Δημόσιες τουαλέτες : Μύθοι και Αλήθειες

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να πάμε σε δημόσια τουαλέτα. Όταν είμαστε έξω και το σπίτι μας και είναι μακριά είναι η μόνη λύση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι κακό, αρκεί να παίρνεις τις κατάλληλες προφυλάξεις. Οι τουαλέτες στους δημόσιους χώρους εγκυμονούν κινδύνους καθώς είναι δυνατόν να υπάρχουν μικρόβια, βακτήρια και ιοί.

Κίνδυνοι που εγκυμονούν:

Αρχικά, ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι το χερούλι της πόρτας και το καζανάκι. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι το πρώτο πράγμα που αγγίζει κάποιος πριν και εάν πλύνει τα χέρια του. Πιθανόν και το χαρτί της τουαλέτας να είναι μολυσμένο αν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και όχι κλεισμένο σε ειδικό κουτί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Asap Science, “ακόμα και το καζανάκι που θα τραβήξετε αναδεύει αερομεταφερόμενα βακτήρια”, οπότε το χαρτί τουαλέτας είναι πιθανώς ήδη ελαφρώς μολυσμένο.

Advertisements
Ad 14

Προσοχή! Ποτέ μα ποτέ μην ακουμπάτε προσωπικά σας αντικείμενα στο χώρο και ειδικά στο πάτωμα. Και τώρα θα σκέφτεστε που να αφήσω την τσάντα μου όπως το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ. Όμως ξανασκεφτείτε το . Σύμφωνα με την Υγεία Προσανατολισμού τα δάπεδα περιέχουν άλατα του ουρικού οξέος που προσελκύουν τα βακτήρια. Για αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζονται καθημερινώς τα πλακάκια και πολύ προσεκτικά. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε το έχουν καθαρίσει καλό θα ήταν να πάρεις τα μέτρα σου.

 

Από την άλλη ένα αιώνιο ερώτημα είναι αν ‘’πρέπει’’ να καθόμαστε στην λεκάνη ή όχι. Εδώ όμως είναι και το παράξενο. Ειδικοί λένε πως μπορείς να κάτσεις αφού ευκολότερο είναι να κολλήσεις μικρόβιο από τους παραπάνω παράγοντες παρά από αυτό. Και σίγουρα ακόμα και τώρα δεν είναι εύκολο να το αποδεχτείς και να μην σκέφτεσαι αν πράττεις σωστά ή λανθασμένα. Φυσικά ακόμα και τώρα που το μαθαίνετε δύσκολα θα το αποδεχτείτε. Όμως  επιστήμονες λένε ότι είναι χειρότερο να βάζεις χαρτί και να κάθεσαι στη λεκάνη. Αυτό συμβαίνει καθώς η λεκάνη είναι σχεδιασμένη ήδη έτσι ώστε να είναι λεία και να μην κολλάνε τα βακτήρια πάνω της.

Διαβάστε επίσης  Τα μουσεία ευχαριστούν τους ήρωες της υγείας

Παρακάτω είναι ένα βιντεάκι που θα συνοψίσει όλα αυτά που προανέφερα και αξίζει τον κόπο να του ρίξετε μια ματιά.

Ό,τι και να κάνεις σίγουρα θέλει μεγάλη προσοχή όταν πηγαίνεις στις δημόσιες τουαλέτες. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις αν βρεθείς σε ανάγκη. Αν όμως γνωρίζεις μερικά πράγματα, τότε θα σου είναι πιο εύκολο και σίγουρα πιο υγειές από πριν. Οπότε μην φοβάσαι! Τώρα είσαι ενημερωμένος για την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε δημόσια τουαλέτα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

10+2 ταινίες για να δεις στο Ertflix

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι επιλογές για διασκέδαση είναι
L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,