Αδυνάτισμα: τα λάθη που κάνεις και δεν χάνεις

Αδυνάτισμα

Το θέμα ”αδυνάτισμα” είναι ένα φλέγον ζήτημα παντός καιρού. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως οι γυναίκες, προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν την εικόνα του σώματος τους. Κατά τη διάρκεια μίας διατροφής, ειδικά όταν δεν υπάρχει η καθοδήγηση κάποιου ειδικού, γίνονται λάθη. Αυτό έχει ως συνέπεια είτε να καθυστερείται η απώλεια κιλών,είτε να μην επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τι κάνουμε όμως λάθος;

  • Παράλειψη γευμάτων. Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε είναι να παραλείπουμε γεύματα (ειδικά το πρωινό). Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μένοντας νηστικοί για πολλές ώρες θα αδυνατίσουν γρηγορότερα. Η αλήθεια είναι πως τα συχνά και μικρά γεύματα είναι αυτά που ενεργοποιούν το μεταβολισμό μας και τον κάνουν να λειτουργεί προς όφελος μας. Ειδικά το πρωινό είναι η κυριότερη πηγή ενέργειας της κάθε μας ημέρας και αποτελεί και τη βάση για τα γεύματα της υπόλοιπης ημέρας.
  • Θες να χάσεις πολλά κιλά-πολύ γρήγορα. Ξεκινώντας τη διαδικασία της ”δίαιτας” πιστεύουμε πως προσέχοντας λίγο θα χάσουμε τα επιθυμητά κιλά πολύ γρήγορα. Αυτό, δυστυχώς δεν ισχύει, καθώς ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικό ρυθμό μεταβολισμού. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν παχαίνουν εύκολα, αντιθέτως αδυνατίζουν πολύ γρήγορα εάν το θελήσουν ακόμα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτό, όπως η ηλικία,το βάρος που έχει σε συνάρτηση με αυτό που θέλει να χάσει, τον τρόπο ζωής κλπ. Οπλιστείτε με υπομονή κι επιμονή λοιπόν.
  • Ζυγίζεσαι κάθε μέρα. Αυτό χειροτερεύει την κατάσταση, καθώς ο καθημερινός αριθμός που βλέπεις να αναγράφεται είναι πλασματικός. Στην περίπτωση αυτή, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Εάν δε δείξει απώλεια, θα απογοητευτείς και θα νομίζεις ότι η προσπάθεια σου δεν αποδίδει και θα τα παρατήσεις. Η άλλη περίπτωση είναι να δείξει ότι έχεις χάσει κι επαναπαυόμενος σε αυτό να ξεφύγεις από τη διατροφή που ακολουθείς.Αδυνάτισμα
  • Λάθος γυμναστική. Στο κομμάτι της άσκησης, είναι αρκετά τα λάθη που μπορεί να κάνουμε ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Καταρχάς, θα πρέπει να εξελίσσουμε το πρόγραμμα της γυμναστικής που ακολουθούμε. Τι εννοώ με αυτό; Ότι ο οργανισμός μας μετά από κάποιο διάστημα συνηθίζει τις ίδιες ασκήσεις και δεν καίει πια το ίδιο αποδοτικά όπως συνέβαινε στην αρχή. Επίσης, ειδικά οι γυναίκες τείνουν να αποφεύγουν τη γυμναστική με βάρη, θεωρώντας τα ”αντρική υπόθεση.” Αυτό συμβαίνει καθώς φοβούνται ότι θα γίνουν υπερβολικά μυώδεις. Για να συμβεί ωστόσο αυτό χρειάζεται πολύ έντονη και μακροχρόνια γυμναστική. Τα βάρη βοηθούν να καεί το λίπος, αλλά και να σφίξουν οι μύες μας.
  • Κάνουμε δραστηριότητες που δεν μας αρέσουν. Για να μπορέσουμε να αντέξουμε καθ’όλη τη διάρκεια της διατροφής μας, αλλά και μετά πρέπει να κάνουμε δραστηριότητες που μας αρέσουν. Με αυτό το τρόπο θα καταφέρουμε να τις εντάξουμε στη ζωή μας, μετατρέποντας τη γυμναστική σε ευχάριστη δραστηριότητα.
  • Τέλος, αποφεύγουμε αγαπημένα μας φαγητά και δραστηριότητες. Η διατροφή μας πρέπει να αποτελείται από τα πάντα στις σωστές αναλογίες. Με το να στερούμαστε τα αγαπημένα μας φαγητά, φοβούμενοι ότι παχαίνουν αποδυναμωνόμαστε κι είμαστε πιο επιρρεπείς στο να καταφύγουμε κάποια στιγμή σε μία υπερβολική κατανάλωση τους. Επιβραβεύστε την προσπάθεια σας και το πιο σημαντικό απ’όλα απολαύστε τη ζωή σε όλες τις μορφές και τα μεγέθη. Να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας.
Διαβάστε επίσης  5 Μύθοι για την άσκηση

Απόφοιτη(σχεδόν) στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μεγάλη αδυναμία στη ψυχολογία, τα παιδιά και το σκύλο της. Αγαπά τη λογοτεχνία, την αρθρογραφία και τις ξένες γλώσσες.Αγαπημένο μότο;: ''Everything you want is on the other side of fear''

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Famagusta New Museum

Famagusta New Museum: απόπειρα συμφιλίωσης με το παρελθόν

Το Famagusta New Museum (FNM) φιλοδοξεί να αλλάξει τον παραδοσιακό

«Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» από τις εκδόσεις Μάρτης

Το βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά, Άλφονς!» είναι η τελευταία