Show Your Face “δεν ανήκουμε στο mainstream ελληνικό μεταλ”

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαθανασίου 

1. Χαρά μας να φιλοξενούμε ένα από τα πιο ανερχόμενα ελληνικά σχήματα, τους Show Your Face! Πότε δημιουργήθηκε η μπάντα και από ποια μέλη;

Υπάρχουμε σαν σχήμα από το 2007 πάντα είμασταν 4μελη μπάντα μετα από κάποιες αλλαγές στα άτομα πλέον είμαστε οι εξεις:

Huge -μπάσο/φωνη, κούτρας Αχιλλέας -κιθάρες ,Κώστας καραγεωργος- κιθάρες ,Σάκης Σπυρόπουλος-ντραμς.

Advertisements
Ad 14

2. Είστε από την Καρδίτσα. Πόσο εύκολο είναι για μια μπάντα από την επαρχία να προβάρει και να γράφει μουσική; Χρειάζεται να μετακινηθείτε σε άλλες πόλεις γι’ αυτό το σκοπό;

Γενικά στην επαρχία αυτό είναι πολύ δύσκολο και ίσως ένας από τους λογούς που ο τραγουδιστής μας ο Huge έχει εδώ και πολλά χρονιά από την αρχή της μπάντας στην ουσία δικό του προσωπικό στούντιο ,οπότε όλες οι πρόβες αλλά και οι ηχογράφησης γίνονται σε δικό μας χώρο, η μείξης βέβαια τον 3ον πρώτον δίσκων γίναν αλλού όπως και το recording του 3ου δισκου ,το νέο άλμπουμ όμως the definer έγινε ολοκληρωτικά στα huge4 studios.

3. Βρίσκεστε ήδη στο 4ο άλμπουμ! Πόση πειθαρχία χρειάζεται αυτό και τι διαφορές έχει το “The Definer” από τις προηγούμενες δουλειές σας;

Είναι ίσως το ποιο δύσκολο κομμάτι να κρατάς συνοχή και να μπορείς μετα από τόσα χρονιά να βγάζεις δίσκο ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του μεταλ, αλλά εάν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν σκέφτεσαι την δυσκολία αλλά να κάνεις αυτό που θέλεις .θεωρούμε ότι κάθε δίσκος που έχουμε κάνει είναι ένα βήμα παραπάνω σε όλα τα επίπεδα και σε μουσικό και επίπεδο παραγωγής ,δεν ήταν ποτέ σκοπός μας απλά να βγάλουμε δίσκο γιαυτο και στο δίσκο αυτό υπάρχουν και μόνο 7 τραγούδια, γιατί θεωρήσαμε ότι αυτά ταίριαζαν τώρα να βγούνε και να υπάρχει συνοχή ,νέα τραγούδια που ήδη έχουμε για επόμενη δουλειά δεν ταίριαζαν στο ύφος αυτού του δίσκου ώστε να συμπεριληφθούν.

Διαβάστε επίσης  Οι 10 καλύτερες λίστες αναπαραγωγής της Spotify αυτή τη στιγμή!

4. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει 3 singles από το “The Definer”, τα “The Descent”, “Forever Bleed”, και “Reformatory”. Τι feedback παίρνετε από τους fans;

Γενικά μέχρι στιγμής κυρίως θετικά μηνύματα και αρκετό ενδιαφέρον από τον κόσμο ,ποιο πολύ από παλαιότερες μας δουλείες και αυτό είναι πολύ καλό ,αλλά σκοπός μας είναι να γίνει η κατάλληλη προώθηση ώστε να φτάσει σε μεγαλύτερο κοινό, πλέον υπάρχει άπειρη μουσική εκεί έξω και δύσκολα θα έρθει από μόνο του το κοινό.

5. Εκτός από το ελληνικό κοινό, υπάρχουν fans των Show Your Face στο εξωτερικό; Τι σας λένε;

Το αστείο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι το στυλ μουσικής μας έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση σε κοινό από το εξωτερικό πάρα στην Ελλάδα, οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι κάπως ανάμεικτα τα συναισθήματα.

6. Πώς θα κινηθείτε στο συναυλιακό κομμάτι για την υποστήριξη του “The Definer”;

Σαν show your face στην ουσία έχουμε παίξει παντού σε Ελλάδα όλα αυτά τα χρονιά όπως και αρκετά Λάιβ στο εξωτερικό ,οπότε γενικότερος σκοπός μας είναι τα λαιβ που θα κάνουμε να είναι πιο επιλεκτικά, επίσης σκοπός μας είναι να παίξουμε περισσότερα Λάιβ στο εξωτερικό ίσως με κάποια μορφή τουρ.

7. Ποιος γράφει τη μουσική και του στίχους των Show Your Face;

Κυρίως τα τραγούδια ξεκινάνε από κιθαριστικα ριφ ειδικά παλιότερα και γραφόταν από τον Αχιλλέα ,αλλά το τελικό αποτέλεσμα πάντα ήταν ομαδική δουλειά και πλέον ειδικά στο 4ο cd έχει γίνει δουλειά σε επίπεδο παραγωγής στο στούντιο, δηλαδή μπορεί μια ιδέα από ένα ριφ να εξελιχθεί σε ολόκληρο τραγούδι δεν βασιζόμαστε απλά στο τζαμαρισμα πλεον,οι στίχοι στα 2 τελευταία cd έχουν γραφτεί αποκλειστικά από τον Κώστα και προσαρμόζονται και διορθώνονται ανάλογα το τραγούδι.

Διαβάστε επίσης  Καταργούνται οι άδειες χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων στα καταστήματα

8. Ο ήχος σας έχει κάποιες προφανείς επιρροές από σχήματα όπως οι Pantera και οι Meshuggah. Ποια άλλα σχήματα σας έχουν επηρεάσει;

Στο νέο cd έχουμε αλλάξει το κούρδισμα και το χαμηλώσαμε αρκετά drop g#,ένα tuning που χρησιμοποιούν μπάντες τύπου meshuggah ,γενικά μας αρέσουν μπάντες όπως Gojira,architects και αρκετές άλλες εκτός του μεταλ χώρου.

9. Σε τι θέματα αναφέρονται συνήθως οι στίχοι σας;

Στα δυο τελευταία cd είναι ένα είδος concept στιχουργικά και αναφέρονται γενικά στην αδυναμία του κόσμου να σταθεί στα ποδιά του, και το ποσό πολύ επηρεάζεται με το παραμικρό και ότι πρέπει να βασιστεί στις δίκες του δυνάμεις να προσπαθήσει να αποφυγή την υπερκατανάλωση την υλική κυρίως, όπως επίσης αρκετά προσωπικές αναφορές σε δικά μας βιώματα.

10. Πώς βλέπετε τη σύγχρονη ελληνική σκηνή; Τι σχήματα έχει να επιδείξει; Και πού βρίσκονται οι Show Your Face στον μεταλλικό χάρτη της χώρας;

Δυστυχώς αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι υπάρχει πτώση στην παραγωγή νέων σχημάτων στο μοντέρνο μεταλ ειδικά σχεδόν μηδενiκο αλλά το θετικό είναι ότι βγαίνει είναι πολύ ενδιαφέρον επίσης βλέπουμε αρκετά νέα σχήματα που συνεχίζουν την παράδοση στην Ελλάδα με κλασικά στυλ heavy metal.thrash,black .εμείς σίγουρα δεν ανήκουμε στο mainstream ελληνικό μεταλ πάντως 😊 .

11. Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο σχήμα;

Να έχει υπομονή, χρήματα(απαραίτητο στην σήμερον εποχή ειδικά), και να τον ενδιαφέρει να παίζει όσο ποιο επαγγελματικά γίνεται παικτικα αλλά και σε συμπεριφορά και σκηνική παρουσία και παραγωγή και να εχει πρότυπα μεγάλες μπάντες και να μην συμβιβάζεται με την ελληνική πραγματικότητα διότι το επίπεδο έχει ανεβεί υπερβολικά.

Διαβάστε επίσης  Νατάσσα Μποφίλιου: Η νεράιδα της εποχής μας

12. Πού μπορούμε να βρούμε τις δουλειές σας; Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη! Καλή τύχη στο πολυαναμενόμενο νέο σας άλμπουμ “The Definer”!

Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη

Ο δίσκος μας πλέον είναι σε όλα τα γνωστά και άγνωστα μέσα όπως spotify,youtube music,amazon κλπ.

https://www.facebook.com/Showyourfaceband

 

 

 

 

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου
Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω.
Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη.
Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά