Gemma: “Μέσα από την μουσική μπορούμε να βγούμε από τον λαβύρινθο της πραγματικότητας”

Gemma: “Μέσα από την μουσική μπορούμε να βγούμε από τον λαβύρινθο της πραγματικότητας”

Οι Gemma είναι ένα πενταμελές συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2017 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Αποτελείτε από τους Δανίλη Ευαγγελία: φωνή, λούπες, τον Καπαρό Γιώργο στην παραγωγή, σύνθεση, λούπες, synths, κιθάρες, τον Μαυρογιαννάκη Νίκο στα τύμπανα, τον Πασχίδη Αναστάση στο μπάσο και τον Σπινθουράκη Αποστόλη στα κρουστά.

Εμπνευσμένοι από  τους αρχαίους παγανιστικούς κρητικούς ήχους και επηρεασμένοι από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργούν ένα μοναδικό χορευτικό και συνάμα ατμοσφαιρικό ήχο που δεν αργεί να ξεσηκώσει και τα πιο “δύσκολα” αυτιά. Πρόσφατα παρουσίασαν τον δεύτερο δίσκο τους στο ιστορικό υπόγειο του “ΑΝ Club” στα Εξάρχεια και η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική.

Επιμέλεια: Φλώρα Πελέκη


Πάμε να σας γνωρίσουμε; Ποιοι είναι οι GEMMA;

Είμαστε οι Gemma ( Προφέρεται Γκέμμα και όχι Τζέμμα) και είμαστε ένα πενταμελές συγκρότημα από το Ρέθυμνο της Κρήτης!

Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα σας; Γιατί GEMMA;

Το όνομα το πήραμε από το ομώνυμο βιβλίο του Δημήτρη Λιαντινη γιατί μας άρεσαν πολλά στοιχεία της λέξης αυτής. Το βασικότερο βέβαια είναι η ερμηνεία που έχουμε δώσει στην λέξη αυτή. Έχοντας πάρει κάποια στοιχεία από την ερμηνεία που έχει δώσει ο Λιαντίνης, πιστεύοντας πως όπως η Αριάδνη μέσω αυτού του αστερισμού κατάφερε να βγει από το λαβύρινθο έτσι κι εμείς μέσα από την μουσική και την βοήθεια της Gemma μπορούμε να βγούμε από το λαβύρινθο της πραγματικότητας.

Advertisements
Ad 14

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;

Οι μουσικές επιρροές μας είναι πολλές και διαφορετικές για τον καθένα μας. Σαν σύνολο όμως το Gemma μπορούμε να πούμε ότι έχει επιρροές από archive, Mogwai, Ξύλινα σπαθιά, placebo, the prodigy και διάφορα άλλα σχήματα που φαινομενικά είναι ετερόκλητα αλλά
τελικά μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλέγμα αισθητικής.

Διαβάστε επίσης  Μάλαμα Σερκίζη: «Ο εθελοντισμός είναι μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς»

Έχετε ένα ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει Post Rock, tribal, trance και electropunk στοιχεία που δίνουν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Σαν σχήμα έχετε κοινά μουσικά ακούσματα;

Η αλήθεια είναι πως και έχουμε και δεν έχουμε ταυτόχρονα .Αυτό είναι κάτι που επηρεάζει κατά πάρα πολύ την μουσική – καλλιτεχνική δημιουργία. Δηλαδή υπάρχουν στιγμές που συμφωνούμε πολύ εύκολα σε πράγματα που αφορούν κάποιο κομμάτι, στιχουργικά, μουσικά, μελωδικά, συνθετικά γενικότερα. Υπάρχουν βέβαια και στιγμές στις οποίες, λόγω αυτών των διαφόρων που έχουμε μεταξύ μας όσον αφορά τις καλλιτεχνικές απόψεις που έχει ο καθένας, δυσκολευόμαστε αρκετά!

Gemma

Από που αντλείτε την έμπνευση σας;

Έμπνευση σε εμάς αλλά και σε όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες μπορούν να δώσουν όλα τα πράγματα γύρω μας. Από έναν ήχο που μπορεί να ακούσουμε ,μία εικόνα που μπορεί να δούμε ένα συμβάν στο οποίο μπορεί να συμμετέχουμε. Οτιδήποτε γύρω μας έχει ζωή αλλά και όχι
μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης σε οποιοδήποτε καλλιτέχνη.

Το πρώτο σας άλμπουμ βγήκε το 2021 και είχε σαν τίτλο το όνομα σας. GEMMA. Θα λέγαμε ότι ήταν ένας δίσκος γνωριμίας που αποκόμισε όμως πάρα πολύ καλές κριτικές. Εσείς τι εισπράξατε από αυτό το πρώτο άλμπουμ και πως σας βοήθησε για την δημιουργία του επόμενου;

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο πρώτος δίσκος έχει βγει από την θαλπωρή και την εσωστρέφεια του στούντιο που έχουμε (όποιος το έχει δει μπορεί να καταλάβει) και από την άποψη ότι μη έχοντας κάνει live μέχρι τότε είχαμε απλά την ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι
χωρίς να έχουμε βλέψεις για το μέλλον. Απλά θέλαμε να κυκλοφορήσουμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο.
Η δημιουργία του ήταν ένα μεγάλο σχολείο γιατί ήταν από τις πρώτες φορές που μπήκαμε στη διαδικασία να ηχογραφήσουμε κάτι ,να δημιουργήσουμε κάτι από το μηδέν, το οποίο θα έπρεπε να το παρουσιάσουμε! Όποτε ήτανε αρκετά σημαντική διαδικασία για εμάς , με πολύ όμορφες αναμνήσεις.

Διαβάστε επίσης  Cayetano: «Kάποτε είχα στόχο να μένω όσο πιο μακριά μπορούσα από την Ελλάδα. Mέσα από τα ταξίδια ανακάλυψα, ότι καλύτερος συνδυασμός ανθρώπων, συμπεριφοράς, κλίματος δεν υπάρχει πουθενά!»

Μόλις δύο χρόνια αργότερα και ετοιμάζετε το δεύτερο άλμπουμ σας. Θέλετε να μας πείτε λίγο τι να περιμένουμε;

Ο δεύτερος δίσκος έχει τελείως διαφορετική ενέργεια από το πρώτο γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω οι εμπνεύσεις μας ήταν τελείως διαφορετικές και οι εμπειρίες μας πολλές περισσότερες. Ο δεύτερος δίσκος έχει ως βασικό κορμό αυτή την ενέργεια που είχαμε και έχουμε λάβει από τα live και από τα τουρ που έχουμε κάνει. Δεν έχει αυτή την εσωστρέφεια που είχε πρώτος δίσκος ,είναι αρκετά εξωστρεφής με πολύ διάθεση για χορό.

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το νέο άλμπουμ με το βίντεο κλίπ που βγήκε πρόσφατα για το «Ποτέ». Ένα πολύ ατμοσφαιρικό βίντεο που ταιριάζει απόλυτα στην δυναμική του γκρουπ. Να περιμένουμε σύντομα και άλλα βίντεο κλιπ;

Στις 27 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα κομμάτι από τον δεύτερο δίσκο με τίτλο «Παραμύθι» στο οποίο συμμετέχει και ο Μάριος Νταβέλης από τους Fundracar οπότε Stay Tuned!

Πριν λίγες μέρες παρουσιάσατε τον νέο σας δίσκο με ένα Live στο ιστορικό υπόγειο του «ΑΝ Club» στα Εξάρχεια. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από αυτή την παρουσίαση; Τι εισπράξατε από τον κόσμο;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που παίξαμε κομμάτια του δεύτερου δίσκου σε live, παρόλα αυτά στο live που κάναμε στο ΑΝ club η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική. Φάνηκε να ανυπομονούν όλοι ,όπως κι εμείς, για την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου. Οπότε όλοι αναμένουμε ,με τη νέα χρονιά αυτόν τον πολυπόθητο δεύτερο δίσκο!

Η επόμενη ερώτηση έρχεται αυτόματα. Πότε να περιμένουμε να κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα κομμάτια σας;

Όπως προαναφέραμε στις 27 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσουμε ένα ακόμα κομμάτι από κει και πέρα υπάρχουν αρκετές ιδέες για τα κομμάτια τα οποία έχουνε μείνει τώρα θα δούμε τι θα προλάβουμε να κάνουμε!

Διαβάστε επίσης  Τα 30 καλύτερα grunge albums όλων των εποχών (Μέρος 1ο)

Τέλος πείτε μας που σας βρίσκουμε;

Official site: www.gemmaband.com
YouTube:@gemmaofficial
Facebook: Gemma
Instagram: gemma_band
Spotify: Gemma

Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στην Σαντορίνη αλλά πλέον ζω και εργάζομαι με την οικογένεια μου στην Φλώρινα. Η τέχνη μπήκε στην ζωή μου πριν αρκετά χρόνια. Έχω πτυχίο Interior Architect αλλά με έχει μαγέψει η κάθε μορφή τέχνης. Μου αρέσει να μοιράζομαι τις απόψεις μου και τις ανησυχίες μου για τον λόγο αυτό το 2022 αποφάσισα να ασχοληθώ και με την αρθρογραφία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

τρόμος

Ιδιοπαθής τρόμος: τί είναι και πώς θεραπεύεται

Ο Ιδιοπαθής τρόμος αποτελεί νευρολογική πάθηση, που προκαλεί ακούσιο και

“Greedflation” και καπιταλισμός

Καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνει το βιοτικό επίπεδο των