Εσείς, τι τύπος ταξιδιώτη είστε;

Εσείς, τι τύπος ταξιδιώτη είστε;
https://www.ozon.gr

Η λέξη ταξίδι, όχι μόνο αντιπροσωπεύει διαφορετικά συναισθήματα για τον κάθε άνθρωπο, αλλά έχει και πολλές εκδοχές: εκδρομή, κρουαζιέρα, βόλτα, απόδραση, city break, διακοπές, roadtrip, και τα λοιπά. Τα ταξίδια ποικίλλουν ως προς τη διάρκεια, τη διανυόμενη απόσταση, τα μεταφορικά μέσα, αλλά και την περίσταση: επαγγελματικά, αναψυχής, γαμήλια, κινήτρων και πολλά άλλα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αρέσκεται στο να αυτοαποκαλείται τουρίστας ή ταξιδιώτης, ενώ αγαπά και τη λέξη ταξίδι με τα συνώνυμά της. Ο λόγος είναι ότι τα ταξίδια αποτελούν συνήθως μία απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας κι ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από τα τετριμμένα, γι’ αυτό και, ως επί το πλείστον, είναι ευπρόσδεκτα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Εσείς, τι τύπος ταξιδιώτη είστε;
https://www.photo.gr

Το να αφήσεις την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου για λίγες ώρες ή μέρες, προκειμένου να ταξιδέψεις κάπου, είναι κάτι αρκετά δύσκολο και η λήψη μιας τέτοιας απόφασης απαιτεί οργανωτικότητα, συντονισμό και θάρρος. Για κάποιους ανθρώπους είναι πιο εύκολο, ενώ για κάποιους άλλους, όχι. Αυτό έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία καθενός, τις προτιμήσεις του, αλλά και τις εν γένει ιδιαιτερότητές του. Ο τρόπος αντιμετώπισης της ιδέας ενός ταξιδιού, από τη σύλληψή της έως και μετά το πέρας του ταξιδιού, είναι αυτός που μας καθορίζει ως ταξιδιώτες, κατατάσσοντάς μας σε μία άτυπη κατηγορία. Πρόκειται για τα ειδικότερα χαρακτηριστικά που θα διακρίνεις σε έναν συνταξιδιώτη σου ή θα αντιληφθείς για εσένα τον ίδιο κάθε φορά που μπαίνεις στη διαδικασία να ταξιδέψεις. Εσύ, αλήθεια, τι τύπος ταξιδιώτη είσαι;

Εσείς, τι τύπος ταξιδιώτη είστε;
https://grecontrek.com

Οργανωτικός

Ο τύπος αυτός του ταξιδιώτη, που θα προγραμματίσει το ταξίδι του μήνες πριν, έως την έσχατη ρανίδα λεπτομέρειας:

 • Θα αποφασίσει προορισμό
 • Θα ψάξει την ευνοϊκότερη περίοδο μετάβασης, αναλόγως των τοπικών κλιματολογικών συνθηκών
 • Θα αναζητήσει την κατάλληλη παρέα
 • Θα διεξαγάγει ενδελεχείς έρευνες αγοράς, έως ότου ξετρυπώσει το ιδανικότερο τουριστικό γραφείο για το συγκεκριμένο ταξίδι, κάποιο που να εξειδικεύεται στον επιλεγμένο προορισμό
 • Θα μελετήσει εξονυχιστικά το προσφερόμενο πρόγραμμα της εκδρομής και θα θέσει όλες του τις απορίες προς τον τουριστικό πράκτορα
 • Θα φροντίσει τα πάντα επιμελώς, προβλέποντας και την παραμικρή πιθανότητα απροόπτων
 • Θα φτιάξει βαλίτσες σαν να μετακομίζει: δεν πρόκειται να επιτρέψει να του λείψει απολύτως τίποτα!
 • Στο ταξίδι, θα είναι τύπος και υπογραμμός ως προς την τήρηση του προγράμματος, θα δει όλα τα αξιοθέατα και θα απορροφήσει το σύνολο των πληροφοριών από τις ξεναγήσεις
 • Θα φωτογραφήσει και βιντεοσκοπήσει τα πάντα, ώστε να εξασφαλίσει τις μελλοντικές αναμνήσεις του από το ταξίδι
 • Θα αγοράσει απαραιτήτως τα χαρακτηριστικά του προορισμού αναμνηστικά και δωράκια
 • Εννοείται ότι θα κάνει κράτηση σε ομαδικό ταξίδι
Διαβάστε επίσης  Καταρράκτες: Όταν το νερό συνάντησε την Γη

Ουαί κι αλίμονο εάν το πρόγραμμα παρεκκλίνει έστω και κατ’ ελάχιστο, αναφορικά με τις προγραμματισμένες περιηγήσεις, πτήσεις, διαμονή και γεύματα. Αν είσαι τουριστικός πράκτορας, πίστεψέ με, δεν θες να τον αντιμετωπίσεις!

https://www.lifo.gr

Ανέμελος

Ο ταξιδιώτης που μπορεί εύκολα να νιώσει σαν στο σπίτι του, οπουδήποτε. Σε πλήρη αντίθεση με τον οργανωτικό τύπο, ο ανέμελος δεν πρόκειται ποτέ να προγραμματίσει κάτι, παρά μόνο να αποφασίσει και να πράξει τελευταία στιγμή. Είναι ο σύντροφος ή ο φίλος σου, που θα σου στείλει ένα μήνυμα ή θα σου κάνει ένα τηλέφωνο στο πουθενά, προτείνοντάς σου: “Φεύγουμε αύριο για Βουδαπέστη;” Θα κλείσει όποιο εισιτήριο βρει μπροστά του, συνήθως με ανοιχτή επιστροφή, θα γεμίσει ένα μικρό σάκο μια ώρα πριν φύγει για το αεροδρόμιο κι όταν φτάσει εκεί, θα καταλύσει κάπου που θα βρει και θα επιλέξει επί τόπου. Θα ξυπνάει ανέμελα και χωρίς ξυπνητήρι κάθε μέρα κι όπου τον βγάλει. Θα μετακινείται και θα τρώει όπως οι ντόπιοι και γενικά δεν θα συμπεριφέρεται σχεδόν καθόλου σαν τουρίστας.

Αν ξεμείνει από χρήματα, θα βρει κάποια περιστασιακή δουλειά εκεί που βρίσκεται, προκειμένου να παρατείνει τη διαμονή του. Ο ανέμελος δεν πρόκειται ποτέ να ταξιδέψει μέσω τουριστικού γραφείου. Εάν βαρεθεί ή νιώσει ότι τα εξάντλησε όλα, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος ψυχολογικά για να επιστρέψει, θα πάρει κάποιο τρένο και θα μεταβεί αλλού, συνεχίζοντας το ταξίδι του.

https://www.offlinepost.gr

Καλοπερασάκιας

Ο ταξιδιώτης αυτός είναι, συνήθως, καλομαθημένος και στην καθημερινότητά του. Πρόκειται είτε για ευκατάστατο τύπο είτε για κάποιον που απλά επιδιώκει με κάθε τρόπο να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Θα επιλέξει ένα ταξίδι, βάσει των παροχών του και θα καταλήξει στο πιο πλήρες και πολυτελές πρόγραμμα που θα βρει, ακόμα και αν τα οικονομικά του δεν το επιτρέπουν. Θα προτιμήσει να δανειστεί, που λέει ο λόγος, προκειμένου να τύχει όλων των δυνατών ανέσεων στο ταξίδι του: πολυτελή διαμονή, άνετες μετακινήσεις, ποιοτικό φαγητό, χρόνο ξεκούρασης, ψώνια, διασκέδαση. Ο καλοπερασάκιας δε διστάζει να σπαταλήσει τα δικά του χρήματα (ή αυτά των άλλων!), ενώ βλέποντάς τον, πιστεύεις μετά βεβαιότητας ότι είναι γαλαζοαίματος ή πλούσιος:

 • Γαλαντόμος στα φιλοδωρήματα
 • Γενναιόδωρος στα κεράσματα
 • Με τα επώνυμα και ακριβά του ψώνια
 • Με τη χρήση όλων των ανέσεων που του προσφέρει το πολυτελές ξενοδοχείο του
 • Με το καλό του το κρασί στο γεύμα
 • Με τις πριβέ μετακινήσεις και ξεναγήσεις του
Διαβάστε επίσης  Τα ομορφότερα μνημεία της UNESCO (Μέρος Γ' - Υπόλοιπος Κόσμος)

Αυτός ο τύπος ταξιδιώτη δεν εστιάζει τόσο στο ταξίδι όσο στην πολυτέλεια, γι’ αυτό και θα τον δεις με έκπληξη να προτιμάει μία συνεδρία spa, παρά μία ξενάγηση στα αξιοθέατα. Εξυπακούεται ότι ο καλοπερασάκιας είναι ο τύπος που κλείνει ατομικό ταξίδι, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

http://www.arttravel.gr

Σπαγκοραμμένος

Ο ταξιδιώτης αυτός ταιριάζει συνήθως με όμοιούς του ανθρώπους και σχηματίζουν μία παρέα με κοινά πιστεύω και τρόπους. Πρόκειται για τον τύπο που δεν πρόκειται να πάει ταξίδι με δικά του έξοδα, παρά μόνο σε πολύ σπάνιες κι εξαιρετικές περιπτώσεις. Μπορεί να κέρδισε ένα ταξίδι σε κάποια κλήρωση ή να του το έκανε δώρο κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Ακόμα και αν τίποτε από αυτά δεν ισχύει, ο σπαγκοραμμένος σάρωσε την αγορά και βρήκε την προσφορά της προσφοράς, ωσάν ψύλλο σε άχυρα! Οτιδήποτε πρέπει να πληρώσει, θα φροντίσει να είναι το πιο οικονομικό, χωρίς να τον ενδιαφέρουν άλλες παράμετροι: ποιότητα, ασφάλεια, άνεση, χρόνος, κλπ. Θα επιλέξει οπωσδήποτε μία low cost αεροπορική εταιρεία και θα κάνει κράτηση για τον προορισμό με τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά, επιλέγοντας με αντίστοιχα κριτήρια τις ημερομηνίες του ταξιδιού. Θα κάνει κράτηση σε πανσιόν ή θα κατασκηνώσει κάπου, εάν υπάρχει δυνατότητα.

Εάν το ξενοδοχείο παρέχει πρωινό, θα φροντίσει να τρώει κάθε πρωί παραπάνω απ’ όσο χωράει το στομάχι του και να γεμίζει την τσάντα του με όσα περισσότερα είδη μπορεί από τον μπουφέ, ώστε να έχει φαγώσιμα για όλη την ημέρα. Δεν πρόκειται ποτέ να παραγγείλει κάτι εκτός μενού, όπως αναψυκτικό ή κρασί και φυσικά δεν αφήνει ποτέ φιλοδώρημα. Μετακινείται με τα πόδια όπου μπορεί κι εναλλακτικά χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν συμμετέχει ποτέ σε εκδρομές που έχουν έξτρα κόστος κι εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να ψωνίσει κανένα δωράκι ή αναμνηστικό από τη χώρα προορισμού.

https://campsaround.com

Περιπετειώδης

Εδώ μιλάμε για έναν ακούραστο και ατρόμητο τύπο, που θα επιλέξει το ταξίδι του με βάση το ενδιαφέρον του προγράμματος. Όσο περισσότερες δραστηριότητες, τόσο καλύτερα. Ο περιπετειώδης τύπος ταξιδιώτη διψάει για αδρεναλίνη και γεμάτο χρόνο. Δεν τον φρενάρει η κούραση, ο φόβος, η πείνα, το κόστος ή οτιδήποτε άλλο, τα οποία πολύ ευχαρίστως θα θυσιάσει, προκειμένου να είναι αδιάκοπα δραστήριος, να δοκιμάσει νέα πράγματα και να βιώσει εμπειρίες. Για τον ταξιδιώτη αυτόν, ταξιδεύω σημαίνει γυρίζω, γνωρίζω, δοκιμάζω. Είναι ευτυχής εάν πέφτει κατάκοπος κάθε βράδυ στο κρεβάτι του, ενώ το επόμενο πρωί τον περιμένει μία νέα, μοναδική, γεμάτη μέρα, με νέες εμπειρίες και πρωτότυπες εικόνες. Τι τον έλκει περισσότερο:

 • Εξωτικά μέρη
 • Υπερατλαντικά ταξίδια εμπειριών
 • Παραδοσιακές, ιδιαίτερες γιορτές και παραδόσεις
 • Ακραία σπορ
 • Περίεργες διατροφικές συνήθειες
 • Ριψοκίνδυνες διαδρομές
Διαβάστε επίσης  4+1 πιο «Instagram» πόλεις του κόσμου

Όπως φαντάζεσαι, οι συμβατικοί προορισμοί δε σημαίνουν και πολλά για έναν τέτοιο ταξιδιώτη. Θα τον βρεις σε μέρη που δε θα ταξιδέψει ο μέσος άνθρωπος, σε περιοχές που για κάποιους δεν υπάρχουν καν στο χάρτη.

https://www.clickatlife.gr

Μοναχικός

Οι solo travellers αποτελούν μόδα των τελευταίων ετών στην τουριστική βιομηχανία. Πρόκειται για άτομα όλων των φύλων και ηλικιών, που είτε λόγω συνθηκών είτε εκ πεποιθήσεως ταξιδεύουν μόνα, διατηρώντας την πλήρη αυτονομία τους και διαμορφώνοντας το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα, αποκλειστικά βάσει των ατομικών τους αναγκών και της στιγμιαίας τους διάθεσης. Ένας μοναχικός ταξιδιώτης είναι, εξ ορισμού, οργανωτικός, συγκροτημένος και αποφασιστικός. Φροντίζει τόσο για την ασφάλεια όσο και για την άνεσή του και είναι διπλά προσεκτικός σε ό,τι αφορά στις επιλογές του στο ταξίδι, καθώς γνωρίζει ότι δεν μπορεί να βασιστεί σε κανέναν άλλο.

Θα περάσει πολύ χρόνο δουλεύοντας με τον εαυτό του σκεπτόμενος και χαλαρώνοντας, ενώ παράλληλα θα φροντίσει να συλλέξει το μέγιστο δυνατό των εμπειριών από κάθε μέρος που επισκέπτεται. Θα κάνει γνωριμίες και ενδεχομένως φιλίες ζωής. Θα φιλοσοφήσει παρέα με άγνωστους ανθρώπους διαμετρικά αντίθετης κουλτούρας. Θα εισχωρήσει στα άδυτα της χώρας που έχει επισκεφτεί, θα δοκιμάσει ακούραστα και θα ανακαλύψει όλα της τα μυστικά, κατά τη διαμονή του. Δεν θα διστάσει να κυκλοφορήσει μόνος του τη νύχτα, να μετακινηθεί με παραδοσιακούς τρόπους και μέσα, να δοκιμάσει τοπικές συνταγές που απέχουν πολύ από τα δεδομένα του, αλλά και να προτιμήσει να περάσει μια ολόκληρη μέρα διαβάζοντας ένα βιβλίο, αντί να περιηγηθεί στα αξιοθέατα.

https://donnascakesandmore.com

Πέρα από όλα αυτά, όμως, ο ταξιδιώτης είναι και παραμένει ταξιδιώτης, ασχέτως χαρακτηρισμών, ιδιαιτεροτήτων ή τυχόν αποκλίσεων από τα τετριμμένα. Όποιος αγαπάει τα ταξίδια, είναι λάτρης της ζωής και όποιος μπορεί να ταξιδεύει είναι τυχερός.

Εν τέλει, εσείς, τι τύπος ταξιδιώτη είστε;

Είμαι η Σουζάνα, οικονομολόγος, paralegal, μεταφράστρια & επιμελήτρια κειμένων. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ξένες γλώσσες, την περιπέτεια και την αδρή έκκριση αδρεναλίνης. Επίσης, θεωρώ ότι η μάθηση δεν έχει ούτε ηλικία ούτε άλλου είδους όρια και θέλω πολύ να ισχύει το ότι παραμένουμε έφηβοι για όσο το επιτρέπει το μυαλό μας και όχι το κορμί μας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipari

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipariş Sayfa

Η ιστορία του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor στα πορτογαλικά),