Μεθοδικοί τρόποι για να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν

Μεθοδικοί τρόποι για να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν
Πηγή εικόνας: in.pinterest.com

Αν κάποιος ισχυριζόταν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν – στα πλαίσια ενός κλίματος ρεαλισμού και κατ’ επίφαση χαράς για τη σιγουριά της απάντησής σας – θα ανταποκρινόσασταν αρνητικά. Τα δωρεάν ταξίδια όμως, προς αποφυγή κάθε πρόωρης ματαιότητας, είναι γεγονός. Φυσικά, δεν θα ανοίξει ξαφνικά η πολυπόθητη πόρτα της πιο απομακρυσμένης επιθυμίας σας, μετατρέποντας τα ταξίδια σε οικονομικότερα. Αρκεί να υπάρχει δημιουργικότητα, ζωντάνια και μεθοδική έρευνα, για την διεκπεραίωση του τρίπτυχου κάθε πετυχημένου ταξιδιού. Μόνο έτσι θα προσεγγίσετε την έκβαση ενός οικονομικού ταξιδιού, έως και δωρεάν. Γιατί με την έρευνα θα ανακαλύψετε νέους τρόπους και σκοπούς για να ταξιδέψετε, αλλά μόνο εξοπλισμένοι με δημιουργικότητα και ζωντάνια θα τα βγάλετε εις πέρας. Απαλλάσσοντας σας από τον πρώτο κόπο, ακολουθούν ιδέες για να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν.

1.Εθελοντική εργασία με αντάλλαγμα διαμονή

Νοητά, έχουμε κοινώς συνδέσει την διαδικασία του ταξιδιού με τις διακοπές, την χαλάρωση. Παίρνουμε άδεια από την δουλειά, ολιγωρώντας κάθε υποχρέωση και ευθύνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το τετριμμένο αυτό μοτίβο δεν μπορεί να αλλάξει. Σε αντάλλαγμα λίγων ωρών εργασίας την εβδομάδα, υπάρχουν ποικίλα εθελοντικά προγράμματα, τα οποία σου προσφέρουν διαμονή και διατροφή. Στην ουσία, μπορείτε να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν. Εκτός των ωρών εργασίας σας, όλες τις υπόλοιπες ώρες θα είστε ελεύθεροι να απολαύσετε το ταξίδι σας. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια προγράμματα:

World Wide Opportunities on Organic Farms:  Στο πρόγραμμα WWOF  θα σας δοθεί η ευκαιρία να μάθετε τα απαραίτητα γύρω από την οργανική καλλιέργεια και τα οφέλη της. Ζήστε δίπλα σε έμπειρους αγρότες και απορροφήστε την γνώση της γης και των παραγώγων της. Παροχές: Διαμονή και φαγητό

Διαβάστε επίσης  A&K Travelife: Η ζωή τους ένα ταξίδι

Peace Corps: Η Peace Corps καλύπτει έναν ευρύ αριθμό επιλογών εθελοντισμού, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, υγεία, το περιβάλλον, η καλλιέργεια και η οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου. Παροχές: Μεταφορικά, διαμονή, ιατρική περίθαλψη

VSO: Η VSO  προσφέρει εθελοντικά προγράμματα που εδρεύουν στην Ασία και την Αφρική, τις ηπείρους με την περισσότερη ανάγκη για εθελοντές. Οι τομείς που μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον αφορούν: την υγεία, εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα, ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων, ομάδες έρευνας, έρανοι, καλλιέργεια, μηχανικές υποδομές και λοιπές κοινωνικές εργασίες. ΠαροχέςΜεταφορικά, διαμονή, διατροφή, εκπαίδευση πριν το ταξίδι, ιατρική περίθαλψη.

Μην αφήσετε την άδικη σκέψη σας να σας πείσει ότι διακοπές με εργασία δεν είναι διακοπές. Άλλωστε, αρπάξτε την ευκαιρία για να ζήσετε με ελάχιστα χρήματα μία εμπειρία που θα σας γεμίσει και θα σας κάνει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο γύρω από τον εθελοντισμό και τα οφέλη του. Επιπλέον, πλεονεκτείτε στις γνήσιες γνωριμίες που θα συνάψετε, αφού θα έρθετε κοντά με τους “εργοδότες” σας και τον λοιπό ντόπιο κόσμο που θα βοηθήσετε.

Ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν
Πηγή εικόνας: stays.tripzilla.com

2. Couch Surfing

To Couch Surfing είναι ένα εγχείρημα, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός και ασφαλής. Σε μία πλατφόρμα συμπληρώνετε τα στοιχεία σας, όπως τον τόπο διαμονής σας, φωτογραφίες από το δωμάτιο που θέλετε να διαθέσετε, το μέρος όπου ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε. Έτσι, έχετε την δυνατότητα να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν μένοντας σε σπίτια άλλων Couch Surfers, όπως και να φιλοξενήσετε. Είναι άγραφος νόμος ότι κανένας οικοδεσπότης δεν θα σας ζητήσει χρήματα. Σε αντάλλαγμα όμως, μπορείτε να προσφερθείτε να μαγειρέψετε ένα γεύμα, να συμμαζέψετε τον χώρο όπου μένετε ή να βοηθήσετε τον προσωρινό συγκάτοικό σας στις οικιακές δουλειές. Είναι ιδανικός τρόπος να κάνετε φιλίες και να έχετε ντόπιο ξεναγό.

Διαβάστε επίσης  48 ώρες στα Τρίκαλα Θεσσαλίας
ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν
Πηγή εικόνας: tripsavvy.com

3. Μετατρέψτε τα ταξίδια σε μόνιμη ή προσωρινή εργασία σας

Πέρα των επαγγελμάτων των αεροσυνοδών και των ξεναγών, που συνδέονται άμεσα με την αγάπη για τα ταξίδια, έχουμε να σας προτείνουμε μία επιλογή λιγότερο γνωστή. Αν η αγγλική γλώσσα είναι κάτι που θα σας άρεσε να διδάσκετε σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, τότε με το πτυχίο TELF μπορείτε να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν. Με την απόκτηση του πτυχίου σας, θα υπάρχει η κατάλληλη βοήθεια για να βρείτε την δουλειά που σας ταιριάζει στο μέρος που σας ταιριάζει. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως για καθηγητές αγγλικών, είτε σε περιοχές που χρειάζονται έναν έμπειρο καθηγητή, είτε σε μέρη όπου η φτώχεια και η έλλειψη καθηγητών απαιτούν εθελοντές. Άλλωστε, με την απόκτηση ενός τέτοιου πτυχίου, θα θεωρείστε κατάλληλα εκπαιδευμένοι και οι αποδοχές σας θα είναι μεγάλες.

Για το τέλος

Επιστρέφοντας στους μεθοδικούς τρόπους που μπορείτε να δείτε και να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν, ίσως όχι με την μορφή των διακοπών αλλά των δημιουργικών εξορμήσεων, είναι το ποσοστό της δημιουργικότητας που θα δείξετε. Αν όντως προσδοκάτε μία ζωή στην περιπέτεια της γνωριμίας νέων ανθρώπων και τόπων, μην κυνηγάτε μία δουλειά που απαιτεί το σύνολο του χρόνου σας σε ένα γραφείο ή σε μία πόλη. Προσαρμόστε τις ανάγκες σας ανάλογα με τις επιμέρους επιθυμίες σας.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  • The Blonde Abroad. How to Travel the World for Free. Ανακτήθηκε από https://theblondeabroad.com/how-to-travel-the-world-for-free/. (Τελευταία πρόσβαση 28/08/2020).
  • Τhoesen, R. (2019). 9 Reasources to Find Paid Volunteer Work Abroad. Ανακτήθηκε από https://www.goabroad.com/articles/jobs-abroad/find-paid-volunteer-work. (Τελευταία πρόσβαση 28/08/2020).
Διαβάστε επίσης  Τα πιο εντυπωσιακά μέρη στον κόσμο συναρπάζουν

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν