Sidetrack: «Ο κόσμος των Sidetrack, είναι ο κόσμος της καθημερινότητας»

Sidetrack
Sidetrack

Έχει πέρασει κάμποσος καιρός, από  τότε που άκουσα τους “Sidetrack” live, στο Σταυρό του Νότου. Σαν τώρα θυμάμαι αυτή την ανεπανάληπτη rock βραδιά. Φωτά, μουρμουρητά και κόσμος παντού αδημονώντας να αρχίσει η βραδιά. Ωσπου ξαφνικά οι “Sidetrack” βγαινούν στην σκηνή και ο χρόνος σταματά. Ροκ νότες πλανώνται στην ατμόσφαιρα και όλα κινούνται σε πιο γρήγορους ρυθμούς, κορμιά λικνίζονται σε ζωντανό χρόνο και ο ποπ ρυθμός γλυκάινει τον bitter ήχο της μουσικής. Κάπως έτσι, οι Sidetrack κέρδισαν άκομα περισσότερους fan και “τρέλλαναν” τους ήδη θαυμαστες τους. Ο Μιχάλης Κεχαγιάς, ο Στέργιος Δήμπας, ο Κοσμάς Μπρούσαλης,ο Τάσος Κακογιάννης και  ο   Μάριος Καραμπότης αποτελούν ένα από τα πιο συνεπή ελληνόφωνα γκρουπ της ελληνικής μουσικής  σκηνής.  Είναι “Όλα Αλλιώς”, στον δικό τους κόσμο; ή μήπως και στον δικό μας; Τερματίσαμε τους δείκτες και από την αρχή μετράμε, κάθε νέα μέρα, χιλιόμετρα στην λεωφόρο της ζωής, αυτή είναι η “διαδρομή” μας! Να κάνουμε όνειρα ξανά και ξανά. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν, οι “Sidetrack” μας μίλησαν για το συγκρότημα, τον ρόλο που παίζει η μουσική στην ζωή τους, την πανδημία, το bullying και τα μελλοντικά τους σχέδια.

 • Πως γεννήθηκαν οι  “Sidetrack”;

Ήταν το 2017 όταν είχαμε μαζέψει κάποια τραγούδια που θέλαμε να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε. Καταλήξαμε στο όνομα SIDETRACK, το οποίο συνόδευε πάντα στο μυαλό μας τα τραγούδια που δεν έχουν τεράστια απήχηση, ωστόσο αποτελούν το βαθύτερο έργο των καλλιτεχνών που κοσμούν την δισκοθήκη μας. Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορήσαμε την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά.

 • Τι είναι η μουσική για εσάς;

Η μουσική είναι η διασκέδαση μας, η ψυχανάλυση μας και αποτελεί μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας με διάφορους τρόπους. Δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας δίχως αυτή. Σίγουρα θα είχε λιγότερα χρώματα, λιγότερο ρυθμό και ελάχιστους τρόπους  διαφυγής από τα κακώς κείμενα που βλέπουμε τριγύρω.

Sidetrack
Sidetrack
 •  Πόσο δύσκολο είναι να αναμιγνύεις το pop και το rock στοιχείο μαζί;
Διαβάστε επίσης  One-hit wonders: 10 τραγούδια "πυροτεχνήματα" (Part 1)

Δεν αισθανόμαστε ότι προσπαθούμε να κάνουμε κάποια ανάμειξη μουσικών στοιχείων. Δουλεύουμε τις ιδέες που έχουμε και με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν τραγούδια. Δεν έχουμε κάποιο στόχο στον οποίο προσπαθούμε να καταλήξουμε, με το πέρας της συγγραφής των τραγουδιών, σχετικά με το στυλ μουσικής. Πρακτικά, η μουσική μας οδηγεί μόνη της. Αστειευόμενοι μεταξύ μας, συζητάμε ότι η  ολοκλήρωση ενός τραγουδιού μας μοιάζει με ένα μικρό θαύμα.

Advertisements
Ad 14
 • Από που αντλείται έμπνευση, για να γράφετε αυτά τα ιδιαίτερα κομμάτια;

Προσπαθούμε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και να λαμβάνουμε τα ερεθίσματα της καθημερινότητας και τις ιδιοσυγκρασίες των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Καμιά φορά, προσπαθούμε συνειδητά να βουτήξουμε στο «ασυνείδητο» μας και να ψάξουμε και εκεί για ερεθίσματα.

SIDETRACK LIVE
SIDETRACK LIVE
 •  Ποιό τραγούδι, θεωρείται ότι αγαπήθηκε περισσότερο από το κοινό; και γιατί;

Μακάρι να μπορούσαμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση. Θεωρούμε ότι τα τραγούδια δημιουργούν δεσμούς με το κοινό μέσω των ζωντανών εμφανίσεων. Η πανδημία, αφαίρεσε τις ζωντανές εμφανίσεις οι οποίες ψάχνουν να βρουν τρόπο να υπάρξουν. Εμείς κυκλοφορήσαμε το δεύτερο δίσκο μας λίγο πριν την αρχή της πανδημίας και τον τρίτο μέσα σε αυτήν. Οπότε δεν είχαμε, μέχρι τώρα, την δυνατότητα να μοιραστούμε σε μεγάλο βαθμό την δουλειά μας μέσω των live για να έχουμε ένα τέτοιο feedback. Βάζουμε μια άνω τελεία σε αυτό και θα χαρούμε να σου απαντήσουμε μελλοντικά, όταν τα πράγματα επιστρέψουν σε μια κανονικότητα.

 • Στον κόσμο των Sidetrack, είναι “Όλα Αλλιώς”;
Διαβάστε επίσης  Thess.Carpooling: H Θεσσαλονίκη καινοτομεί, υποστηρίζοντας τον συνεπιβατισμό!

Ο κόσμος των Sidetrack είναι ο κόσμος της καθημερινότητας. Αυτός που ζούμε όλοι. Οπότε, θα θέλαμε να είναι πολλά πράγματα «αλλιώς» στον σημερινό κόσμο. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με πόνο, δυστυχία, κακές κοινωνικές συμπεριφορές, αρρώστιες, πολέμους, εξαθλίωση..

 •  Τι είδους μηνύματα, θέλετε να δώσετε με την “Διαδρομή”;

Η «Διαδρομή» είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε για να μας θυμίζει τις νυχτερινές βόλτες με τις παρέες μας, τα ξενύχτια μας. Ωραίες στιγμές, γεμάτες ξεγνοιασιά που μας κάνουν να νιώθουμε ότι ο χρόνος σταματά και ξεχνάμε τα άγχη και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ελπίζουμε να θυμίζει αντίστοιχα πράγματα και στους ανθρώπους που την ακούνε.

 • Πως σας επηρέασε επαγγελματικά και προσωπικά, αυτή η “επώδυνη” περίοδος;

Επαγγελματικά, λόγω του ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις, νιώθουμε σαν να έχει χαθεί η γη κάτω από τα πόδια μας. Βεβαία, τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν πληγεί από την πανδημία. Σε προσωπικό επίπεδο, προσπαθούμε να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο της απομόνωσης και παλεύουμε να κάνουμε το ίδιο και στον καιρό της αποξένωσης που φέρνουν τα απόνερα της κατάστασης. Επίσης, προσπαθούμε να κρατιόμαστε, όσο περνά από το χέρι μας, υγιείς και να έχουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερη διαύγεια.

 • Έχετε νιώσει ποτέ το bullying, από μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου;

Όχι , ποτέ δεν έχουμε νιώσει bullying από κανέναν. Δεν χωράνε σε κανέναν χώρο τέτοιες συμπεριφορές πόσο μάλλον στον χώρο της Τέχνης.

 • Έχετε νιώσει ποτέ το “τσίμπημα” του ανταγωνισμού μεταξύ σας;

Σε μία ομάδα δεν θα πρέπει να υπάρχει το σύννεφο του ανταγωνισμού. Υπάρχει συναγωνισμός, σεβασμός και εκτίμηση στον ρόλο και σε αυτά που προσφέρει ο καθένας από εμάς στο σύνολο. Πασχίζουμε και παλεύουμε όλοι για ένα κοινό σκοπό. Και αυτός είναι η δημιουργία μουσικής και η σωστή αναπαραγωγή της μέσα από τις εμφανίσεις μας, ώστε η μπάντα να αφήσει ένα λιθαράκι στην ελληνική μουσική σκηνή.

 • Πείτε μας λίγα λόγια για την συνεργασία σας με την “Ogdoo music'”;
Διαβάστε επίσης  Χρήστος Βασιλείου: Όχι απλά ένας γιατρός

Τα παιδιά από το Ogdoo Music Group είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο. Θεωρούμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε βρει ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινή πλεύση και  μπορούμε να συνεννοηθούμε  για όλα τα θέματα που προκύπτουν για έναν καλλιτέχνη σήμερα. Για αυτό τον λόγο , θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε και από εδώ.

 •  Με ποιον καλλιτέχνη, θα αποτελούσε όνειρο ζωής να συνεργαστείτε;

Έχουμε δηλώσει κατά καιρούς ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας ακροατές. Η δισκοθήκη μας περιέχει πολλά συγκροτήματα και τραγουδοποιούς. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ονόματα γιατί κάθε διαχρονική καλλιτεχνική πορεία σίγουρα έχει πράγματα να σου πει. Οπότε , σίγουρα έχεις πράγματα να μάθεις. Έτσι, κατά την άποψη μας, το σημαντικότερο δεν είναι να σου αναφέρουμε ονόματα άλλα η αφομοίωση των διαφορετικών ακουσμάτων και η επαναπροσέγγιση τους κάτω από το δικό μας πρίσμα. Πάντως, πιο εύκολα θα σου λέγαμε ανθρώπους που δεν θέλουμε να συνεργαστούμε…

 •  Μιλήστε μας για τα επικείμενα μελλοντικά καλλιτεχνικά σας σχέδια;

Μας λείπει πολύ η επαφή με τον κόσμο. Δυστυχώς, λόγω της δεδομένης κατάστασης, δεν μπορούμε να κάνουμε τις εμφανίσεις που θα θέλαμε. Μόλις μας το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, έχουμε σκοπό να παίξουμε μερικές συναυλίες ώστε να βρεθούμε με τους φίλους μας και να παρουσιάσουμε την τελευταία μας δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΌΣΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Στα άμεσα σχέδια είναι και η επιλογή υλικού για το επόμενο δισκογραφικό εγχείρημα.

Ευχαριστούμε πολύ για το φωτογραφικό υλικό τους Sidetrack

Είμαι δημοσιογράφος, λατρέυω να αρθογραφώ, τι πιο όμορφο να αποτυπώνεις οτιδήποτε γύρω σου και να αποδίδεις περισσότερο την ομορφιά αυτού του κόσμου σε ένα άψυχο κομμάτι χαρτι και να του δίνεις ψυχη! Το να αρθογραφώ μου δίνει οξυγόνο και πνοή, εκφράζομαι, αγαπώ ζω!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και