5 Λόγοι για να μη σταματήσεις τα ταξίδια ποτέ

Λόγοι να ταξιδέψεις
t-stories.gr

Τα τελευταία τρία χρόνια με την πανδημία οι ζωές μας άλλαξαν και περιορίστηκαν σε πάρα πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς ήταν τα ταξίδια αφού για δύο χρόνια οι μετακινήσεις ήταν άκρως απαγορευμένες. Πόσο μας είχαν λείψει και πόσο τα είχαμε ανάγκη δεν το είχαμε καταλάβει, μέχρι να μας επιτραπεί να ξανά ταξιδέψουμε. Οι λόγοι που πρέπει για να ταξιδέψει κάποιος είναι πάρα πολλοί , γι’αυτό πάμε να δούμε ποιοι είναι οι 5 λόγοι για να μην σταματήσεις τα ταξίδια ποτέ.

Λόγοι για να ταξιδέψεις
pillowfights.gr

1. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τόσο οι ρυθμοί της ζωής που αλλάζουν συνεχώς λόγω των απαιτήσεων όσο και η πανδημία αποδυνάμωσαν και επιβάρυναν την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Τα ταξίδια αποτελούν αναμφισβήτητα ένα είδος ψυχοθεραπείας και βοηθάνε να ελαττωθεί το άγχος και να απομακρυνθεί το στρες και μας προτρέπουν να ευχαριστηθούμε πιο πολύ την ζωή. Μια απόδραση κάπου είτε μικρή είτε μεγάλη είναι μια ανάσα μακριά από την κουραστική καθημερινότητα που γεμίζει την ψυχή μας κάνοντάς μας πιο ευτυχισμένους και γεμάτους αισιοδοξία, αφού μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτούμε πιο ευχάριστα και να αποφορτιστούμε γεμίζοντας τις μπαταρίες μας.

2. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Advertisements
Ad 14

Όταν ταξιδεύουμε μας δίνεται το προνόμιο να γνωρίζουμε καινούργιους και διαφορετικούς ανθρώπους. Ερχόμαστε σε επαφή με την κουλτούρα τους και τα παράξενα, για εμάς, ήθη και έθιμα. Η επαφή αυτή με τους ανθρώπους, μας βοηθάει να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας , να μάθουμε μέσα από αυτούς και να κοινωνικοποιηθούμε. Αυτή η αλληλεπίδραση βοηθάει στην αύξηση της συναισθηματικής νοημοσύνης και στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Το σημαντικότερο στη ζωή είναι να κάνουμε καλούς φίλους και τα ταξίδια σου εγγυώνται εκτός από αναμνήσεις και φίλους που και τα δύο κρατάνε μια ζωή.

Διαβάστε επίσης  Greece Now: Ένα ελληνικό περιοδικό στα Εμιράτα
Ταξίδια
mysupertrip.gr

3. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Η ζωή χαρακτηρίζεται από διάφορες στιγμές χαρούμενες και δυσάρεστες που μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας για πάντα. Τα ταξίδια ανήκουν στην κατηγορία των χαρούμενων στιγμών γιατί επισκέπτεσαι μέρη που πάντα ονειρευόσουν, ζεις μοναδικές στιγμές, εξερευνείς και μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Όλα αυτά είναι οι αναμνήσεις που θα σε συντροφεύσουν μια ζωή , που θα μπορείς να τις διηγηθείς και να γυρίζεις πάντα εκεί που έχεις ταξιδέψει κάθε φορά, ανατρέχοντας με τις σκέψεις σου είτε νοητά είτε μέσα από φωτογραφίες.

Ακόμη δεν πείστηκες; Πάμε να δούμε άλλους δύο λόγους για να μη σταματήσεις τα ταξίδια ποτέ 

4. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Κάθε ταξίδι είναι και μια ανακάλυψη. Μαθαίνεις πως ζει κανείς σε έναν άλλο τόπο από τον δικό σου, την ιστορία του, τα φαγητά τους , τον τρόπο που διασκεδάζουν. Κάθε μέρος είναι και μια πηγή γνώσης που σου δίνεται η ευκαιρία να ζήσεις για λίγο όπως εκείνοι. Τα ταξίδια δεν είναι μόνο καλοπέραση και ξεκούραση αλλά και πνευματική άνθηση αφού φεύγοντας από ένα μέρος, γυρίζεις στο σπίτι πλουσιότερος με νέες γνώσεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι όσοι ταξιδεύουν συχνά μέσα από τις γνώσεις που έχουν λάβει , αναπτύσσουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να λύνουν προβλήματα σε ουσιαστικά θέματα που για άλλους είναι πιο δύσκολο.

Ταξίδια
ipop.gr

5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τα ταξίδια έχουν πολλούς λόγους για να τα κάνει κανείς, όπως αυτοί που ήδη έχουν προαναφερθεί, αλλά ένας σημαντικός λόγος είναι η διαχείριση των οικονομικών. Σε κάθε ταξίδι καλείσαι να ανταπεξέλθεις με ένα συγκεκριμένο budget, το οποίο δεν πρέπει και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείς να ξεπεράσεις. Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου βάση του διαφορετικού κόστους ζωής της κάθε περιοχής αλλά και τους διάφορους πειρασμούς που μπορεί να βρεις μπροστά σου και να είναι εκτός των σχεδίων που έχεις κάνει.

Διαβάστε επίσης  4+1 είδη ταξιδιωτών και οι αγαπημένοι τους προορισμοί

Διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο άνθρωπος είναι πιο χαρούμενος όταν ταξιδεύει και όταν χαλάει λεφτά για ταξίδια. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι σε 20 χρόνια ούτε που θα θυμάσαι τα λεφτά που έδωσες για να αγοράζεις ένα ζευγάρι ακριβά παπούτσια αλλά αντιθέτως θα θυμάσαι με κάθε λεπτομέρεια το κρουασάν που έτρωγες βλέποντας τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ή πίνοντας το τσίπουρο σου στο ταβερνάκι στην Αμοργό.

 

 

 

 

 

 

 

Από μικρή ό,τι μου τραβούσε την προσοχή ήθελα να το ψάχνω και να βρίσκω όσο πιο πολλά μπορώ. Αυτή η αγάπη για το άγνωστο που γεννούσε η περιέργεια, με οδήγησε από πολύ μικρή να ξέρω τι "ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω" , μια απόφαση που δεν άλλαξε ποτέ.. και έτσι έγινα δημοσιογράφος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν