Rukiye:”Είναι πολύτιμη η ελευθερία”

Η Rukiye επέστρεψε με το νέο της δίσκο με  τίτλο “Harmony”που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες αποκλειστικά από την Spider Music. Τώρα, αν δεν είχατε ακούσει ποτέ πριν για τη Rukiye, θα ανακαλύψετε ότι είναι μια εκπληκτική τραγουδίστρια, που μπορεί να παραδώσει έναν στίχο με απαλή, χαλαρωτική φωνή ή να σας χτυπήσει με πάθος και προκλητικά συναισθήματα. Το “Harmony” είναι πραγματικά ένα υπέροχο άλμπουμ.

Ελπίδα… λαχτάρα… πόνος… επιθυμία… ανεξαρτησία… λέξεις που στροβιλίζονται γύρω από την αγάπη, τη ζωή και τις σχέσεις, συγκεντρώνονται στο «Harmony», μια ακόμη αποκλειστική κυκλοφορία από την καλλιτέχνη της Spider Music, Rukiye.

 

Αν έχετε ακούσει τη Rukiye στο παρελθόν, θα γνωρίζετε ήδη ότι μπορεί να ερμηνεύσει τους στίχους με απαλό, γαλήνιο, σχεδόν μελαγχολικό ύφος, αλλά και να χτυπήσει τον ακροατή στο συναίσθημα με την σαν γροθιά ερμηνεία της. Αυτή η ποικιλία ερμηνευτικών τρόπων είναι ξανά παρούσα στο «Harmony», αναδεικνύοντας το τεράστιο στιχουργικό ταλέντο του Γιώργου Χονδραλή.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου 

Advertisements
Ad 14

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο σου άλμπουμ. Ποιο ερέθισμα ήταν η αφορμή για την ενασχόληση με τη μουσική;

Από μικρό κορίτσι άκουγα μουσική γεννημένη στην Γερμανία από Τούρκους γονείς είχα πολλά πολιτιστικά ερεθίσματα και μια κλίση στην τέχνη μου άρεσε να εξερευνώ τους χώρους της μουσικής και κάποια στιγμή αργότερα αφού είχα τελειώσει τις σπουδές μου ασχολήθηκα πιο επαγγελματικά, θεωρώ το κεντρικό σημείο εκκίνησης ήταν η πολυπολιτισμική επιρροή .

Rukiye«Free». Είναι καλή η ελευθερία;

Διαβάστε επίσης  Χρήστος Στανίσης: "Ο Ευγένιος Σπαθάρης μου έμαθε πώς να πατάω στο παλιό και να δημιουργώ το καινούργιο"

Ελευθερία το α και το ω , ελευθερία λόγου, διαβίωσης, έκφρασης και σκέψης, γεννιόμαστε ελεύθεροι και έτσι πρέπει να παραμένουμε, είναι κάτι μεγαλειώδες και μόνο όσοι το στερούνται καταλαβαίνουν την αξία της ελευθερίας.

«Blowing my mind». Τι σου μπερδεύει το μυαλό;

Η τέχνη, τέχνη ξανά και ξανά, οι νότες της μουσικής.

Ποιους δρόμους σου άνοιξε η Spider Music;

Η δισκογραφική μου εταιρία με φροντίζει, διαλέγουμε μαζί τα κομμάτια μου, τα προβάλει, με βοηθάει στην καριέρα μου είναι δίπλα μου συνέχεια σε κάθε μου καλλιτεχνικό βήμα και σίγουρα μου ανοίγει πόρτες που μόνη δεν θα μπορούσα .Έχουμε μια άρτια και χαρούμενη συνεργασία που θα συνεχιστεί για πολλά πολλά χρόνια ακόμη .

Μίλησε μας για την συνεργασία σου με τον Γιώργο Χονδραλή

Είναι ότι πιο όμορφο έχει συμβεί στην ζωή μου, είμαστε συνεργάτης στην επιστήμη μας την οδοντιατρική και φυσικά ο άνθρωπος που με στηρίζει στην τέχνη μου, είναι ένας εκπληκτικός ποιητής, ένας μοναδικός καλλιτέχνης κάθε φορά που διαβάζω κάτι που έχει γράψει συγκινούμαι αφάνταστα

RukiyeΤι σε εμπνέει;

Τα λουλούδια μου, ο κήπος μου, τα σκυλιά μου, η θάλασσα τα ταξίδια που κάνουμε, η φύση γενικότερα και η αγάπη… η αγάπη είναι πηγή έμπνευσης για εμένα.

Είναι η μουσική συναισθηματική απελευθέρωση;

Φυσικά και ναι! Η μουσική απελευθερώνει το συναίσθημα.

Τι αγαπάς περισσότερο;

Τους ανθρώπους και τα ζώα, δεν φαντάζομαι λεπτό την ζωή μου χωρίς ότι αγαπώ. Η αγάπη είναι μεγάλο συναίσθημα είναι τα πάντα.

Κατά τη γνώμη σου, ο καλλιτέχνης διαμορφώνει χαρακτήρες και προσωπικότητες με το έργο του;

Θα ήθελα να πιστεύω ότι ένας καλλιτέχνης διαμορφώνει διαθέσεις και ίσως βάζει μικρές ιδέες σε κάποιον για να τις εξερευνήσει εσωτερικά, ελπίζω να βάζω και εγώ το μικρό μου λιθαράκι.

Διαβάστε επίσης  Η επιστροφή των Placebo και το Beautiful James

Rukiye

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

 

www.spider-music.com

 

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w

 

Rükiye | Blowing my mind | Official Audio ReleaseⒸ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

βουνό ή θάλασσα;

Είσαι τύπος του υψομέτρου ή του υγρού στοιχείου;

Ο όρος διακοπές, ανεξαρτήτως διάρκειας, ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα.
Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός