Μάρκο Πόλο:Η τηλεοπτική Γκουέρνικα του Netflix

Μάρκο Πόλο:Η τηλεοπτική Γκουέρνικα του Netflix
Μάρκο Πόλο

Προδοσίες, ίντριγκες, σεξουαλικές περιπτύξεις, απληστία, πολιτικά παιχνίδια, είναι τα βασικά συστατικά της πρωτότυπης παραγωγής του Netflix Μάρκο Πόλο, στα οποία αν βάλεις δίπλα το όνομα της εταιρείας παραγωγής Harvey Weinstein Productions, έχεις ολοκληρωμένο το πακέτο για το τι πρόκειται να δεις. 

Η ιστορική αυτή σειρά αποτελείται από δύο σαιζόν των δέκα επεισοδίων η καθεμιά και πραγματεύεται τις περιπέτειες του διάσημου Βένετου εμπόρου-εξερευνητή και χρονικογράφου Μάρκο Πόλο, στην αυλή του Μογγόλου αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν τον 13ο αιώνα. https://www.youtube.com/watch?v=hB-ltNasHVw

Ο πρωταγωνιστής της σειράς μας Μάρκο βρίσκεται από τη μια στιγμή στην άλλη “φυλακισμένος” ενός εκ των πιο δυνατών ανθρώπων της εποχής, του απογόνου του Τζένγκις Χαν, Κουμπλάι.

Ξεκινώντας από την Βενετία μαζί με τον πατέρα και τον θείο του, ο Μάρκο ονειρεύεται τον Δρόμο του Μεταξιού και τις περιπέτειες που αυτό θα φέρει, με τη μόνη διαφορά ότι οι περιπέτειες θα έρθουν από αλλού μιας και ο πατέρας του αποφάσισε να τον “προσφέρει” ως αντάλλαγμα στις υπηρεσίες του σπουδαίου Χαν.

Μετά την αρχική άρνηση του Μάρκο και τη μη συνειδητοποίηση ότι βρίσκεται αιχμάλωτος/υπηρέτης στην άλλη άκρη του γνωστού του κόσμου, ο ήρωας μας χρησιμοποιεί τα μάτια του σαν όπλο και μεταφέρει με ρεαλιστικό τρόπο στον Χαν, όσα βλέπει να διαδραματίζονται στην αυλή της Κάμπουλακ και έξω από αυτήν. Στη συνέχεια με μικρά αλλά σταθερά βήματα ανελίσσεται στην ιεραρχία και στην επιρροή που ασκεί στον Χαν, σαν να είναι Μογγόλος και από εκεί που ήταν ουσιαστικά απομονωμένος βρίσκεται να ταξιδεύει σε πολεμικές εκστρατείες, να μαγεύεται από τις ομορφιές των γυναικών της στέπας και να παίρνει μια γεύση από την νομαδική ζωή στην παλιά Μογγολική πρωτεύουσα Καρακόρουμ.

Διαβάστε επίσης  Προβλήματα στο AMC και το The Walking Dead

Η σειρά Μάρκο Πόλο μπορεί καθ’υπερβολή να παρομοιαστεί με τον διασημότερο πίνακα του Πικάσο την Γκουέρνικα, ως προς τη βία που επικρατούσε τον 13ο αιώνα στην Μογγολική αυτοκρατορία, όπως και στην Βασκική πόλη που ισοπεδώθηκε από τα αεροπλάνα της Λουφτβάφε. Η τηλεοπτική Γκουέρνικα του Netflix μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οδηγός για το τι συνέβαινε πίσω από το πέπλο μυστηρίου που περιέβαλλε τις αυλές άλλων αυτοκρατοριών/χωρών.

Για όσους είναι λάτρεις των ιστορικών περιπετειών και δεν απωθούνται από την ωμή βία και το σεξ ο Μάρκο Πόλο είναι μια πολύ καλή πρόταση για “λιώσιμο” στις οθόνες τους, προσοχή όμως στα εγκαύματα γιατί με τέτοια ζέστη τα ατυχήματα δεν απέχουν πολύ από το να συμβούν.

 

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και την Λίβερπουλ, είμαι φανατικός τηλεθεατής σειρών, μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες, να γνωρίζω νέες κουλτούρες και να γράφω για πολλά και διάφορα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που