Κορυφαία γεγονότα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση

4 Σεπτεμβρίου 2017

Η τηλεόραση ήταν παρούσα σε όλες τις μεγάλες στιγμές, κάποιες από τις οποίες σημάδεψαν, μάλιστα, την ανθρωπότητα. Μέσα από αυτήν, μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού μπορούσαν να γίνουν μάρτυρες σημαντικών γεγονότων ενόσω αυτά συνέβαιναν. Παρακάτω ακολουθούν μερικά από αυτά.

Ο γάμος του Πρίγκιπα Κάρολου με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα


Μπροστά σε 3.500 άτομα, στις 29 Ιουλίου του 1981, τελέστηκε ένας από τους πιο πολυσυζητημένους γάμους όλων των εποχών, ο γάμος του αιώνα, όπως αποκαλέστηκε. Ένα γεγονός  που συγκέντρωσε 750.000.000 (επτακόσια πενήντα εκατομμύρια)  τηλεθεατές μπροστά στην οθόνη για να παρακολουθήσουν ένα αγαπητό στο λαό ζευγάρι να ενώνεται με τα δεσμά του γάμου. Ειδικά η Νταϊάνα, με την 25 ποδιών ουρά του νυφικού της, παραμένει μία από τις πιο αγαπητές μορφές στην ιστορία. Ενδεικτικό του status της είναι το ότι 2.000.000.000 (2 δισεκατομμύριο) άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία της το 1997!


Οι Beatles στην εκπομπή του Ed Sullivan

Advertisements
Ad 14

Ένα συγκρότημα που αναμφισβήτητα άφησε εποχή, ένα σχήμα που τρέλαινε τα  κορίτσια και, μαζί με τον King Elvis και πολλούς ακόμα, αποτελούσαν το κόκκινο πανί για τους πατεράδες πολλών εφήβων! Η επιτυχία, επομένως, του συγκεκριμένου επεισοδίου της εκπομπής ήταν εγγυημένη, καθώς τα Σκαθάρια χάρισαν στον Sullivan τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης της καριέρας του το 1964, με 73.000.000( 73 εκατομμύρια) ανθρώπους να ανοίγουν τις τηλεοράσεις τους για να θαυμάσουν την μπάντα εν δράσει. Παράλληλα, η εκπομπή έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μη αθλητικά γεγονότα στην Αμερική!

Διαβάστε επίσης  OCD και OCPD: μέσα από τρεις δημοφιλείς τηλεοπτικούς χαρακτήρες

Η καταδίωξη του O.J. Simpson

Η δίκη του O.J. Simpson, γνωστή και ως η μεγαλύτερη δίκη του περασμένου αιώνα, προβλήθηκε στην τηλεόραση για 134 μέρες! Αν και η ανακοίνωση της ετυμηγορίας για αυτήν την εντυπωσιακή υπόθεση προσέλκυσε τα βλέμματα 100.000.000 ( 100 εκατομμυρίων) τηλεθεατών, ήταν η απόδραση του Simpson το 1994 με ένα Ford Bronco και το κυνηγητό με αύρα ταινιών του Hollywood αυτό που καθήλωσε το αμερικανικό κοινό. Δεκάδες αστυνομικά οχήματα επιχείρησαν να σταματήσουν τον Simpson, σε μια καταδίωξη που κράτησε 2 ολόκληρες ώρες! Το κινηματογραφικό αυτό θέαμα μεταδόθηκε ζωντανά χάρη στα ελικόπτερα των ΜΜΕ που κατέγραφαν τη σκηνή από αέρος. 95.000.000 ( 95 εκατομμύρια) τηλεθεατές έγιναν μάρτυρες αυτής της απίστευτης καταδίωξης.


Το πολιτικό debate Nixon εναντίον Kennedy


NIXON VS KENNEDY

Ένα από τα κλασικά παραδείγματα μεγάλων γεγονότων που μεταδίδονται ζωντανά αποτελεί η πολιτική διαμάχη του Nixon με τον J.F. Kennedy. Στα πρώτα της βήματα, η τηλεόραση έφερε νέα δεδομένα και στον πολιτικό χώρο, καθώς ήταν το πρώτο μέσο που λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος  μεταξύ των ηγετών και του λαού, εν αντιθέσει με την απρόσωπη εφημερίδα και το ανεπαρκές ραδιόφωνο. Για πρώτη φορά η εμφάνιση και το στυλ ενός πολιτικού μετρούσε εξίσου με τις θέσεις του και το πρόγραμμά του. Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση της δεκαετίας του 60′, τα νέα δεδομένα ωφέλησαν τον Kennedy, καθώς εκείνος εμφανίστηκε πιο υγιής και σίγουρος στον φακό, γεγονός που οδήγησε την κοινή γνώμη στο συμπέρασμα ότι εκείνος είναι ο νικητής !


Παρακολουθήστε πολλά ακόμα σημαντικά γεγονότα που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση στο παρακάτω βίντεο:

Είμαι πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που ανήκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζω για τον αθλητισμό, και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, για το οποίο ξοδεύω αρκετές ώρες την εβδομάδα στην προπόνηση, ενώ συμμετέχω ενεργά στο Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου. Αν και είναι νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε απόφαση, με ελκύει η δημοσιογραφία, και ιδιαίτερα το κομμάτι της στρατιωτικής ειδησεογραφίας. Κάθε εμπειρία που αποκτάται αποτελεί εφόδιο για την πιο σφαιρική και συνειδητοποιημένη αντίληψη της πραγματικότητας, οπότε είναι πολύτιμο προσόν το να αξιοποιεί κανείς σωστά το χρόνο του.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην