Ποιοι παρακολουθούν τα podcast και τι είδους αντιδράσεις υπάρχουν?
Από όσο έχουμε παρατηρήσει από τα στατιστικά στα ντεντεκτιβάκια μας, έτσι αποκαλούμε τους ακροατές μας, υπάρχει ένα ευρύ ηλικιακό κοινό. Άτομα 18 μέχρι 70. Κατά βάση όμως μας ακούνε άτομα ηλικίας 28-32 και 42 μέχρι και 48. Τώρα όσον αφορά τις αντιδράσεις, εμείς αυτό που ζητάμε είναι η αλληλεπίδραση με τον κόσμο και αυτός είναι ο μόνος λόγος ο οποίος επιλέγουμε να φέρνουμε τις υποθέσεις μας με τέτοιο τρόπο. Συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας ώστε να προσελκύσουμε τον κόσμο να μιλήσει και εκείνος να πει τις απόψεις του. Τις περισσότερες φορές οι απόψεις μας ταυτίζονται με τα ντεντεκτιβάκια, όμως υπάρχουν και εκείνοι που μας στέλνουν τελείως αντίθετες απόψεις με αυτές που έχουμε, τις οποίες και ακούμε προσεκτικά και πολλές φορές μαθαίνουμε κάτι από αυτές!
Ποια διαδικασία ακολουθείται για να ερευνήσετε μία υπόθεση?
Η διαδικασία η οποία ακολουθούμε είναι κατά βάση το ψάξιμο των άρθρων που μπορεί να έχουν γραφτεί για την εκάστοτε υπόθεση την οποία μπορεί να θέλουμε να φέρουμε, όπως επίσης και η διασταύρωση αυτής. Πολλά άρθρα περιέχουν μέσα κιτρινοτυπίες της εποχής, όπως επίσης και ασάφειες ή πολλές φορές και ψέματα, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να διασταυρώνουμε εάν κάποια στοιχεία είναι αληθής ή όχι. Κυρίως αντλούμε τις υποθέσεις από άρθρα του internet, από βίντεο που έχουν ανέβει στο YouTube από τις εκπομπές που την εκάστοτε εποχή κάλυπταν τα γεγονότα και μερικές φορές από 3-4 βιβλία που έχουμε στο σπίτι αστυνομικών δημοσιογράφων και αντλούμε τις πληροφορίες από εκεί με πάσα λεπτομέρεια όπως παραδείγματος χάρη τα δύο βιβλία του Πάνου Σόμπολου.
Σας έχει τύχει κάποια υπόθεση που σας κάνει να ξεπεράσετε τα όρια σας και αν ναι ποια είναι αυτή;
Μαρία: Εγώ θα γυρίσω και θα πω ότι έχουν υπάρξει υποθέσεις οι οποίες με έχουνε κάνει να ξεπεράσω τα όρια μου στο κομμάτι της σκέψης μου αλλά έχω φροντίσει να μην το εξωτερικεύσω έτσι ώστε να μην ακουστεί στον ακροατή. Θα τολμήσω να πω ότι ήταν δύο για την ακρίβεια και οι δύο ήταν από τη δεύτερη σεζόν. Η πρώτη ήταν η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου όπου και σαν άνθρωπο με έχει επηρεάσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο γεγονός και η δεύτερη ήταν το 6ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, που ήτανε η παιδοκτονία της Στέλλας Εικοσιπεντάκη. Γενικά δεν έχω καλό feeling με τις δολοφονίες που γίνονται σε ανήλικα παιδιά, όχι ότι στους ενήλικες έχει άλλη βαρύτητα αλλά δεν μπορώ. Με τα παιδιά με πιάνει κάτι πολύ πιο βαρύ, κάτι πολύ πιο έντονο, κάτι το οποίο δεν μπορώ ακόμα να εξηγήσω ούτε εγώ η ίδια.
Γιώργος: Εμένα με στοιχειώνει μια υπόθεση που είναι άλυτη! Και δεν είναι άλλη από την δολοφονία της Εύης Γατίδου. Δεν το χωράει ο νους μου πως γίνεται να μην έχουν βρει μετά από τόσα χρόνια τον δολοφόνο της! Έγιναν τόσα λάθη σε αυτήν την απόθεση από τις αρχές που δεν δικαιολογούνται μιας και δεν είναι και τόσο παλιά. Είναι λες και το έχω πάρει προσωπικά!
Τι πιστεύετε πως είναι αυτό που ωθεί κάποιον να διαπράξει ένα έγκλημα;
Μαρία: Πάλι εγώ σαν Μαρία θα γυρίσω και θα πω ότι για να φτάσει στο σημείο να αφαιρέσεις τη ζωή κάποιου με τον οποιονδήποτε τρόπο σημαίνει ότι εσύ ο ίδιος έχεις ξεπεράσει τα προσωπικά σου όρια. Πιστεύω ότι κατά ένα μεγάλο βαθμό μπορεί να παίζει ρόλο είτε η κοινωνία στην οποία ζει κάποιος είτε το οικογενειακό του περιβάλλον είτε ακόμα ακόμα και κάποια ψυχική ασθένεια η οποία μπορεί να έχει και να μην την έχει καταλάβει μέχρι την ηλικία που θα διαπράξει.
Γιώργος: Χωρίς να παρεξηγηθεί πιστεύω πως είναι η μόρφωση του καθενός. Μην μπερδεύουμε την λέξη όμως. Άλλο μορφωμένος και άλλο σπουδαγμένος. Εάν έχεις πτυχία δεν σε κάνει σωστό άνθρωπο! Η μόρφωση έρχεται από την οικογένεια σου και από τα βιώματα σου. Εάν έστω και ένα από αυτά τα δύο δεν γίνει σωστά τότε είναι πολύ εύκολο να γίνει το κακό. Πρέπει να έχεις πάρει αγάπη για να μάθεις τι σημαίνει αγάπη.