Τηλεοπτικά πρόσωπα του 2021: μέρος δεύτερο

Συνεχίζοντας λοιπόν τη λίστα με τα πρόσωπα του 2021 που ξεχώρισαν τηλεοπτικά, πάμε να δούμε ποιοι βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις (αν έχει νόημα η έννοια “πρώτος” και “τελευταίος” σε μία τέτοια απαρίθμηση).

5. Θοδωρής Παπαδουλάκης

Σε μία χρονιά λοιπόν που η μυθοπλασία έχει επιστρέψει δυναμικά στην ελληνική τηλεόραση, δεν γινόταν να μην αναφέρω τουλάχιστον ένα πρόσωπο προερχόμενο από το χώρο της. Επέλεξα λοιπόν να συμπεριλάβω στη λίστα με τα πρόσωπα του 2021 έναν σκηνοθέτη που επίσης επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση και κατάφερε να την σημαδέψει ξανά. Ο λόγος για τον Θοδωρή Παπαδουλάκη. Τον σκηνοθέτη που μάθαμε από το «Νησί» και έκτοτε δεν ξεχάσαμε ποτέ.

Πηγή: catisart.gr

Φέτος, και ενώ η σεζόν τρέχει ακόμα, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης έχει καταφέρει να αφήσει ξανά το στίγμα του ως ο σκηνοθέτης του «Κομάντα και Δράκοι». Η σειρά από μόνη της είναι αναμφισβήτητα η πιο ιδιαίτερη και η πιο πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για μία σειρά υπερφυσική, μια σειρά μυστηρίου που «γειώνεται» καθώς μπλέκεται με τη ζωή των ανθρώπων στην Κρήτη. Μια σειρά που επίσης καινοτομεί βάζοντας ένα άτομο ΑΜΕΑ σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Advertisements
Ad 14

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης λοιπόν αναλαμβάνει να αποτυπώσει στη μικρή οθόνη ένα εξαιρετικό σενάριο. Και το αποτυπώνει δίνοντας ένας εξαιρετικά ποιοτικό αποτέλεσμα με μία εικόνα ατμοσφαιρική που μαρτυρά ευαισθησία. Με χρώματα που αποπνέουν νοσταλγία και πλάνα που εύκολα θα μπορούσαν να αποτελέσουν εικαστικούς πίνακες του τοπίου της Κρήτης.

Για να μην συνεχίσω όμως και το κείμενο γίνει όμοιο με κριτική κινηματογράφου ή θεάτρου θα εξηγήσω γιατί θεωρώ τον Θοδωρή Παπαδουλάκη ως ένα από τα πρόσωπα του 2021. Ο λόγος που μπαίνει σε αυτή τη λίστα είναι αποκλειστικά και μόνο η δουλειά του και μόνο. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης γίνεται πρόσωπο του 2021 γιατί καταφέρνει να αποτυπώσει σε μία τηλεοπτική εικόνα θέματα και συναισθήματα που κυριάρχησαν το 2021. Θέματα που αφορούν τις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις του ανθρώπου, την αναζήτηση του μεταφυσικού και της κοινωνικής συνοχής αλλά και την παράδοση. Σημειώνω όμως ότι όπως και πριν με τον Λέντζα η περιγραφή μπορεί να φαίνεται βαρύγδουπη αλλά το τηλεοπτικό προϊόν μόνο βαρύ δεν είναι. Η σειρά είναι εξαιρετική, όπως και η ματιά του σκηνοθέτη της.

4. Στέφανος Δημουλάς

Και για να φύγουμε από τα βαριά, θα πάμε στον πιο ανάλαφρο άνθρωπο της ελληνικής τηλεόρασης για το 2021. Μην παρεξηγηθώ. Ανάλαφρο γιατί πρόκειται για χορευτή. Κριτή στο Dancing with the stars που η ενέργειά του δεν τον αφήνει να κάτσει λεπτό στην καρέκλα.

Διαβάστε επίσης  Megan is missing: Εσύ, αντέχεις να το δεις;
πρόσωπα 2021
Πηγή: www.lifo.gr

Ο Στέφανος Δημουλάς μπαίνει επάξια στη λίστα με τα πρόσωπα του 2021 αφενός γιατί φέτος εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως συντελεστής προγράμματος. Ήρθε ως κριτής μαζί με 3 εξίσου νέα τηλεοπτικά πρόσωπα, τον Jason Roditis, την Έλενα Λιζάρδου και τη Μαρίνα Λαμπροπούλου (που είχε πρότερο τηλεοπτικό βίο αλλά άγνωστο στην πλειονότητα των σημερινών τηλεθεατών). Αφετέρου όμως πιστεύω ότι ήρθε για να μείνει. Αν βέβαια το θελήσει εκείνος.

Ο Στέφανος αν και εμφανίζεται στις οθόνες μας μία φορά την εβδομάδα, μας έχει ανοίξει πολλά από τα χαρτιά του. Δείχνει ολοφάνερα ότι απολαμβάνει τον χορό, την έκφραση και τη δημιουργία. Δεν διστάζει να συγκινηθεί, να επικοινωνήσει τα συναισθήματα του και ταυτόχρονα να βοηθήσει τους διαγωνιζόμενους με τα σχόλιά του. Κάνει τα πιο καίρια σχόλια ενώ δεν χάνει στιγμή το χιούμορ του και τη χαρά του για τη συνθήκη που βρίσκεται.

Πιθανότατα βέβαια όλα έχουν τις ρίζες του στο παρελθόν του. Ο Στέφανος ήταν από τους τυχερούς που βρήκε από νωρίς την κλίση του και την ασχολία που του άρεσε. Είχε τη στήριξη από την οικογένειά του και μπόρεσε να την καλλιεργήσει. Κατάφερε να την κάνει επάγγελμα και να διακριθεί. Έφτασε στο σημείο να συμμετάσχει στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και να πει «όχι» σε πρόταση συμμετοχής στο The Crown. Παράλληλα κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που του έθεσε η κοινωνία και να στηρίξει ανοιχτά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τα δικαιώματα του ανθρώπου. Ένας υπέροχος άνθρωπος που έγινε ανάλαφρος αφού απελευθερώθηκε από τα βάρη που του φόρτωνε η κοινωνία και τώρα πετάει ψηλά. Ο Στέφανος είναι κι αυτός ένα φωτεινό παράδειγμα. Ένα φωτεινό πρόσωπο του 2021. Κι αν δεν σας έπεισα εγώ ίσως σας πείσει η Χριστίνα Γαλανοπούλου με το δικό της άρθρο.

Αν δεν σας πείσει ούτε εκείνη, τότε μένει μόνο ο ίδιος ο Στέφανος!

3. Δημήτρης Μοθωναίος

Έτερος άνθρωπος του καλλιτεχνικού στερεώματος. Έτερο πρόσωπο του 2021. Ο Δημήτρης Μοθωναίος. Ηθοποιός με συμμετοχές σε περιορισμένες αλλά εκλεκτές τηλεοπτικές σειρές όπως Η τελευταία παράσταση και Η Ζωή εν τάφω. Ηθοποιός που έχει όμως και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε καθημερινές σειρές όπως ήταν το Κάρμα του ΑΝΤ1 και η φετινή σεζόν του Ήλιου στο ίδιο κανάλι.

Ο λόγος όμως που βρίσκεται στη λίστα με τα πρόσωπα του 2021 είναι διαφορετικός. Δεν είναι η τηλεοπτική του παρουσία ως ηθοποιός. Είναι η συνέντευξη που έδωσε στη Φαίη Σκορδά τον Φεβρουάριο του 2021. Στις απαρχές του κινήματος του Me too με το οποίο συνδυάστηκε από νωρίς. Μια συνέντευξη που καθήλωσε. Μια συνέντευξη που όσο περνούσε η ώρα ο κόμπος στο στομάχι γινόταν όλο και πιο σφιχτός. Ναυτία, πονοκέφαλος, τρόμος και αγωνία με κάθε του λέξη. Όχι σε εκείνον. Σε εμάς που τη βλέπαμε.

Διαβάστε επίσης  Elite: 6 λόγοι για να το ξεκινήσεις σήμερα κιόλας!

Μια συνέντευξη το λιγότερο σοκαριστική. Σοκ με αυτά που συνέβησαν στο Δημήτρη. Σοκ με το τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Σοκ με το τι γίνεται μέσα στις ίδιες τις οικογένειες. Σοκ με το θάρρος του να τα μοιραστεί. Τώρα. ΤΩΡΑ. Γιατί τώρα μπόρεσε. Τώρα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει. Τώρα βρήκε και τον άνθρωπο για να τα πει.

Μία συνέντευξη που αφήνω εδώ για όποιον θέλει να τη δει. Όχι για την κλειδαρότρυπα. Για την ουσία. Για να έχει τα μάτια του και τα αυτιά του ανοιχτά. Για τον εαυτό του. Για τον διπλανό του.

2. Ιωάννα Παλιοσπύρου

Στο ίδιο κλίμα, η εξίσου σοκαριστική και ταυτόχρονα καθηλωτική ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Της γυναίκας που έγινε το πρόσωπο του 2021 επειδή το δικό της πρόσωπο κάηκε από βιτριόλι.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου υπήρξε θύμα μιας ειδεχθούς επίθεσης με οξύ τον Μάιο του 2020. Έκτοτε, μολονότι το έγκλημα εξιχνιάστηκε και η δικαστική πορεία δικαίωσης της Ιωάννας πήρε τον δρόμο της, η ίδια η Ιωάννα δίνει μάχη για να κερδίσει πίσω τη ζωή της. Έπειτα από θεραπείες και χειρουργεία που έχουν βελτιώσει την κατάσταση της υγείας της, η Ιωάννα έχει επιστρέψει στην κοινωνική της ζωή.

Παράλληλα θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της για να δώσει δύναμη. Να δείξει πως ενώ συνεχίζει να παλεύει, κερδίζει συνεχώς μικρές ή μεγάλες μάχες. Και τις κερδίζει αφού έκανε δύναμη όλο το μίσος που εισέπραξε και τον πόνο που βίωσε. Η ίδια επέλεξε να τη μοιραστεί μέσα από δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις της, στις εκπομπές της Κατερίνας Καινούριου και της Σίσσυς Χρηστίδου. Ταυτόχρονα όμως η τηλεοπτική της παρουσία τη φετινή χρονιά ήταν συνεχής λόγω της εκδίκασης της υπόθεσης. Τα λόγια της και οι δηλώσεις έρχονταν συχνά στο προσκήνιο παραμένοντας το ίδιο συγκλονιστικά.

Η παρουσία και η ιστορία της Ιωάννας αναμενόμενα καθήλωσε το κοινό. Το καθήλωσε όμως χωρίς να προκαλεί τον οίκτο αλλά τη συμπόνοια και τη συμπάθεια. Χωρίς να ενοχλήσει αλλά να παρακινήσει και να γίνει παράδειγμα δύναμης και θάρρους. Η Ιωάννα έγινε σίγουρα ένα από τα πρόσωπα του 2021 ενώ σίγουρα θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το 2022, καθώς την περιμένουν νέες προσκλήσεις και νέα χειρουργεία. Και για αυτό ελπίζω η στήριξη της από το κοινό που την παρακολουθεί να παραμείνει το ίδιο δυνατή!

Διαβάστε επίσης  XMas Editorial : Χριστουγεννιάτικα επεισόδια που δε χορταίνουμε να βλέπουμε!

1. Σπύρος Ντούγιας

Στην κορυφαία θέση της λίστας με τα πρόσωπα του 2021 άφησα τον Σπύρο Ντούγια. Έτσι για να κλείσουμε ευχάριστα μια και το βαρύναμε πολύ σε αυτό το δεύτερο μέρος. Όπως το βάρυνε και η χρονιά βέβαια…αλλά προχωράμε.

Ο Σπύρος Ντούγιας δεν είναι άλλος από τον μικρό Σέργιο των Άγριων Μελισσών, τον εγγονό του Δούκα Σεβαστού. Ο ταλαντούχος Σπύρος που εντάχθηκε στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1 την περσινή σεζόν, σήμερα είναι μόλις 8 χρονών! Ήδη από την αρχή όμως είχε γίνει ο αγαπημένος όλου του καστ. Τουλάχιστον αυτό φρόντιζαν να μας δείχνουν στα backstage video από τα γυρίσματα της σειράς.

Όταν λοιπόν η τηλεοπτική γάτα ονόματι Γρηγόρης Αρναούτογλου κατάλαβε ότι τα video αυτά έχουν πολλές προβολές και ο μικρός Σπύρος έχει γίνει και αγαπημένος του κοινού, τον φώναξε για συνέντευξη στο The Tonight Show. Η ομολογουμένως απολαυστική συνέντευξη έφτασε σχεδόν τις 3 εκατομμύρια προβολές και ο Σπύρος έγινε ο πιο αγαπημένος καλεσμένος της περσινής σεζόν.

Για αυτό και τη φετινή σεζόν, εφόσον ο Γρηγόρης δεν είχε πια “έντομα” γύρω του, έβαλε τον Σπύρο να παρουσιάζει τη δική του στήλη και να παίρνει μία σύντομη συνέντευξη από κάποιους καλεσμένους. Οι προβολές των συνεντεύξεων που κάνει χιλιάδες. Η αγάπη κοινού και συντευξιαζόμενων αμέριστη. Όπως είναι φανερό ο μικρός Σπύρος κερδίζει τους πάντες χάρη στο χιούμορ του και την ευγένεια του. Παίζει με τους καλεσμένους, τους κάνει ειλικρινείς απορίες και διασκεδάζει μαζί τους. Είναι ένα κανονικό οχτάχρονο παιδί που γελάει, κάνει πλάκα και περνάει καλά. Δεν παίρνει πολλά πράγματα στα σοβαρά, αλλά δεν χάνει και το μέτρο. Είναι παιδί! Είναι ένα από τα πρόσωπα του 2021 και το πρόσωπο που θα θέλαμε να έχει το 2021 και κάθε χρονιά!

Το πρόσωπο του 2022

Με αυτή την ευχή λοιπόν θα ολοκληρώσω αυτή την απαρίθμηση! Θα ευχηθώ το 2022 να μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να νιώσουμε παιδιά. Να μας επιτρέψει να δούμε αρκετές φορές τη ζωή όπως ο οχτάχρονος Σπύρος. Να μας δώσει αφορμές να γελάμε, να κάνουμε πλάκα και να περνάμε καλά!

Hello everyone! Είμαι η Άννα και στα 26 μου αποφάσισα να μην είμαι μία απλή couch potato. Αντί λοιπόν να στολιστώ από πάνω μέχρι κάτω με παγιέτες και στρας για να ξεφύγω από την απλότητα, είπα να μοιραστώ μαζί σας όσα βλέπω, ακούω, διαβάζω, μαθαίνω και δοκιμάζω. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Φιλολογία, βγήκα να το γιορτάσω (πράγμα που δεν σας ενδιαφέρει) και άρχισα να καταπιάνομαι με διάφορα πράγματα για τα οποία θα προσπαθήσω να σας μιλήσω (πράγματα που ελπίζω να σας ενδιαφέρουν). Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν