BIO
Ένα μικρό χωριό ανάμεσα σε δύο χλωμά βουνά, είναι η πατρίδα των Nyxborn, ενός ανεξάρτητου one-man blackened heavy metal σχήματος από την Ελλάδα.
Ο χαρακτηριστικός ήχος των Nyxborn είναι ένα μείγμα από original blackened heavy metal riffs, που συνοδεύονται από επιθετικά και δυναμικά φωνητικά, δημιουργώντας μια progressive, σκοτεινή και μερικές φορές ατμοσφαιρική αίσθηση.
Το σχήμα είναι ενεργό στο metal underground από το 2016 με το EP “Eyes Of The Night”.
Τα ολοκληρωμένα albums “Black Mirror of Silence” και “Fatesblood” το διαδέχτηκαν το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.
Το Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο για το σινγκλ “Exiled In Arrakis” στις ανυποψίαστες μάζες.
Το τραγούδι βασίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert “Dune” (1965), και θα συμπεριληφθεί στην επερχόμενη στις 30 Οκτωβρίου 2021, 3η ολοκληρωμένη δουλειά των Nyxborn με τίτλο “Δαιμονολόγιο” (Demonologio).
Η Νύχτα μας καλεί!
Σε μία πολύ μουντή και βροχερή μέρα στην πόλη μου, έβαλα να ακούσω πρώτα το “By the sun, by the moon”. Εξαιρετικά εκρηκτικό, ηλιόλουστο και συνάμα σκοτεινό. Ρυθμικό, έντονο και ό,τι πρέπει για να σε “ξυπνήσει” και να σε γεμίσει ενέργεια για μια μουντή και γκρίζα μέρα. Συνεχίζοντας με το “Map to Wander” λιγότερο εκρηκτικό παρ’όλ’αυτά μου άρεσε περισσότερο. Σε όλα σχεδόν τα τραγούδια παρατήρησα ένα ρεμπετικο-παραδοσιακό στοιχείο ή τουλάχιστον κάτι ελληνικό. Το εκτίμησα δεόντως. Στο “Solomon’s Daemons”, η μεγάλη εισαγωγή σε ετοιμάζει για αυτό το απίστευτο που θα ακολουθήσει. Ωραίοι στίχοι, εξαιρετικό γρέζι που είναι σαν να προσμένεις τον κάθε στίχο. Τέλος… Το αγαπημένο μου… Η διασκευή του “Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι” είναι η απόδειξη ότι η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα ούτε μπαίνει σε καλούπια. Ήταν από τα πιο ωραία πράγματα έχω ακούσει τελευταία.