Πλοίο της χρονιάς το αήττητο Θωρηκτό Αβέρωφ

Τον σπουδαίο τίτλο ”Πλοίο της χρονιάς” κατέκτησε το Θωρηκτό Αβέρωφ στο πλαίσιο των βραβείων του διεθνούς εμβέλειας οργανισμού Lloyd’s List.

Θωρηκτό Αβέρωφ

Με αυτή τη διάκριση αποδίδεται φόρος τιμής στο θρυλικό πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τα επιτεύγματά του και τη συνολική του συνεισφορά στο Έθνος μας. Αναφέρουμε ενδεικτικά, πως το Θωρηκτό Αβέρωφ συμμετείχε σε αμφότερους τους Παγκόσμιους Πολέμους, όπου κατάφερε σε όλες τις μάχες του να σημειώσει μονάχα νίκες.

Το βραβείο για το Θωρηκτό Αβέρωφ παρέλαβε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Η φετινή απονομή ήταν η υπ’ αριθμόν 14 για τη Lloyd’s List, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004. Πλέον, έπειτα από 14 χρόνια, πρόκειται για μια εκ των σημαντικότερων εκδηλώσεων στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Advertisements
Ad 14

Σκοπός της εν λόγω διοργάνωσης βραβείων αποτελεί η αναγνώριση και ανάδειξη υψηλών επιτευγμάτων και αξιομνημόνευτων δραστηριοτήτων στον τομέα της ελληνικής ναυτιλίας. Μέσω αυτών επιδιώκεται η προβολή και προώθηση της χώρας μας ως μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο.

«Το “Θωρηκτό της νίκης”, το μοναδικό “εν ζωή” πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους χωρίς να γνωρίσει την ήττα και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεότερη Ελληνική ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο διπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας, επιλέχθηκε από τη Lloyd’s List να βραβευθεί με το βραβείο “Πλοίο του έτους 2017”, για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος». Αυτά αναφέρονται σε ένα απόσπασμά από την ανακοίνωση του ΓΕΝ σχετικά με τη σπουδαία αυτή βράβευση.

Διαβάστε επίσης  Άνδρος, το νησί των ναυτικών

Θωρηκτό Αβέρωφ

 

Το Θωρηκτό Αβέρωφ σήμερα

Στις μέρες μας το πάλαι ποτέ σημείο αναφοράς του Πολεμικού Ναυτικού έχει μετατραπεί σε πλωτό Μουσείο. Βρίσκεται αραγμένο στον κόλπο του Φαλήρου και παραμένει αυτούσιο, όπως τις ένδοξες στιγμές των Βαλκανικών Πολέμων. Τότε, που διετέλεσε ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου στις νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης το 1912 και της Λήμνου το 1913.

Αποτελεί το μοναδικό πολεμικό πλοίο, που καταφέρνει να στέκει αγέρωχο για περισσότερο από έναν αιώνα, θυμίζοντάς μας σπουδαίες στιγμές του παρελθόντος.

Ως Μουσείο πλέον, φιλοξενούνται σε συχνή βάση εκθέσεις εκεί, καθώς και πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων. Αξίζει, δε, να σημειώσουμε, ότι υποδέχεται ετησίως παραπάνω από 28.000 επισκέπτες. Αυτοί έχουν, με τη σειρά τους, την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε κάθε πιθαμή του θρυλικού αυτού πλοίου.

 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, από μικρή ηλικία με κέρδισε η δημοσιογραφία. Σπούδασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, από όπου και αποφοίτησα το 2014.
Λάτρης των σπορ, παρακολουθώ αρκετά ποδόσφαιρο, φόρμουλα 1 και στίβο. Μου αρέσει, επίσης, το τρέξιμο και η γυμναστική σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως και η προσωπική ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός