Ποιος είπε ότι οι φοιτητές δεν ταξιδεύουν;

 

Φοιτητές Έξι ,οικονομικά προσιτοί,προορισμοί για φοιτητές.

Ανεξάρτητα από την ηλικία,τα ταξίδια αποτελούν διακαή πόθο όλων των ανθρώπων. Ασφαλώς, όσο τα χρόνια περνούν, παρά το γεγονός πως η επιθυμία παραμένει μεγάλη, οι διάφορες υποχρεώσεις (στην πληθώρα των περιπτώσεων) παρακωλύουν την οργάνωση ταξιδιωτικών αποδράσεων. Βέβαια, το ίδιο παρατηρείται και στα χρόνια των σπουδών, καθώς και τότε παρουσιάζονται αρκετά ζητήματα. Ζητήματα, τα οποία καθιστούν το εκάστοτε ταξίδι ιδιαίτερα πολυέξοδη και δύσκολη υπόθεση(κυρίως για οικονομικούς λόγους). Το άρθρο αυτό γράφτηκε λοιπόν για ακριβώς αυτόν τον λόγο, ώστε να παρουσιάσει ορισμένους προορισμούς οι οποίοι παρέχουν στον εκάστοτε φοιτητή μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία χωρίς να του στερεί μέχρι και τα στοιχειώδη για μήνες.

1.Kωνσταντινούπολη/Τουρκία

Φοιτητές

Η πρώτη πόλη του άρθρου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη. Μια πόλη που χαρακτηρίζεται, και όχι αδίκως, ως μια από τις πιο γραφικές και όμορφες πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας. Μια πόλη που εκτός από την πασίγνωστη Αγία Σοφία, την γέφυρα του Γαλατά και τα αναρίθμητα μνημεία της, διαθέτει νυχτερινή ζωή η οποία ικανοποιεί μέχρι και τους πιο απαιτητικούς. Ο λόγος που βρίσκεται σε αυτήν την λίστα η υπέροχη και μοναδική πόλη(στον κόσμο)που ανήκει συγχρόνως σε δύο ηπείρους, έγκειται στο γεγονός πως βρίσκεται πολύ κοντά στην χώρα μας και ως αποτέλεσμα,τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Επιπροσθέτως, και το κόστος διαμονής στην γειτονική χώρα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε αξιόλογα ξενοδοχεία, με λίγο παραπάνω ψάξιμο.

Όπως και να έχει, ένα ταξίδι σε μια πόλη που σε φέρνει σε επαφή με έναν τελείως διαφορετικό πολιτισμό, μέσα στα πλαίσια της γραφικότητας και της κουλτούρας που την διακατέχει, θεωρείται ανεκτίμητο.

Advertisements
Ad 14

Φοιτητές

2. Λισαβόνα/Πορτογαλία

Από την ανατολικότερη πόλη της Ευρώπης μεταφερόμαστε σε μια από τις δυτικότερες πόλεις της. Η πάντα καλοκαιρινή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αποτελεί έναν υπέρμετρα ελκυστικό προορισμό για όλες τις ηλικίες καθώς τα εμπεριέχει όλα. Παραλίες που θα ζήλευαν ακόμα και ελληνικά νησιά, σπίτια τύπου μπαρόκ και επιβλητικά αξιοθέατα, ιδιαίτερα φανταχτερή και φτηνή νυχτερινή ζωή. Ο δε ειδυλλιακός χαρακτήρας της πόλης που περιτριγυρίζεται από θάλασσα συνθέτει το τέλειο σκηνικό για κάθε είδους απόδραση! Τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης είναι ο Πύργος(και τα ανάκτορα) Μπελέμ αλλά και η μονή Αγίου Ιερωνύμου που προκαλεί δέος στο πέρασμα της. Οι κατηφορικοί δρόμοι της πόλης κόβουν την ανάσα καθώς θυμίζουν έργο τέχνης  και αποδεικνύουν πως δεν λείπει απολύτως τίποτα από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Επίσης, πρόκειται για μια κατά βάση, φτηνή πόλη όσον αφορά την διασκέδαση αλλά και το φαγητό και την διαμονή.

Διαβάστε επίσης  Λίμνη Κερκίνη: Μία διαφορετική εκδρομή

3.Βελιγράδι/Σερβία

Φοιτητές

Η τρίτη πόλη της λίστας είναι η πρωτεύουσα της μικρής, αλλά ιδιαίτερα όμορφης, Σερβίας. Το Βελιγράδι των 1.3 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί την πιο οικονομικά προσιτή πόλη για Έλληνες φοιτητές. Αρχικά, λόγω της μικρής απόστασης της Ελλάδας από την Σερβία αλλά και φυσικά εξαιτίας των αρκετά χαμηλών τιμών που επικρατούν στην χώρα των Βαλκανίων. Πρόκειται για μια πόλη ιδιαίτερη η οποία συνδυάζει πανέμορφα και μοναδικά μνημεία, όπως το Φρούριο του Βελιγραδίου και ο Ναός του Αγίου Σάββα αλλά και το επιβλητικό Άγαλμα του Νικητή, με την ξέφρενη νυχτερινή ζωή αλλά και τον ρομαντισμό που αποπνέει στην θέα του Δούναβη ο οποίος ρέει μέσα από την πόλη του Βελιγραδίου.

4.Λιουμπλιάνα/Σλοβενίας

ΦοιτητέςΗ άγνωστη αλλά παραμυθένια πρωτεύουσα της Σλοβενίας, θα ήταν αδύνατο να μην βρίσκεται στο άρθρο αυτό. Μια πρωτεύουσα με μόλις 270.000 κατοίκους που δίνει στον ταξιδιώτη την ευκαιρία για μια ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία σε μια πόλη της κεντρικής Ευρώπης. Τα αεροπορικά εισιτήρια από την χώρα μας κινούνται σε φυσιολογικές τιμές,όμως ιδιαίτερα χαμηλές τιμές χαρακτηρίζουν τόσο την διασκέδαση και το φαγητό,όσο και την διαμονή. Η γεμάτη από πάρκα και πεζοδρόμους που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές Λιουμπλιάνα, βρέχεται από τον ποταμό Λιουμπλιάνκα ο οποίος προσδίδει στην πόλη έναν ονειρικό χαρακτήρα. Παρά το γεγονός πως η πόλη από μόνη της αποτελεί ένα κόσμημα, διαθέτει και αξιοθέατα. Τα σημαντικότερα αυτών, οι “τρείς γέφυρες” (φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία) και ο καθεδρικός ναός της Λιουμπλιάνα. Μέχρι εδώ όμως νομίζατε πως της λείπει η νυχτερινή ζωή, έτσι; Κι όμως, η πόλη διαθέτει ιδιαίτερα έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά κλάμπ και μπυραρίες τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες και των πιο διστακτικών. Μια αναζήτηση στο youtube είναι αρκετή για να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Διαβάστε επίσης  Τσέκνυ Κρούμλοβ : Tο μεσαιωνικό διαμάντι της Τσεχίας

Φοιτητές

5.Κρακοβία/Πολωνία

Φοιτητές

Η υπέροχη και μόνιμα χιονισμένη πόλη του Βορρά, Κρακοβία, θα είναι η επόμενη της λίστας μας. Μια πόλη αδικημένη, αφού το ταξίδι στην Πολωνία σε μεγάλο ποσοστό ταυτίζεται με την διαμονή στην, επίσης πανέμορφη, πρωτεύουσα Βαρσοβία. Η πόλη των 750.000 κατοίκων και πρωτεύουσα της Πολωνίας για περίπου 500 χρόνια (έως το 1569), χωρίζεται στην παλιά και στην νέα πόλη. Βέβαια και οι δύο χαρακτηρίζονται ως γραφικότατες, με κτίρια μπαρόκ να δεσπόζουν παντού και τους καθεδρικούς ναούς, με τους σημαντικότερους να είναι η Βασιλική της Παναγίας και ο Καθεδρικός της Κρακοβίας που φυσικά αποτελούν σημείο αναφοράς για μια παραμυθένια πόλη.

Επιπλέον, ένας περίπατος στην κεντρική πλατεία της πόλης είναι αρκετός ώστε να δώσει στον ταξιδιώτη την εντύπωση πως βρίσκεται στο παρελθόν. Άμαξες περνούν και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία “ξενάγησης”,  ενώ η πληθώρα των κτιρίων που βρίσκονται εκεί για εκατοντάδες χρόνια σε μαγεύει. Παρά το γεγονός πως αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για ζευγάρια λόγω του ρομαντισμού που την διακατέχει, η Κρακοβία διαθέτει με την σειρά της αρκετά φανταχτερή νυχτερινή ζωή για όλα τα γούστα. Τέλος, τα αεροπορικά εισιτήρια για την πόλη της Πολωνίας βρίσκονται σε εξαιρετικές τιμές, παρά την μεγάλη απόσταση από την χώρα μας, αλλά και οι τιμές διαμονής και γενικών εξόδων είναι χαμηλές. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ταξίδι στην Κρακοβία θα σας μείνει αξέχαστο.

Φοιτητές

6.Βουδαπέστη/Ουγγαρία

ΦοιτητέςΤελευταία είναι η πόλη που προφανώς ήρθε στο μυαλό των περισσότερων εφόσον το άρθρο σχετίζεται με οικονομικά προσιτούς και πανέμορφους προορισμούς. Μια πόλη ιδανική για ζευγάρια αλλά και για παρέες και πραγματικά δεν φαίνεται να της λείπει τίποτα. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, χωριζόταν σε δύο μέρη στις δύο πλευρές του ποταμού Δούναβη, την Βούδα και την Πέστη.Ο ποταμός δημιουργεί ένα ειδυλλιακό, ιδανικό σκηνικό που δύσκολα συναντάται αλλού. Τα παλαιά και ιστορικά κτίρια συνδυάζονται με το αδιάκοπο πράσινο και με τον γραφικό χαρακτήρα της πόλης. Ασφαλώς, είναι αναμφισβήτητο το γεγονός πως το κατά φύση αξιοθέατο της πόλης είναι το τρομερό σκηνικό που υπάρχει ανάμεσα στην Βούδα και την Πέστη στην Chain Bridge. Η πόλη, ωστόσο,φημίζεται ακόμα για το Κάστρο της Βούδας, αλλά και για το Νησί της Μαργαρίτας, ένα νησάκι με έκταση μόλις 2.500 τ.μ. που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πλευρές του ποταμού. Επιπλέον,πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομικά προσιτή χώρα σε όλους τους τομείς,λόγω και του διαφορετικού νομίσματος της, κάνοντας τις  αγορές οποιουδήποτε είδους να παραμένουν πάντα δελεαστικές. Το ίδιο δελεαστικές είναι και οι επιλογές της όταν πια έχει βραδιάσει, αφού στην πόλη υπάρχουν πολλά κλαμπ για κάθε γούστο και Pubs χωρίς βέβαια να χάνει τον μοναδικό χαρακτήρα της(όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα).

Διαβάστε επίσης  Το Monte Carlo του Βορρά: Η παραμυθένια Καβάλα

Φοιτητές

Σαφώς, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επιλογών που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο άρθρο. Και παρά το γεγονός πως το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε νέους και φοιτητές, τα ταξίδια αναμφισβήτητα είναι ζωτικής σημασίας για όλους, μιας και είναι ευρέως γνωστό πως <<travel broadens the mind>>! Όμως, αφού το θέμα σχετίζεται με φοιτητές, ως επί το πλείστον, θεωρώ πως ένα ταξίδι αξίζει πολλά παραπάνω από οτιδήποτε άλλο, ειδικότερα για εμάς!

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βόρεια Ιταλία

Βόρεια Ιταλία: Ένα ταξίδι με άρωμα των Άλπεων

Στη Βόρεια Ιταλία υπάρχουν πολλές πόλεις και αξιοθέατα που δεν

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης στην Βουλγαρία

Το Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης: Μία Ανασκόπηση της Κομμουνιστικής Περιόδου στη