Μιχάλης Συριόπουλος : “Η μεγαλύτερη μου καψούρα είναι αυτή της διδασκαλίας και της εμφύσησης του θεάτρου στους ανθρώπους”

Μιχάλης Συριόπουλος
Μιχάλης Συριόπουλος , “Generale Acting Studio”

Βρέθηκαμε με τον Μιχάλη στο «Generale Acting Studio» στο μεταξουργείο. Η απαλή τζαζ μουσική , η μυρωδιά του φρεσκοφτιαγμένου καφέ καθώς και η ιδιαίτερα όμορφα επιμελημένη διακόσμηση του  χώρου έφερε μια ευχάριστη θετική αύρα, ένα χαρούμενο καλωσόρισμα στην κουβέντα που ακολούθησε, όπου μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης.

Επιμέλεια συνέντευξης Παναγιώτης Μακρής

 • Γεννήθηκες στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσες σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Πότε κατάλαβες ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός;

Στο νηπιαγωγείο ήτανε κοινό μυστικό για όλους μας το ότι θα γίνω ηθοποιός και το ότι έχω ένα μικρόβιο το οποίο δεν ξέρω πως το κόλλησα και από πού. Πάντως όσο μεγάλωνα ήταν όλο και πιο αυτονόητο. Βέβαια ήταν πολύ δύσκολα στην  αρχή, αλλά όλα πήγαν όμορφα.

 • Είσαι πάνω από 15 χρόνια στο θεατρικό χώρο με τα πρώτα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, πόσο δύσκολη ήταν για σένα η πορεία σου σε αυτόν;

Ήταν δύσκολο το να σπουδάσω, να ενταχθώ σε μια σχολή.  Όταν εντάχθηκα από κει και πέρα  στο δεύτερο έτος της σχολής μου έπαιζα ήδη σε παραστάσεις όπως στο «Λεωφορείο ο πόθος»  που ήταν και η πρώτη μου παράσταση στο Κρατικό Θέατρο. Τα πράγματα τελικά μου ήρθαν πολύ όμορφα. Μετράω 16 χρόνια πια στο χώρο και δεν κατάλαβα κι εγώ πως πέρασαν και στα οποία έχω μέσα πολλές στιγμές, πολλές ομορφιές, πολύ ωραίους ανθρώπους, πολύ ωραίες συνεργασίες και θεωρώ πως είμαι ένας χορτάτος άνθρωπος.

 • Έχεις βραβευτεί ήδη 2 φορές και η μία με το βραβείο «Χορν». Έπαιξαν αυτές οι βραβεύσεις σημαντικό ρόλο στο να σου ανοίξουν πόρτες επαγγελματικά.

Βραβεύτηκα 2 φορές, την πρώτη φορά με το βραβείο του κοινού «ALL4FUN» και τη δεύτερη με το βραβείο «Χορν». Ήταν λίγο περίεργη περίπτωση γιατί μόλις το πήρα έσκασε ο κορονοϊός επομένως αντί να  ανοίγουν οι πόρτες έκλεισαν όπως έκλεισαν σε όλους μας λόγω του ιού. Και ναι, το βραβείο «Χορν» είναι μια αναγνώριση, ένα χτύπημα στην πλάτη ότι τα πας καλά, μια σφραγίδα που μπαίνει δίπλα από το όνομά σου, η οποία σαφώς και κάνει πιο ευνοϊκά τα πράγματα και πιο ήρεμα όσον αφορά την αντιμετώπιση σου. Αλλά και πριν από το βραβείο ήταν όλα πολύ όμορφα, υπήρχε δουλειά, επιτυχημένες συνεργασίες με σπουδαίους ανθρώπους.

 • «Generale Acting Studio» ένα όμορφο, ζεστό, θεατρικό εργαστήριο υποκριτικής στο κέντρο της Αθήνας που ιδρύθηκε το 2021. Πώς ξεκίνησε η ιδέα αυτή;

Πρώτα απ’ όλα θέλω να σου πω ότι η μεγαλύτερη μου καψούρα είναι αυτή της διδασκαλίας και της εμφύσησης του θεάτρου στους ανθρώπους, Είναι κάτι που ξεκίνησε από τα 27 μου σε υπόγειους χώρους στη Θεσσαλονίκη σε δραματικές σχολές κτλ. Με ενδιέφερε πάντα η διδασκαλία υποκριτικής και με έπιανα να θυμώνω με τις λιγοστές παροχές που υπήρχαν,  την αντιμετώπιση των μαθητών μου, τους άθλιους φιλοξενούμενους χώρους που γινόταν τα μαθήματα  παρ’ ότι δεν ήμουν εγώ υπεύθυνος για αυτούς. Κάπου λοιπόν μέσα στην καραντίνα αποφάσισα ότι πρέπει να αναλάβω τα ηνία της ζωής μου και να δημιουργήσω τον δικό μου χώρο, όπως τον φανταζόμουν. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το «Generale Acting Studio» το οποίο αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε πολύ από τους ανθρώπους. Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη χρονιά  και ταιριάζει ακριβώς όπως τον περιέγραψες, ένας όμορφος ζεστός φιλόξενος χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ό, τι ακριβώς ονειρευόμουν.

Διαβάστε επίσης  Γιώτα Τσιμπρικίδου: "Σχεδιάζω την επιστροφή μου στην παρουσίαση"
Μιχάλης Συριόπουλος
Μιχάλης Συριόπουλος , Generale Acting Studio
 • Μίλησε μας λίγο για το «Generale Acting Studio».

Το «Generale Acting Studio»  είναι ένας χώρος που απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους,  που αγαπούν το θέατρο και την τέχνη της υποκριτικής αλλά είτε σε παιδιά που θέλουν να  σπουδάσουν σε δραματικές σχολές είτε σε απόφοιτους δραματικών σχολών όμως δεν είναι μια δραματική σχολή ακόμα. Είναι ένα θεατρικό εργαστήρι. Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται μέσα είναι άνθρωποι οι οποίοι είτε το έχουν μεράκι, είτε το έχουν απωθημένο, είτε σκέφτονται να κοινωνικοποιηθούν περισσότερο και να ανοιχτούν, είτε να πάρουν κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις για το θέατρο και την υποκριτική. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 12 διαφορετικά τμήματα όπου το καθένα από αυτά έχει  διαφορετικό είδος θεάτρου, έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία από τους συνεργάτες μου για να μπορεί το εργαστήρι  να απευθύνεται  σε πολλούς ανθρώπους με διαφορετικά  γούστα

 • Ποια είναι αυτά τα τμήματα?

Το τμήμα του σκληρού ρεαλισμού «Sex drugs & rock n’ roll» και το  τμήμα του «ρεαλισμού νατουραλισμού» που διδάσκω εγώ μαζί με τον Πάνο Λουκαΐδη, η «πρωινή πρόβα» με τον Πάνο Λουκαΐδη που είναι για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ελεύθερα τα πρωινά τους και είναι το πιο μικρό τμήμα σε διάρκεια 2 ωρών την εβδομάδα . Το τμήμα «Σκηνών» που επίσης κάνει ο Πάνος Λουκαΐδης, το τμήμα «Σαίξπηρ αυτοσχεδιασμός» με την Αννέτα Κορτσαρίδου. Η «εφηβική σκηνή» μας κάθε Σάββατο με τον Γιάννη Οικονόμου και την Δήμητρα Τζιάννη. Το τμήμα «Τραγωδίας» με έμενα κάθε Τρίτη , το τμήμα «Κίνησης αυτοσχεδιασμού» με την Κωνσταντίνα Λάλλου και το θέατρο «Ντοκουμέντο» της Κυριακής τα πρωινά, όπου είμαστε μια παρέα από ανθρώπους δια ζώσης και διαδικτυακά από όλη την Ελλάδα πάνω στο θέμα, βία – γυναικοκτονία.

 • Από τα τμήματα που μας ανέφερες μπορείς να μας πεις τι είναι το  θέατρο «Ντοκουμέντο»;
Διαβάστε επίσης  Θεόδωρος Γρηγοριάδης: "Με χαρακτηρίζει η αλήθεια μου"

Με το θέατρο ντοκουμέντο κάναμε μια πολύ όμορφη πορεία πέρσι με θέμα τους πρόσφυγες και παίξαμε στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά όπου δέσαμε και αντί για εισιτήριο υπήρξε η ελεύθερη συνεισφορά των ανθρώπων με τρόφιμα για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Φέτος, σε συνεργασία με το «Strong me» έχουμε την  θεματική «γυναικοκτονία, βία».  Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είναι υπεύθυνοι  να κάνουν έρευνα, να ανακαλύψουν και να  απομαγνητοφωνήσουν κείμενα. Μαζί με αφορμή τα τεκμήρια και τα  γεγονότα που θα προκύψουν από την έρευνα θα ξεδιπλώσουμε ιστορίες, και έμμεσα με υποκριτικά υλικά, θα δημιουργήσουμε την αφήγηση , τη δραματοποίηση αλλά και την συγγραφή θεατρικών κείμενων που έχουν ειλικρινά πάρα πολύ ενδιαφέρον και είναι πάρα πολύ δημιουργικά.

Μιχάλης Συριόπουλος
Generale Acting Studio
 • Αντίστοιχα πες μας λίγα πράγματα για τα τμήμα «Sex drugs & rock n’ roll»

Το «Sex drugs & rock n’ roll» είναι ένα παρακλάδι του ρεαλισμού και του νατουραλισμού, όπου πηγαίνουμε σε πιο σκληρές εκδοχές του ρεαλισμού, σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, με διασφαλισμένη πάντα την μεταξύ μας σχέση, ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του σεξ, σχέσεις των ναρκωτικών, ενοχές, βία, άρρωστες ανθρώπινες σχέσεις, άνθρωποι του περιθωρίου περίεργα μονοπάτια πιο σκοτεινά, πιο περίεργα, πιο κουνημένο. Αλλά πάντα με την δημιουργία χαρακτήρων, είναι ένα παρακλάδι του Στανισλάβσκι.

 • Τι να περιμένει κανείς άμα θελήσει να έρθει να γραφτεί στο «Generale Acting Studio»;

Όνειρο και στόχος μου είναι το «Generale Acting Studio» να είναι το αλατοπίπερο στις ζωές των ανθρώπων, ένα διάλειμμα από την εβδομάδα, μια προσμονή, να είναι η ημέρα έναρξης της εβδομάδας του. Οι μπαταρίες του καθενός για να γεμίσουν το ταξίδι τους, η παρέα τους, η ομαδικότητα τους και η ζεστασιά τους. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στο «Generale Acting Studio» βγάζουν τα παπούτσια τους και μπαίνουν με τις κάλτσες τους καθώς και με τα όνειρα τους για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην σκηνή και να κοινωνικοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

 • Πώς ανταποκρίνονται οι ήδη υπάρχοντες σπουδαστές του;

Χαίρομαι πάρα πολύ που όσα σου είπα πριν τα βλέπω στην πράξη με αυτούς τους ανθρώπους κυρίως όταν δημιουργούνται παρέες. Και αυτό γιατί με ενδιαφέρουν πάρα πολύ η ομαδικότητα το θέμα της της παρέας. Όταν λοιπόν βλέπω ανθρώπους πια συγγενείς μεταξύ τους όλα αυτά τα χρόνια, είναι η μεγαλύτερη μου χαρά. Νιώθω ότι ο στόχος επιτεύχθηκε.

Μιχάλης Συριόπουλος
Generale Acting Studio
 • Έχεις σκεφτεί να μετατρέψεις το «Generale Acting Studio» σε δραματική σχολή στο μέλλον;
Διαβάστε επίσης  Συνέντευξη με την Βίκυ Τάσιου από την ομάδα "Βιβλιοαρώματα"

Νομίζω πως ναι. Είναι ένας μελλοντικός στόχος διότι όπως φαίνεται τα πράγματα οδηγούνται κατά κει. Χάρη στον Πάνο Λουκαϊδη, που είναι η ψυχή του «Generale Acting Studio» αλλά και η  αγάπη του κόσμου για αυτό που συνέχεια μεγαλώνει,  θα το φέρει και αυτό σιγά- σιγά.

 • Που βρίσκεσαι επαγγελματικά αυτή την εποχή;

Επαγγελματικά αυτή την εποχή έχω πολλές χαρές. Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι συμμετείχα σε μια χολιγουντιανή παραγωγή πριν από λίγους μήνες, μια ταινία του Ρέντη Χάρλιν με έναν πολύ μικρό και ωραίο ρόλο και κάπως άνοιξε ένας όμορφος δρόμος για τις ταινίες. Αγαπώ πάρα πολύ το σινεμά. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε γυρίσματα της ταινίας «Ριβιέρα» που ολοκληρώνονται σε σκηνοθεσία του Ορφέα Περετζή. Έχω ολοκληρώσει τα γυρίσματα σε δυο σειρές στον Αντ1 το  «Σώσε με» του Πιέρρου Ανδρακάκου και το «Φλόγα και άνεμος» και επίσης είμαι στην θεατρική παράσταση «42497» του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο « Ήβη». Είναι μια περίοδος με πολλή δουλειά, αλλά νιώθω πλήρης. Βιώνω μια στιγμή στη ζωή μου όπου έρχονται ωραίοι άνθρωποι, με ωραίες δουλειές και γίνονται πολύ, πολύ όμορφες συνεργασίες.

 • Πώς καταφέρνεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή;

Θα ήθελα να έχει η μέρα περισσότερες ώρες. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό. Νομίζω πως με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου, είτε στη ζωή είτε στο χώρο και με καλή συνεννόηση βρίσκονται όλα. Σαφώς και υστερούμαι από τον ύπνο μου και από τη διασκέδασή μου, αλλά έχω την πολυτέλεια να κάνω αυτό που ονειρεύομαι,  η δουλειά μου να είναι η αγάπη μου και η ζωή μου να είναι οι επιλογές μου τόσο απόλυτες και τόσο αληθινές που κάπως ξεχνιέται η κούραση και ανταμείβεσαι πολύ διαφορετικά.

 • Κλείνοντας, αν θέλεις πες μας κάποια πράγματα που θα ήθελες να μοιραστείς με το κοινό και που δεν ξέρουν για σένα.

Νομίζω πως πάντα κατά τον Σεπτέμβρη θα μετράω αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και θα χαίρομαι σαν μωρό παιδί. Νομίζω πως πάντα θα αντάλλαζα τα πάντα για να φάω ένα προφιτερόλ με ένα γαλλικό καφέ. Και νομίζω πως μια βόλτα στην Ερμού πάντα θα με έκανε πάρα πολύ χαρούμενο.

Μιχάλης Συριόπουλος
Μιχάλης Συριόπουλος

Οι φωτογραφίες μας δοθήκαν από τον Μιχάλη Συριόπουλος και τον Πάνο Λουκαϊδη

Πληροφορίες για το “Generale Acting Studio”:

ΤΖΕΝεράλε Acting Studio

Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργείο 

Αθήνα 104 36

+30 (210) 523 2519  (ώρες επικοινωνίας 12:00-18:00)

generaleactingstudio@gmail.com 

facebook : https://www.facebook.com/GeneraleActingStudio/

Instagram: https://www.instagram.com/generale_acting_studio/?hl=en

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που