Πράσινος τουρισμός στην Ελλάδα: Βιώστε τη φύση με σεβασμό

Αγροτικός τουρισμός
esgstories.gr

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της χώρας μας, με εκατομμύρια επισκέπτες να επιλέγουν κάθε χρόνο την Ελλάδα για τις εξαιρετικές της φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό της. Ωστόσο, ο παγκόσμιος τουρισμός αντιμετωπίζει πλέον την πρόκληση της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, η έννοια ” πράσινος τουρισμός ” καθίσταται ολοένα και πιο ουσιαστική. Ο πράσινος τουρισμός έχει ως σκοπό να απολαύσουμε τη φύση με υπευθυνότητα και σεβασμό, προάγοντας την οικολογική ευαισθητοποίηση και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Ο πράσινος τουρισμός δεν αφορά μόνο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τους προορισμούς μας και τις δραστηριότητές μας εκεί. Επισκεπτόμενοι μέρη που προστατεύονται περιβαλλοντικά, μπορούμε να συμβάλουμε στη διατήρηση της φύσης και του πολιτισμού κάθε περιοχής.

Μιλώντας για τον πράσινο τουρισμό, πιο συγκεκριμένα θα λέγαμε ότι επιδιώκει την ελαχιστοποίηση του αρνητικού αντίκτυπου του τουρισμού στο περιβάλλον, μέσω της προαγωγής της βιώσιμης μεταφοράς, της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον καταλυμάτων και της υποστήριξης τοπικών οικονομιών. Ένας τέτοιος τρόπος ταξιδιού επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να τη βλάπτουν, δημιουργώντας ταυτόχρονα θετικά, οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα στις τοπικές κοινότητες.

Πράσινος τουρισμός
culture.ec.europa.eu

Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον και πολιτιστικό πλούτο που προσφέρουν ατελείωτες ευκαιρίες για πράσινο τουρισμό. Ακολουθούν επτά προτάσεις για μέρη που ενσωματώνουν ιδανικά την αρχή του πράσινου τουρισμού:

Advertisements
Ad 14

Πράσινος τουρισμός στην Ελλάδα 

Διαβάστε επίσης  Ντόχα: Εξερεύνηση της μεγαλύτερης πόλης και πρωτεύουσας του Κατάρ

Πράσινος τουρισμός panosholidays.gr

Ζαγοροχώρια, Ήπειρος

Τα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό με παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες, ενώ η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τα φυσικά της τοπία, τα καταπράσινα φαράγγια και τους ποταμούς. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πεζοπορία, ποδηλασία ή άλλες φυσικές δραστηριότητες, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική κοινότητα.

Πράσινος τουρισμός
allovergreece.com

Εθνικός Δρυμός Ολύμπου, Πιερία

Ο Όλυμπος, ο μυθικός ορεινός όγκος της Ελλάδας, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για ορειβασία και περιπάτους μέσα σε ένα προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν την πλούσια βλάστηση και την άγρια ομορφιά του τοπίου, τηρώντας πάντα τους κανόνες προστασίας του δάσους και της άγριας ζωής.

Πράσινος τουρισμός
skiathos-driades.com

Σκιάθος, Σποράδες

Η Σκιάθος είναι ένα πανέμορφο νησί με υπέροχες καταγάλανες παραλίες και πεύκα που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ποδηλασία, πεζοπορία ή καταδύσεις σε περιοχές που προστατεύονται οι θαλάσσιες οικοσυστάσεις και οι υγρότοποι.

Πράσινος τουρισμός samaria.gr

Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, Κρήτη

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένας εκπληκτικός φυσικός σχηματισμός που προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν δίπλα από ρυάκια και καταρράκτες, ανακαλύπτοντας την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής.

Πράσινος τουρισμός getyourguide.com

Ναύπλιο, Πελοπόννησος

Το Ναύπλιο είναι μια γραφική πόλη με πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό παρελθόν. Για την συγκεκριμένη πόλη έχουμε μιλήσει πολλές φορές, αλλά κάθε φορά σου δίνει έναν ακόμη λόγο να την επισκεφθείς γι’αυτό και άλλωστε βρίσκεται στην πρώτη θέση των προορισμών που αξίζει να ταξιδέψεις στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα της πόλης με ποδήλατο ή με περπάτημα, συνδυάζοντας την πολιτιστική εμπειρία με τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Πράσινος τουρισμός
allovergreece.com

Εθνικοί δρυμοί της Πίνδου και Βίκου

Διαβάστε επίσης  Τζουμέρκα: Εντυπωσιακά αξιοθέατα η Μονή Κηπίνας και οι καταρράκτες Κουιάσα

Η Ελλάδα όπως προείπαμε είναι στην ευνοϊκή θέση να έχει πάρα πολλούς δρυμούς. Άλλοι δύο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, αν αποφασίσει να κάνει “πράσινες” διακοπές, είναι οι δρυμοί της Πίνδου και του Βίκου με την πλούσια βλάστησή τους και τα πολυάριθμα είδη που προστατεύονται να προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον για περιπάτους και παρατήρηση της άγριας ζωής.

Πράσινος τουρισμός
feelgreece.com

Σάμος, Βόρειο Αιγαίο 

Η Σάμος με την πλούσια βλάστησή και τις ακτές της που εναλλάσσονται με το γαλάζιο του Αιγαίου, παρέχει μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του πράσινου τουρισμού. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φύση μέσα από περιπάτους σε πευκόφυτα μονοπάτια, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και περιηγήσεις σε παραδοσιακά χωριά.

Ανεξάρτητα από τον προορισμό που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τη φύση με σεβασμό και υπευθυνότητα. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι μοναδικές φυσικές ομορφιές της Ελλάδας θα διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενιές προκειμένου να τις απολαμβάνουν.

Από μικρή ό,τι μου τραβούσε την προσοχή ήθελα να το ψάχνω και να βρίσκω όσο πιο πολλά μπορώ. Αυτή η αγάπη για το άγνωστο που γεννούσε η περιέργεια, με οδήγησε από πολύ μικρή να ξέρω τι "ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω" , μια απόφαση που δεν άλλαξε ποτέ.. και έτσι έγινα δημοσιογράφος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά