«Απ΄την αρχή»: Ακούσαμε το καινούριο κομμάτι των Πυξ Λαξ

Πυξ Λαξ

Έπειτα από την είδηση της επανένωσης των Πυξ Λαξ που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μιας και κανείς δεν το περίμενε να συμβεί, το συγκρότημα αποφάσισε να μας δώσει μια πρώτη γεύση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους με την Panik Records, οι Πυξ Λαξ μας χαρίζουν πρώτο τραγούδι τους με τίτλο «Απ΄την αρχή» σε μουσική και στίχους του Φίλιππου Πλιάτσικα. Το τραγούδι περιγράφει την πορεία του συγκροτήματος τα προηγούμενα 30 χρόνια. Την σκηνοθεσία του video clip επιμελήθηκε ο Γιάννης Μιχελόπουλος.

Το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη μέρα που έπεσαν οι υπογραφές μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο κομμάτι, δημιουργεί δυσπιστία ως προς το στιχουργικό και μουσικό περιεχόμενό του. Δυστυχώς οι αρχικές υποψίες επιβεβαιώθηκαν, ενώ ελπίζαμε ειλικρινά για το αντίθετο. Το τραγούδι «Απ΄την αρχή» κυμαίνεται στο πλέον κλασικό μελωδικό ύφος των Πυξ Λαξ, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Προτείνουμε εναλλακτικό στίχο το «Εμπρός Πίσω».

Θα περίμενε κανείς ότι έπειτα από 30 χρόνια μουσικής πορείας θα υπήρχε κάποια εξέλιξη στο στιλ. Αντιθέτως το κομμάτι θα μπορούσε να αποτελεί ξεχασμένο project του συγκροτήματος από τις προηγούμενες δουλειές τους τη δεκαετία του 90. Συμπαθητικό κατά βάση και απλό, χωρίς όμως να σου αφήνει μια «γεύση» στο τέλος.

Στο στιχουργικό κομμάτι οι απόψεις διίστανται πολλά χρόνια, με τα τραγούδια των Πυξ Λαξ να βρίσκονται στο επίκεντρο διαφωνιών. Οι κατά γενική ομολογία δυσνόητοι στίχοι τους άλλοτε βρίσκουν αντίκρισμα σε ορισμένους, άλλοι πάλι τους θεωρούν ασυναρτησίες για να ντύσουν απλά τη μουσική. Αυτή τη φορά οι στίχοι δεν είναι τόσο περίπλοκοι, αντιθέτως θα έλεγε κανείς ότι βρίσκονται στο άλλο άκρο της απόλυτης απλότητας. Ένα ακόμη στοιχείο που έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες ότι ενδεχομένως να ήταν “δουλειά του ποδαριού”.

Διαβάστε επίσης  Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Γιάννης Αγγελάκας "Η Νέα Βαρβαρότητα" νέο κομμάτι και video

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για τη συνέχεια των παλιών γνώριμων Πυξ Λαξ. Όσοι περίμεναν κάτι φρέσκο και ανανεωμένο από τους κυρίους Πλιάτσικα και Στόκα ίσως να απογοητευτούν. Αναμένουμε τα καινούρια κομμάτια για να διαπιστώσουμε αν το συγκρότημα θα είναι στο ίδιο μήκος κύματος σε όλο το δίσκο ή αν θα μας εκπλήξει ευχάριστα με καινούρια στοιχεία.

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Κίνα απαγορεύει την επίδειξη πλούτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πλούτος Τα social media
Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε