Ορθοστασία ή καθιστική εργασία; Συμβουλές για το πως θα προστατέψετε τα πόδια σας!


Για τους περισσότερους ανθρώπους η εργασία τους απαιτεί πολλές ώρες ορθοστασία ή καθιστική διαδικασία, με αποτελέσματα αρνητικά για την υγεία του σώματος και ειδικότερα των ποδιών! Αίσθημα βάρους, πόνος, πρήξιμο, μούδιασμα, «μυρμίγκιασμα», είναι κάποιες από τις ενοχλήσεις που προκαλεί. Ακόμη και η διαδρομή προς την εργασία πολλές φορές αποβαίνει κουραστική.

Επαγγέλματα, όπως π.χ. καθηγητής, δάσκαλος, πωλητής, κομμωτής, υπάλληλος γραφείου, κ.λπ., όπου η εργασία απαιτεί είτε πολύωρη ορθοστασία, είτε πολύωρη καθιστική διαδικασία, διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν χρόνια φλεβική ανεπάρκεια ή κοινώς φλεβίτιδα, ή επιδείνωση ήδη εγκατεστημένης νόσου.Ο πόνος, το «κάψιμο» και η πίεση που νιώθουμε στα κάτω άκρα είναι καθημερινό φαινόμενο και ψάχνουμε τον τρόπο για να ανακουφιστούμε άμεσα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων με προβλήματα των κάτω άκρων είναι οι γυναίκες.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση γίνεται με συντηρητική θεραπεία στα πρώτα στάδια και η χειρουργική επιφυλάσσεται σε επόμενα πιο επιβαρυμένα (κλινικοεργαστηριακή ταξινόμηση). 
Στη συντηρητική θεραπεία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα φυσικά βιο-φλαβονοειδή, τα οποία προσφέρουν σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλά και πρόληψη της ασθένειας.

Ας δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την υγεία των ποδιών κατά τη διάρκεια της εργασίας:

  • Πρέπει κάθε μέρα να είστε τουλάχιστον 2 ώρες όρθιοι και όσο περισσότερο το καταφέρετε τόσο το καλύτερο. Για να το επιτύχετε αυτό πρέπει να χωρίσετε αυτές τις 2 ώρες σε μικρά χρονικά διαστήματα ορθοστασίας ή περπατήματος. Μπορείτε να βάλετε στόχο να σηκώνεστε όρθιοι κάθε 20 με 30 λεπτά.
  • Τοποθετήστε τους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης σε μακρινή απόσταση ώστε να σηκώνεστε κάθε φορά που θέλετε να πετάξετε κάτι
  • Σηκωθείτε να χαιρετήσετε και να μιλήσετε με όποιον σας επισκέπτεται στο γραφείο σας
  • Αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιο συνάδελφό σας προτιμήστε να περπατήσετε μέχρι το γραφείο του αντί να τον πάρετε τηλέφωνο ή να στείλετε email
  • Πηγαίνετε συχνά στην κουζίνα για να πιείτε νερό. Έχετε στο γραφείο σας ένα μικρό ποτήρι αντί για ολόκληρο μπουκάλι νερό και προσπαθήστε να το γεμίζετε κάθε φορά που τελειώνει.
  • Αποφύγετε το ασανσέρ και πηγαίνετε από τις σκάλες (εφόσον δεν επιβαρύνεται έτσι κάποιο άλλο πρόβλημα π.χ μηνίσκος)
  • Περπατήστε ή χρησιμοποιήστε το ποδήλατο για να καλύψετε ένα μέρος της διαδρομής σας προς και από τη δουλειά
  • Προτιμήστε τα άνετα παπούτσια ώστε να έχετε την ευκολία και την άνεση των κινήσεων σας στο χώρο
  • Αν στέκεστε πολύ ώρα, φροντίστε να στέκεστε για λίγο πότε στο ένα και πότε στο άλλο πόδι ώστε να ξεμουδιάζετε.
Διαβάστε επίσης  Αδηφαγική διαταραχή: Τί είναι - Διάγνωση

Μετά τη δουλειά:

  • Ανακουφίστε και προστατέψτε τα πόδια σας με φυσικά προϊόντα.
  • Κάντε τακτικά μασάζ και γυμναστική. Το μασάζ βοηθά στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, ανακουφίζοντας τα πρησμένα με αίσθημα βάρους και πόνο πόδια.
  • Κάνετε ποδόλουτρο με άλατα
  • Δοκιμάστε μασάζ ρεφλεξολογίας σε ειδικούς θεραπευτές.

 

 

Ονομάζομαι Δημοπούλου Δέσποινα, κατάγομαι από την Λάρισα. Οι σπουδές μου είναι:
1)Τεχνολογία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών(Δίκτυα)
2)Αισθητικός άκρων
3)Ποδολογία

Στον ελεύθερο χρόνο μου λατρεύω να ασχολούμαι με τον σκύλο μου,να βρίσκομαι με τους φίλους μου, να μαγειρεύω ή να ταξιδεύω!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Δανιηλίδου

Τι συναίσθημα θα φάμε σήμερα; – Νικολίνα Δανιηλίδου

Εσύ, τι συναίσθημα έφαγες σήμερα; Φρόντισες διατροφικά τον εαυτό σου;

30 Νύχτες Πρεμιέρας!

Δυναμικά ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου