Εθελοντισμός : Ένα μοναδικό ταξίδι,μια υπέροχη πράξη

https://exelixi.org/media/k2/items/cache/8ab790b9074fed051af256aa504a66b7_L.jpg

Εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής προσφορά προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, χωρίς κάποιο χρηματικό ή υλικό όφελος. Ωστόσο, τα οφέλη του εθελοντισμού είναι πολλά και αρκετά σημαντικά.

Γιατί λοιπόν να ασχοληθεί κάποιος με τον εθελοντισμό;

Διότι, δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από τη χαρά και την ικανοποίηση που νιώθεις όταν βοηθάς έναν συνάνθρωπο σου. Βλέποντας πως έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου ώστε κάποιος άνθρωπος να ζήσει καλύτερα ή να αισθανθεί ομορφότερα, τα συναισθήματα που σε ξεχειλίζουν είναι απερίγραπτα.

Μέσω του εθελοντισμού δεν βελτιώνεται μόνο το κοινωνικό σύνολο αλλά και εσύ ο ίδιος.Συγκεκριμένα, μέσω διαφόρων καταστάσεων αντιλαμβάνεσαι τις σωστές αξίες της ζωής, τις πραγματικές σου ανάγκες και τι είναι αληθινά σημαντικό στη ζωή. Παράλληλα, καλλιεργείς  την προσωπικότητα σου καθώς γίνεσαι πιο υπεύθυνος,οργανωτικός αλλά και κοινωνικός. Συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους και έτσι μαθαίνεις να λειτουργείς στα πλαίσια της ομάδας.

Μέσω του εθελοντισμού όπως προαναφέρθηκε μπορείς να κοινωνικοποιηθείς. Πώς; Γνωρίζεις νέους ανθρώπους, πιθανώς με παρόμοια ενδιαφέροντα, προβληματισμούς και κοινούς στόχους. Ακόμη, γίνεσαι περισσότερο διαλλακτικός και ανοιχτός προς το καθετί νέο και διαφορετικό. Οι γνωριμίες που θα κάνεις μέσω των εθελοντικών προγραμμάτων μπορεί να σε οδηγήσουν σε νέες φιλίες που μπορεί να κρατήσουν μια ζωή.

Επιπρόσθετα, πέρα από την προσωπική ανάπτυξη μπορείς να κερδίσεις και την επαγγελματική σου εξέλιξη.

Αρχικά, η αναφορά εθελοντικής εργασίας στο βιογραφικό είναι αρκετά σημαντική και αξιοθαύμαστη. Και αυτό γιατί, φαίνεται πως είσαι ένα άτομο ευαισθητοποιημένο και δραστήριο που ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο και διατεθειμένο να προσφέρει σε αυτό. Επιπλέον, ο εθελοντισμός είναι αρκετά χρήσιμος για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία καθώς αναπτύσσεις ορισμένες κοινωνικές δεξιότητες ιδιαίτερα σημαντικές για κάποια εργασία. Για την ακρίβεια, μαθαίνεις να συνεργάζεσαι, να αποτελείς μέρος μιας ομάδας, να λειτουργείς υπεύθυνα και με συνέπεια καθώς και να διαχειρίζεσαι σωστά το χρόνο σου.  Ακόμη, οι γνωριμίες που θα κάνεις πέρα από το κοινωνικό επίπεδο μπορούν να σε βοηθήσουν και στο επαγγελματικό . Διότι, μπορεί να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους του τομέα σου και έτσι να αναπτύξεις το δικό σου επαγγελματικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης  Αφροαμερικανοί αρχιτέκτονες που ξεχώρισαν με τα έργα τους

Ο εθελοντισμός αποτελεί ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό ταξίδι, το οποίο αξίζει να δοκιμάσει κάποιος έστω και μια φορά στη ζωή του.

Γεια σας!! Είμαι φιλόλογος, απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αγαπώ την εκπαίδευση, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τον εθελοντισμό και τα ταξίδια. Μου αρέσει η αρθρογραφία,γιατί είναι ένας όμορφος τρόπος για να συλλογιζόμαστε και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας. Η φράση που με εκφράζει περισσότερο είναι του Σόλωνα: «Γηράσκω αεί διδασκόμενος» .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν

Αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Γιαννακόπουλο

Τον συγγραφέα, Νίκο Γιαννακόπουλο τον γνωρίσαμε μέσα από τις εκδόσεις