ΧαλκοManiacs: “Ακολούθα τον ήχο και θα μας συναντήσεις!!”

ΧαλκοManiacs / Προσωπικό αρχείο συγκροτήματος

Οι ΧαλκοManiacs προέρχονται από την Πετρούσα της Δράμας. Πρόκειται για ένα συγκρότημα με 8 άτομα και αρκετά μουσικά όργανα. Τον Ιανουάριο του 2014 βρέθηκαν ως μέλη της φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας και θέλησαν να ξεκινήσουν ένα σύνολο και να παίζουν παραδοσιακά κομμάτια με τα χάλκινα. Το όνομα ΧαλκοManiacs το πρότεινε ένας φίλος της παρέας και αμέσως το υιοθέτησαν. Τις πρόβες τους πραγματοποιούν κυρίως τα βράδια έξω από το χωριό στην γεωργική αποθήκη της οικογένειας Γιάντσιου. Το πιθανότερο είναι κάποιος να τους συναντήσει στους δρόμους, αλλά και σε αρκετά μαγαζιά όπου τραβάνε την προσοχή με την ξεχωριστή μουσική τους.

Επιμέλεια συνέντευξης: Γκουτή Χριστίνα


Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη που παραχωρείτε. Πόσα άτομα αποτελούν το συγκρότημά σας; Θα μας τους συστήσετε;

Εμείς σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την δυνατότητα που μας δίνετε να μας γνωρίσουν οι αναγνώστες σας. Το συγκρότημα αποτελείται από 8 άτομα, ο Ιωάννης Τερνεκτσής είναι ο μαέστρος μας κ το ένα τρομπόνι της μπάντας, ο Γεώργιος Μπαρακτάρης είναι στο ευφώνιο και όποτε χρειάζεται εκτελεί χρέη δασκάλου Β’.Ο Αθανάσιος Πουρνάρκας έχει το σουζάφωνο κ ο Πέτρος Παπαδόπουλος το δεύτερο τρομπόνι της παρέας μας. Τα αδέρφια Ζεδαμάνη Άγγελος κ Νίκος αντιπροσωπεύουν τις δύο τρομπέτες, ο Δημήτριος Γιάντσιος έχει την γκράνκασα και ο Αχιλλέας Τσίαντας είναι πίσω από το σύνολο των κρουστών κ δίνει τον ρυθμό με τη δυναμική του παρουσία.

Πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα σας. Θα μας πείτε την ιστορία σας;

Το 2014 τον Ιανουάριο βρεθήκαμε ως μέλη της φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας και το σκεπτικό μας ήταν να ξεκινήσουμε ένα σύνολο και να παίζουμε παραδοσιακά κομμάτια με τα χάλκινα, έπειτα όμως από κάποια βιντεάκια που είδαμε από συγκροτήματα του εξωτερικού σκεφτήκαμε να παίζουμε διασκευές από διάφορα είδη μουσικής όπως και πράττουμε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης  Τζωρτζίνα Λιώση: «Ονειρεύομαι να κάνω πολλά πράγματα σχετικά με την υποκριτική. Είμαι ακόμη στην αρχή της πορείας μου, ελπίζω να έχει διάρκεια και ποικιλία!»
ΧαλκοManiacs / Προσωπικό αρχείο συγκροτήματος

Πώς προέκυψε το όνομα ΧαλκοManiacs;

Όταν ήρθε ο καιρός να αποφασίσουμε για το όνομα της μπάντας, ένας φίλος της παρέας, ο Δημήτριος Σαμπατζής (ΜΠΑΛΝΤΑΣ), πρότεινε το όνομα ΧΑΛΚΟmaniacs κ αποφασίσαμε να το υιοθετήσουμε.

Advertisements
Ad 14

Η μουσική σας αποτελείται κυρίως από διασκευές τραγουδιών. Τι μουσική διασκευάζετε συνήθως;

Δεν έχουμε συγκεκριμένο είδος μουσικής που διασκευάζουμε συνήθως, ότι μας αρέσει σαν άκουσμα προσπαθούμε να το ‘πειράξουμε’, είτε είναι ελληνικό κομμάτι είτε είναι ξένο. Στο ρεπερτόριο μας έχουμε ποπ κομμάτια, ντίσκο, ρεμπέτικα, ροκ και άλλες επιλογές από διαφορετικά είδη.

Παραδοσιακά όργανα κα σύγχρονη μουσική: Πώς μπορεί να γίνει αυτό το πάντρεμα;

Αν αναφέρεστε στα χάλκινα σαν όργανα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι παραδοσιακά όργανα, παίζουν διάφορα είδη μουσικής. Τώρα όσον αφορά την γκάιντα που έχουμε προσθέσει, σαν παραδοσιακό όργανο, έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένα τραγούδια που έχουν μέσα τον ήχο της γκάιντας, κάτι το οποίο δεν θέλαμε να το αφαιρέσουμε.

Σαν ΧΑΛΚΟmaniacs έχουμε διάθεση να “παντρέψουμε” πράγματα και καταστάσεις, ακούσματα που φαινομενικά δεν ταιριάζουν και είναι μη συμβατά, προσπαθούμε να τα φέρουμε κοντά και να αναδείξουμε το κάτι διαφορετικό.

ΧαλκοManiacs / Προσωπικό αρχείο συγκροτήματος

Φαντάζομαι πως για να γίνει όλο αυτό χρειάζονται και αρκετές πρόβες. Κάθε πόσο και που κάνετε τις πρόβες σας;

Τα μέλη της μπάντας έχουμε όλοι καταγωγή από την Πετρούσα Δράμας και όλοι μένουμε στη Πετρούσα ή στη πόλη της Δράμας, αυτό μας βοηθάει έτσι ώστε να βρισκόμαστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, βραδινές ώρες που έχουμε ξεμπερδέψει με τις δουλειές και έχουμε τακτοποιήσει τα οικογενειακά μας, να παίζουμε μουσική να βελτιωνόμαστε και να διασκεδάζουμε. Τον πρώτο καιρό οι πρόβες γινόντουσαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας, επειδή όμως είναι μέσα στο αστικό περιβάλλον του χωριού και δεν θέλαμε να ενοχλούμε τους γείτονες βγήκαμε έξω από το χωριό στην γεωργική αποθήκη της οικογένειας Γιάντσιου. Ο Δημήτρης που είναι στη γκράνκασα και η οικογένεια του μας παραχωρούν τον χώρο και θα θέλαμε μέσα από αυτή την συνέντευξη να τους ευχαριστήσουμε και δημόσια, για την υπομονή που μας κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Διαβάστε επίσης  Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη:"Η μουσική δίνει χρώμα στην ζωή"

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε κάποια στιγμή να το δείτε επαγγελματικά όλο αυτό; Δηλαδή να σταματήσετε την εργασία σας και να ασχοληθείτε μόνο με αυτό;

Είμαστε μια παρέα που από μικρά παιδιά έχουμε μεγαλώσει ο ένας δίπλα στον άλλον, η φιλαρμονική, η αγάπη για την μουσική και η θέληση για καινούργια και όμορφα πράγματα ήταν οι αιτίες της δημιουργίας των ΧΑΛΚΟmaniacs. Οι ζωές μας είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο που όλο αυτό για εμάς είναι σαν ψυχοθεραπεία και φυγή από την καθημερινότητα μας. Όσο και αν το αγαπάμε και το απολαμβάνουμε είναι απίθανο να φτάσουμε στο σημείο να αλλάξουμε τόσα πολλά και σημαντικά πράγματα στη καθημερινότητα μας, έτσι ώστε να πούμε ότι η μπάντα θα είναι και η δουλεία μας. Επιθυμία μας είναι να είμαστε υγιείς και όπου μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίζουμε καινούργια μέρη και καινούργιους φίλους που τους αρέσει η μουσική μας και διασκεδάζουν δίπλα μας.

ΧαλκοManiacs / Προσωπικό αρχείο συγκροτήματος

Ποια είναι η άποψή σας για τα τηλεπαιχνίδια που σχετίζονται με την μουσική; Έχετε σκεφτεί ποτέ να συμμετάσχετε σε κάποιο;

Όσον αφορά τη μπάντα μας, δεν έχουμε ούτε βλέψεις ούτε επιθυμία να συμμετάσχουμε σε κάποιο τηλεπαιχνίδι μουσικής, είναι κάτι που δεν μας εκφράζει. Σε όλους όμως που αποφασίζουν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι και θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρο τους από αυτή την οδό, θα τους ευχηθούμε καλή επιτυχία. Εξάλλου το παρελθόν έχει δείξει ότι σπουδαία ταλέντα στη χώρα μας, βρήκαν τον δρόμο τους με τη βοήθεια ενός τέτοιου τηλεπαιχνιδιού.

Πού θα μπορέσει να σας δει κανείς με την νέα χρονιά;

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανονισμένη κάποια εμφάνιση σε συγκεκριμένο χώρο, έχουν ξεκινήσει επαφές για μεταγενέστερες προτάσεις χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί κάποια από αυτές. Το πιθανότερο είναι οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στους δρόμους, ακολούθα τον ήχο και θα μας συναντήσεις!!

Διαβάστε επίσης  Συνθετικοί : "Αν δεν είμασταν μουσικοί, θα είμασταν τρελοί"

Τι ευχή θα κάνατε για το μέλλον;

Τις επόμενες μέρες κλείνουμε 10 χρόνια κοινής πορείας, έχουμε συμφωνήσει ότι όσο κρατάμε όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα που παίρνουμε από την μπάντα, θα κάνουμε τα πάντα το ταξίδι στη μουσική να το ζούμε παρέα.

Η ευχή μας είναι πρωτίστως για υγεία σε όλο τον κόσμο, είναι το μοναδικό πράγμα που σου δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεσαι κ τα δικά μας όνειρα περιέχουν πολύ γέλιο, αλληλεγγύη και διάθεση για πολλή μουσική και διασκέδαση και δευτερευόντως η χαρά μας κ η ευχή μας είναι να βλέπουμε χαμογελαστούς ανθρώπους να διασκεδάζουν με τη μουσική μας και όσοι βασανίζονται από τα καθημερινά προβλήματα, δίπλα μας έστω και για λίγο να τα ξεχνάνε!!Να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά.

ΧαλκοManiacs / Προσωπικό αρχείο συγκροτήματος

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και