Eurovision 2022: H Maro με το Saudade Saudade (Πορτογαλία)

Ένας ακόμη Μάης έφτασε και ο μουσικός θεσμός που τα τελευταία 67 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον συγκεκριμένο μήνα, δεν είναι άλλος από αυτόν της Eurovision. Mουσικοί από μια ολόκληρη Ευρώπη, συγκεντρώνονται προκειμένου να αναδείξουν το ταλέντο τους στο τραγούδι και στον χορό, ενώ το κοινό περιμένει πως και πως να δει κάτι φρέσκο, να σχολιάσει, να ψηφίσει.

…Ή τουλάχιστον αυτός ήταν ο σκοπός της Eurovision μέχρι και δυο δεκαετίες πριν…

Καθώς όσο περνούν τα χρόνια ο θεσμός μοιάζει να φθίνει εφόσον επιτρέπει επιρροές από την πολιτική κι επιβολές από διάφορα σαθρά κοινωνικά στερεότυπα. Τ ο αποτέλεσμα; Η αγανάκτηση των Ευρωπαίων – κι όχι μόνο- είναι πλέον εμφανέστατη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να απέχουν από την μουσική αυτή γιορτή.

Ωστόσο , ακόμη και σήμερα, από την Eurovision, δεν παύουν να αναδεικνύονται που και που, ορισμένα τραγούδια-διαμάντια. Καλλιτέχνες με τραγούδια, που πηγαίνουν για να ξεχωρίσουν από την μάζα με το ταλέντο τους και όχι με την εκκεντρικότητα ή την αρνητική τους προκλητικότητα. Τραγούδια που επιλέγουν ακόμη τις αξίες. Τραγούδια που θα μείνουν ανεξίτηλα στον χρόνο…

 

 

 

 

Eurovision

Advertising

Advertisements
Ad 14

Ερχόμενοι στη φετινή Eurovision, μια τέτοια παρουσίαση ακριβώς, είναι αυτή της Πορτογαλίας. Η εικοσιεπτάχρονη Mariana Brito da Cruz Forjaz Secca, γνωστή στη χώρα της, αλλά κι εκτός των συνόρων αυτής, ως Maro, πέρασε στον μεγάλο τελικό με την μπαλάντα της, Saudade Saudade, που αποδίδεται στα ελληνικά ως “Λείπεις, λείπεις”. Τους στίχους έγραψε η Maro, με την βοήθεια μιας φίλης της, όταν ο παππούς της πρώτης έφυγε από την ζωή. Πρόκειται για έναν ύμνο προς το πένθος και την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Σε στίχο αγγλικό και με την γλυκιά γεύση των Πορτογαλικών διάσπαρτη ανάμεσα τους, η μαγευτική φωνή της Maro, καταφέρνει να αγκαλιάσει κάθε ευαίσθητη και καλλιτεχνική συνάμα ψυχή. Με νότες έθνικ και χρώματα διαφόρων λογιών, η μελωδία του Saudade Saudade, αποτελεί ένα μελαγχολικό ταξίδι στις ατλαντικές πορτογαλικές ακτές.

Διαβάστε επίσης  Στην Αθήνα οι θρυλικοί Mayhem για ένα μοναδικό show

 

Στη σκηνή του Pala Olimpico του Τορίνο, η Maro, εμφανίζεται με πέντε φίλες της, οι οποίες την βοηθούν ως δεύτερη φωνή. Η μια πιο απλή από την άλλη, κάθονται σε σκαμπό, σε κυκλικό σχήμα, εμπνέοντας έναν αέρα ομαδικότητας στην καρδιά της Ευρώπης. Δίχως στυλιστικές ακρότητες και σκηνικές υπερβολές, τα πέντε κορίτσια θα επισημάνουν στον τελικό τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε κάποτε η Eurovision.

Λίγα λόγια για την Maro…

Γεννημένη στην Λισαβόνα το 1994, η Maro μεγάλωσε σε μουσικό περιβάλλον. Με μητέρα δασκάλα μουσικής, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και στη συνέχεια κιθάρας. Κι ενώ τα εφηβικά της σχέδια της την ώθησαν στην κτηνιατρική, τα παράτησε όλα για να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη μουσική, αποφοιτώντας εν τέλει από το Berklee College και ζώντας μόνιμα πλέον στο Los Angeles.

Όσο σπάνιο κι αν είναι πλέον, δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα όταν η Eurovision προσφέρει ποιότητα και μόνο στο κοινό της…

Advertising

Καλή επιτυχία Πορτογαλία!

Διαβάστε επίσης:

Βρείτε μας στο Facebook  MAXMAG

…αλλά και στο Instagram maxmaggr

Advertising

Ονομάζομαι Θεοδώρα και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στην όμορφη πόλη των Σερρών, ενώ από το 2014 ζω στο νησί της Θάσου με τον σύζυγο και τον γιο μου. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την αρθρογραφία και τη συγγραφή παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Κινητικές δεξιότητες: Γνωστικοί προβλεπτικοί παράγοντες

Το παρόν άρθρο Οι κινητικές δεξιότητες των παιδιών προσχολικής ηλικίας

Ποια προβλήματα υγείας σχετίζονται με τα βιβλία;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν το διάβασμα και τα βιβλία μπορεί