, είπε:

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει κάποια επανένωση. Έχω να μιλήσω με τον Mike γύρω στα 10 χρόνια. Όμως από την άλλη, ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ.

Η ερώτηση είναι λογική, καθώς έχουμε δει τους Dream Theater με πρώην μέλη στη σκηνή, όπως τους Derek Sherinian και Charlie Dominici. Θα ήταν κάτι το μεγαλειώδες εάν βλέπαμε και τον Portnoy σε μια ζωντανή εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης  Η μαυρη μαγεια των Drama Noir

Η ιστορία ενός metal δράματος

Ο LaBrie σε μια παλιότερη του συνέντευξη (2013) είχε εκφράσει μια τελείως διαφορετική άποψη. Η θέση του τότε, για μια επανένωση με τον Portnoy, ήταν άκρως αρνητική κι αντίθετη από την τωρινή του. Είχε αναφερθεί στον Mangini ως τον καινούργιο και μοναδικό drummer της μπάντας τονίζοντας πως θα ήταν και ο τελευταίος της drummer μέχρι και να σταματήσει η μπάντα. Εκθείασε τον Mangini ως τον drummer που ώθησε στα σωστά μεγάλα νέα βήματα το συγκρότημα. Υπογράμμιζε πως ο Portnoy αποτελούσε μέρος του παρελθόντος, τόσο της μπάντας, όσο και των μελών της. Αφορούσε μεν σε ένα μεγάλο μέρος του παρελθόντος των Dream Theater αλλά του παρελθόντος τους.

Εντάξει, κάπου τότε ήρθε και η αιχμηρή απάντηση του Portnoy που χαρακτήρισε τις φωνητικές ικανότητες του LaBrie ως ενοχλητικές.

πηγή εικόνας: metalsucks.net

Επίλογος:

Τελικά και στο metal το drama υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Βέβαια, δεν ξέρουμε και τους ακριβείς λόγους της αποχώρησης του Portnoy. Σώζεται μόνο μιαν δήλωση του ίδιου του drummer από τότε:

Θέλω να πειραματιστώ με τη μουσική μου. Δε θα ήθελα να περάσω στην ιστορία της μουσικής σαν ο drummer των Dream Theater μόνο. Θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα.

Σίγουρα σεβαστό αυτό. Όμως, στα μάτια των πιο ρομαντικών, είναι σαν να γεννήθηκε ένα παιδί κι ο ένας του ο γονιός να το “φόρτωσε” στον άλλον… Κρατώντας, ωστόσο, το αισιόδοξο, ας πούμε, μήνυμα του LaBrie: Ποτέ μην λες ποτέ σε μια ενδεχόμενη επανένωση.

Επ’ ευκαιρίας, να θυμηθούμε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια των Dream Theater και προσωπικό αγαπημένο:

Διαβάστε επίσης  "Ερμηνείες γυμνές στον ΙΑΝΟ " με τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη

Dream Theater – A change Of Seasons

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που
γυναίκες εργασία χώρες

Γυναίκες στην εργασία: κορυφαίες και κατώτατες χώρες

Οι γυναίκες στην εργασία αποτελούν ένα σημαντικό δείκτη κοινωνικής και