Scorpions : το συγκρότημα – θρύλος της rock

18 Νοεμβρίου 2016

maxresdefault

Scorpions : ένα αδιαμφισβήτητα παγκοσμίως γνωστό συγκρότημα ! Ποιος άραγε δεν έχει ακούσει έστω μια φορά ένα από τα τραγούδια τους και ποιος δεν έχει συνδέσει μια ιδιαίτερη στιγμή γι’ αυτόν με στίχους τους …

Η ύπαρξη αυτού του συγκροτήματος μετράει αρκετές δεκαετίες . Αρχικά δημιουργήθηκε το 1965 στο Αννόβερο της Γερμανίας από τον κιθαρίστα Rudolf Schenker. Από τη στιγμή της δημιουργίας του το συγκρότημα αυτό κυμάνθηκε σε δύο είδη μουσικής : στη hard rock και στη heavy metal .Το συγκρότημα έγινε ευρέως γνωστό το 1980 κυρίως με τα τραγούδια “Rock you like a hurricane” , “No one like you”, “Send me an angel” , “Still loving you”, “Wind of change”. Ειδικά το “Rock you like a hurricane”βρίσκεται στη 18η θέση του καταλόγου VH1 , με τα καλύτερα rock κομμάτια όπως και το ίδιο το συγκρότημα βρίσκεται στην 40η θέση του ίδιου καταλόγου με τα καλύτερα συγκροτήματα της rock σκηνής.

Το συγκρότημα πούλησε πάνω από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Advertisements
Ad 14

Μετά από αρκετές αλλαγές στη διάρκεια της πορείας του το συγκρότημα κατέληξε στα εξής μέλη : τον Klaus Meine στα φωνητικά ( ο οποίος αν και όχι ιδρυτικό μέλος είναι ο τραγουδιστής των Scorpions σ’ όλα τα studio αλμπουμ τους ) , τον Rudolf Schenker στη ρυθμική κιθάρα , τον Matthias Jabs στην πρώτη κιθάρα , τον Pawel Maciwoda στη μπάσα κιθαρά και τον Mikkey Dee στα drums.

 

1976 : Virgin Killer και λογοκριμένο εξώφυλλο

Αν και όπως αναφέρθηκε παραπάνω οι Scorpions έγιναν ευρέως γνωστοί το 1980 υπήρξε μεγάλο θέμα με το εξώφυλλο του δίσκου τους με τίτλο “Virgin killer”το 1976. Το εξώφυλλο θεωρήθηκε πολύ προκλητικό για εκείνη την εποχή και σε πολλές χώρες , όπως άλλωστε και στην Ελλάδα έφτασε με διαφορετικό εξώφυλλο. Αρχικά το εξώφυλλο απεικόνιζε ένα κορίτσι 12 χρονών , το οποίο ήταν ολόγυμνο και το επίμαχο σημείο καλύπτονταν από μία μεγάλη ρωγμή. Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Steffan Böhle

που ήταν τότε ο διευθυντής παραγωγής της RCA Records.

 150671549785

 

Διαβάστε επίσης  Δημήτρης Παπαθανασίου νέο τραγούδι με τίτλο «Αχ! Ελένη»

Στις χώρες όπου ο δίσκος έφτασε «λογοκριμένος» , στο εξώφυλλο ήταν μια φωτογραφία του συγκροτήματος.

hqdefault

 

Βέβαια , πιστεύω ότι σήμερα που έχουν περάσει τόσα χρόνια και τα ήθη έχουν αλλάξει πολλοί άνθρωποι θα ‘βλεπαν με άλλο μάτι το αυθεντικό εξώφυλλο. Κι ίσως εκστασιάζονταν με το πόσο μπροστά για την εποχή του ήταν αυτό το συγκρότημα και πόσα μηνύματα ήθελε να περάσει ακόμα και με αυτό το «χυδαίο» εξώφυλλο …

Παρόλα αυτά αυτός ο δίσκος ήταν ουσιαστικά αυτός που καθόρισε το ίδος της μουσικής που αντιπροσώπευαν οι Scorpions αφού από την ψυχεδελική μουσική πέρασαν στην «καθαρή» hard rock.

 

Το “Farewell Tour”

To 2010  το συγκρότημα ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιούσε μια τριετή περιοδεία , για να βάλει ένα ένδοξο τέλος στη σχεδόν 50ετή πορεία του . Αυτή η περιοδεία ονομάστηκε επίσημα “Farewell Tour”και μετά από αυτήν το συγκρότημα θα διαλυόταν.

Στο τέλος όμως αυτής της περιοδείας το συγκρότημα ανακοίνωσε πως η αγάπη του κόσμου δεν τους αφήνει να διαλυθούν. Ο Klaus Meine δε είπε ότι : « Υπήρχαν οπαδοί 18-20 χρονών που μας έβλεπαν πρώτη φορά και μας ρωτούσαν αν θα μας ξαναδούν». Έτσι οι Scorpions δεν διαλύθηκαν , όπως ήταν αρχικά αναμενόμενο το 2014 και τους απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα !

1aa3a2602131a32028163f3556eed973

                                       

 

Είμαι η Μαρία Κορόζη , κατάγομαι από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είμαι φοιτήτρια στο τμήμα μαιευτικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας . Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολούμαι με την ποίηση και την πεζογραφία . Επίσης αγαπώ τη μουσική και ιδιαίτερα τη rock , όπως και τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε