Ο υπηρέτης του λαού: από την αφάνεια στην επικαιρότητα

 

Ο υπηρέτης του λαού είναι η σειρά που προβλήθηκε στην Ουκρανική τηλεόραση το 2015 και ανέδειξε τον Πρόεδρο Ζελένσκι σε πραγματικό πρόεδρο!. Μετά τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο έγινε η πιο επίκαιρη σειρά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Το σίριαλ προβλήθηκε στην απογευματινή ζώνη από την συχνότητα του ΑΝΤ1.

Πλοκή

Ο Βασίλης Πετροβιτς γνωστός και ως Βάσια είναι ένας καθηγητής σε ένα επαρχιακό σχολείο της Ουκρανίας. Έπειτα όμως από ένα ξέσπασμα οπού τον κατέγραψαν οι μαθητές του σε βίντεο να κατηγορεί τους πολτικούς και την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η κοινωνία, γίνεται διάσημος εν μία νυκτί. Το βίντεο σε λίγες ώρες γίνεται viral και ο Βασία σύντομα ψηφίζεται ως ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Τώρα το ζήτημα είναι να αποδείξει ότι η αλλαγή είναι δυνατή.

Advertisements
Ad 14

Επικαιρότητα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που υποδύεται τον Βασία αναδείχτηκε μέσα από τη δημοφιλή σειρά στον επόμενο πρωθυπουργό της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας ότι πολλές φορές η ζωή μιμείται την τέχνη. Η θητεία του θα αντιμετωπίσει την πιο ισχυρή πρόκληση, όταν στις 24 Φεβρουάριου το 2022 η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοινώνει την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Ουκρανίας. Ο Ζελενσκι αναλαμβάνει να διαχειριστεί την στρατιωτική κρίση- ένα ζήτημα που δεν κλήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν μεγάλοι πολιτικοί καριέρας, Παράλληλα πολλές χώρες στο εξωτερικό προβάλλουν την σειρά “ο Υπηρέτης του λαού”  όπως και το ελληνικό κανάλι του ΑΝΤ1 που αναφέρει πως είναι μια σειρά ύμνος στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης  10 Αξέχαστες στιγμές του Gossip Girl: Chuck και Blair
Ο υπηρέτης του λαού
Πηγή εικόνας: Epixero

Παραγωγή

Ο υπηρέτης του λαού δεν είναι κάποια σειρά μεγάλης παραγωγής αλλά ας αναλογιστούμε ότι ξεκίνησε το 2015. Οι ερμηνείες είναι καλές και φυσικά ξεχωρίζει αυτή του Βασία που ο Ζελένσκι υποδύεται υποδειγματικά . Τα σκηνικά είναι αρκετά απλά και δεν υπάρχει κάτι το εντυπωσιακό. Κυρίως παρουσιάζεται η πόλη του Κιέβου και τα πολλά επιβλητικά κτίριά της. Η μουσική είναι συμπαθητική, σε γνώριμους βαλκανικούς ρυθμούς. Τέλος σκηνοθετικά έχει ορισμένες σκηνές που παρουσιάζουν μια στασιμότητα στην ροή αλλά σε γενικά επίπεδα είναι μια συμπαθητική κι ευχάριστη σειρά με ανατροπές και αρκετό χιούμορ.

Επίλογος

Ο υπηρέτης του λαού είναι μια εύπεπτη σειρά και πλέον αρκετά επίκαιρη. Ίσως είναι από τις πιο πολυσυζητημένες σύγχρονες σειρές στην κατηγορία των πολίτικων σειρών και ντοκιμαντέρ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ:

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά.
Instagram: @demetrios_chatzis / website: https://www.dimitrioschatzis.eu/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άρκο: Η ιταλική πόλη ανάμεσα στους βράχους

Το Άρκο (Arco) είναι γνωστό ως προορισμός αναρρίχησης, καθώς περιβάλλεται

Fenty Hair: Η Rihanna κάνει πάλι τα μαγικά της

Η διάσημη τραγουδίστρια συνεχίζει να καινοτομεί στον κόσμο της ομορφιάς,