Τηλεοπτικά πρόσωπα του 2021: μέρος πρώτο

Όπως και στο τέλος του 2020. Έτσι και φέτος. Καθώς το τέλος του 2021 πλησιάζει, είμαι εδώ για να θυμηθούμε τα πρόσωπα που μας σημάδεψαν τηλεοπτικά την χρονιά αυτή. Το εντυπωσιακό; Κάνοντας την αναδρομή στο 2021, παρατήρησα ότι τελικά τα πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους τηλεοπτικά δεν είναι αμιγώς τηλεοπτικά. Είναι πρόσωπα από διάφορους χώρους που μπήκαν στο τηλεοπτικό τοπίο και το σημάδεψαν. Άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια αντίστροφη μέτρηση, για να μετρήσουμε τα 10 πρόσωπα που ξεχώρισαν τηλεοπτικά το 2021. 5 θα δούμε σε αυτό το πρώτο μέρος και άλλα 5 στο επόμενο. Μην μας πέσουν και βαριά!

10. Μαρία Ηλιάκη

Το 2021, και δη η τηλεοπτική σεζόν που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, ήταν η χρονιά των μεγάλων επιστροφών. Από την Ελένη που έλειψε για έναν μόνο χρόνο μέχρι τη Μαρία Ηλιάκη που έλειψε για πολλά περισσότερα. 5 στον αριθμό, αφού είχαμε να την δούμε από το τέλος του Ξαναδέστε τους το 2016. Η Μαρία όμως επέστρεψε και επέστρεψε διαφορετική.

Advertisements
Ad 14
πρόσωπα 2021
Φωτογραφία από το instagram @marakiliaki

Τα χρόνια της αποχής της από την τηλεόραση συνέβησαν σημαντικές αλλαγές στη ζωή της. Η Μαρία γνώρισε τον Στέλιο, για καιρό ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και πρόσφατα έγινε μαμά. Όλα αυτό το διάστημα όμως αν και έλειπε τηλεοπτικά είχε ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στο Instagram. Είχε γίνει κι αυτή influencer. Όχι όμως σαν τις άλλες. Η τουλάχιστον τις πολλές άλλες. Η Μαρία επιχειρούσε να επηρεάσει τους ακολούθους της στο να αναζητήσουν την εσωτερική τους ηρεμία. Να βρουν τον εαυτό τους και να πετύχουν ό,τι ποθούν. Να ασχοληθούν με τη διατροφή και τη γυμναστική μέχρι την αυτοβελτίωση και την κοινωνική προσφορά. Να στραφούν σε μία ολιστική αναδιάρθρωση της ζωής τους και να κερδίσουν ό,τι θέλουν, όπως έκανε και η ίδια.

Αυτή η Μαρία επέστρεψε και στο Τι λες τώρα του MEGA. Και ίσως αυτό να εξηγεί την αμηχανία της μπροστά στην κάμερα. Η “καινούρια” Μαρία πρέπει να βρει ξανά τα πατήματα και τη θέση της στον τηλεοπτικό αέρα. Αυτή η Μαρία λοιπόν έγινε πρόσωπο του 2021 ,γιατί έγινε η προσωποποίηση της αλλαγής. Της αλλαγής που και εμείς έχουμε υποστεί, προσπαθούμε να πετύχουμε ή θέλουμε να μας συμβεί.

9. Σάββας Πούμπουρας

Και μια και μιλάμε για επιστροφές, θα συμπεριλάβω στη λίστα με τα πρόσωπα του 2021 και τον Σάββα Πούμπουρα. Ένα δεύτερο πρόσωπο που επέστρεψε διαφορετικό.

Τηλεοπτικά τον Σάββα τον θυμόμαστε κυρίως από το Πλάκα κάνεις και το Οικογένεια της συμφοράς, δύο παιχνίδια με επίκεντρο φάρσες σε φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα. Λίγο σαχλά κόνσεπτ, με εύκολο γέλιο και πλάκες που ορισμένες φορές ξέφευγαν. Επιπλέον κάποιοι μπορεί να τον θυμούνται και από τη συμμετοχή του σε εκπομπές όπως στο Σπίτι μου Σπιτάκι μου στον ALPHA και το Nomads στον ΑΝΤ1, όπου πέρασε αλλά (συγγνώμη) δεν πολύ-ακούμπησε. Και εκεί λοιπόν που έχουμε υποθέσει (γιατί όλο υποθέσεις κάνουμε από τους καναπέδες μας) ότι πρόκειται για άλλον ένα “μαϊντανό” που απλά θέλει να υπάρχει στο τηλεοπτικό τοπίο, οι πράξεις του έρχονται και μας διαψεύδουν.

Διαβάστε επίσης  Η εξωτική Sandra Oh κατακτά τη μικρή οθόνη και (μας) αρέσει

Ο ίδιος φαίνεται ότι βρήκε την ισορροπία του, όταν δημιούργησε την οικογένειά του με την σύζυγό του Αρετή και την κόρη τους. Άφησε πίσω του σκοτεινές καταστάσεις που τον είχαν ταλαιπωρήσει και επένδυσε σε πιο φωτεινά πράγματα. Πλέον βοηθάει ενεργά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως οι πυρκαγιές των περασμένων χρόνων, συντονίζει μέσω Instagram μία διαδικασία προσφορά και ζήτησης εργασίας, κινητοποιεί το φιλοζωικό ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας.

Ο Σάββας λοιπόν γίνεται ένα πρόσωπο που θα θέλαμε να έχει το 2021. Κι αυτό γιατί καταφέρνει να αφήσει πίσω του το σκοτάδι και να προχωρήσει στο φως. Ακόμα κι αν υπέπεσε σε ατοπήματα στο παρελθόν, τα ξεπερνάει, ζητάει συγγνώμη, διορθώνει το λάθος του και προχωράει. Εστιάζει στην αγάπη του για την οικογένεια του, στην αγάπη του για τη μαγειρική, στην αγάπη του για το διάβασμα. Γίνεται ένας θετικός άνθρωπος που παρακινεί προς την κατεύθυνση του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της εξέλιξης.

8. Δανάη Μπάρκα

Η Δανάη είναι το μοναδικό πρόσωπο που είχα συμπεριλάβει και στη λίστα με τα πρόσωπα του 2020. Και ο λόγος που την επαναφέρω στη λίστα με τα πρόσωπα του 2021 δεν είναι ότι δεν ξέρω ποιους να βάλω. Ίσα-ίσα. Ποιους να ΜΗ βάλω δεν ξέρω. Τη Δανάη την επαναφέρω, γιατί αν πέρσι ήταν ένα φωτεινό πλάσμα που πολλοί θέλαμε να μοιάσουμε ή έστω να βρούμε και να βάλουμε στη ζωή μας, φέτος έγινε η προσωποποίηση του «ο επιμένων νικά».

Από το Instagram της εκπομπής @pamedanai

Η Δανάη που την περσινή χρονιά έπεσε στα βαθιά, κολυμπούσε σε μία τηλεόραση που προσπαθούσε να συνέλθει από την αναγκαία αναδιάρθωση. Σε ένα κανάλι που ακόμα χτιζόταν και σε μία ζώνη που είχε μεγάλο ανταγωνισμό. Φέτος λοιπόν που η τηλεόραση βρήκε τα πατήματά της και το κανάλι του MEGA έστησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, η Δανάη και η εκπομπή της βρήκε την επιτυχία που της αρμόζει.

Εντάξει μπορεί το Πάμε Δανάη να μην ξέφυγε από ορισμένες σταθερές των πρωινών εκπομπών, όπως ζώδια, τηλεοπτικά νέα, τι φορέθηκε κλπ. Ξέφυγε όμως από τον κιτρινισμό και τη λογική της κλειδαρότρυπας. Η ομάδα του Πάμε Δανάη έγινε παρέα και σε αυτή καλεί καθημερινά και τον τηλεθεατή. Βάζει μπροστά το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και τον σεβασμό σε κάθε πρόσωπο που επιλέγει να φέρει στις οθόνες μας. Είτε ζωντανά είτε σε βίντεο. Επιλέγει να δημιουργήσει και πρωτογενές υλικό. Να διασκεδάσει πρωτίστως η ίδια και έπειτα να διασκεδάσει και το κοινό. Ακόμα κι όταν ασχοληθεί με τηλεοπτικά δρώμενα ή θέματα που ανακυκλώνονται σε όλες τις εκπομπές έχει επίγνωση του πόσο (δεν) αφορούν τον τηλεθεατή και τα παρουσιάζει αναλόγως.

Διαβάστε επίσης  Οι δημοφιλέστερες ισπανικές σειρές στο Netflix

Και όλα αυτά ξεκινούν από την ίδια τη Δανάη. Το ταπεραμέντο της, την αισιόδοξη ματιά της, την αδιάκοπή δουλειά της για αυτό που θα δει τελικά ο τηλεθεατής. Η Δανάη είναι ένα πρόσωπο του 2021, όπως ήταν και του 2020. Το 2021 η Δανάη πέτυχε να χτίσει αυτό που δούλευε από το 2020. Τηλεοπτικά τουλάχιστον. Η Δανάη δούλεψε, εστίασε στο καλό και πέτυχε!

7. Ελίνα Παπίλα – Γιώργος Καρτελίας

Και μια και είμαστε στα πρωινά προγράμματα, θα βάλω στη λίστα και το δίδυμο του Breakfast @ Star. Κι αυτό γιατί είχαμε καιρό να δούμε ένα ωραίο τηλεοπτικό δίδυμο. Ένα δίδυμο που συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Που κρατάει ο ένας τον άλλο όταν χρειάζεται και τον αφήνει να τα πει όταν επίσης χρειάζεται. Ένα δίδυμο με χιούμορ, επικοινωνία και χημεία που δουλεύει τηλεοπτικά, όπως δούλευε και ραδιοφωνικά. Είναι ένα δίδυμο που γνωρίσαμε τηλεοπτικά το 2021 και για αυτό το συμπεριέλαβα στη λίστα. Για να παραλάβουν το βραβείο του «Πρωτοεμφανιζόμενου» στα βραβεία για τα τηλεοπτικά πρόσωπα του 2021.

πρόσωπα 2021
Πηγή: www.star.gr

Η Ελίνα και ο Γιώργος ως παρουσιαστές του πρωινού του σταθμού sok FM είχαν φανατικό κοινό. Μάλιστα, είχαν γίνει viral επανειλημμένως εξαιτίας των από- ή επί-τυχημένων ανεκδότων που έλεγε ο Γιώργος. Μετά τα πολλά χιλιόμετρα στα ερτζιανά λοιπόν, ήρθαν για να γράψουν χιλιόμετρα στον τηλεοπτικό αέρα. Και ήρθαν στο STAR. Σε ένα κανάλι που, αν και έχει κατηγορηθεί για αυτό, είναι πολύ κλειστό για να αλληλο-στηρίζει τα προγράμματά του. Λέγοντας κλειστό, εννοώ πως είναι ένα κανάλι που δεσμεύει τους συντελεστές του σε εμφανίσεις μόνο εντός αυτού και παράγει υλικό πρωτίστως εσωτερικής κατανάλωσης. Έχοντας λοιπόν εκπομπές με σίγουρη επιτυχία όπως το GNTM, το Masterchef αλλά και το νέο Dancing with the Stars, το κανάλι είχε περιθώριο να δοκιμάσει τους νέους παρουσιαστές στο πρωινό του και χάρη σε αυτά τα προγράμματα να μην τους αφήσει μόνους τους στα βαθιά.

Η τηλεοπτική παρουσία λοιπόν του Γιώργου και της Ελίνας έλαβε το χρόνο της για να δουλευτεί. Και ακόμα δουλεύεται. Και πράγματι έχει βελτιωθεί, αν και η ομάδα που έχει στηθεί γύρω τους δεν βοηθάει ιδιαιτέρως. Παρ’ όλα αυτά το δίδυμο έχει καταφέρει να δημιουργήσει οικειότητα και να γίνει ευχάριστο και συμπαθές. Οι παρουσιαστές ευτυχώς ξέρουν να μιλούν και δεν χαρακτηρίζονται από αυτήν την τηλεοπτική αφέλεια, για να το πω ευγενικά, που συχνά κυριαρχεί στα πρωινά.

Διαβάστε επίσης  #BackToSchool: 5 Σειρές Που Μας Γυρίζουν Στα Θρανία!

6. Γιώργος Λέντζας

Αυτόν δεν το περίμενες. «Από πού κι ως πού;» ίσως σκέφτεσαι. Κι έρχομαι να σου απαντήσω γιατί ο Γιώργος Λέντζας είναι ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα του 2021 που ξεχώρισαν.

πρόσωπα 2021
Πηγή: zappit.gr

Τηλεοπτικά ο Γιώργος Λέντζας είναι συνυφασμένος με τα ταξίδια και το ποδόσφαιρο. Τον πρωτοείδαμε στο World Party έκτοτε όμως γύρισε τον κόσμο και με τον Γιώργο Μαυρίδη αλλά και με το Football Stories. Το 2021 τον παρακολουθήσαμε με αφορμή το Euro 2020 που έγινε το 2021 (να τη η ερώτηση παγίδα για τα τηλεπαιχνίδια του μέλλοντος) στο Παίξε μπάλα του ΑΝΤ1 αλλά και στο Στο πλεχτό της Cosmote TV. Αυτό λοιπόν που πρωτίστως ξεχωρίζει τον Γιώργο Λέντζα και τον καθιστά πρόσωπο του 2021 είναι πως κατάφερε να συνδυάσει το χόμπι του αλλά και τις σπουδές του στη δημοσιογραφία και να τα κάνει επάγγελμα. Ο Γιώργος δηλαδή έκανε πραγματικότητα το όνειρο κάθε millennial!

Αν και οι αθλητικές εκπομπές έχουν συνήθως συγκεκριμένο κοινό, οι εκπομπές στις οποίες συμμετέχει ο Γιώργος προσελκύουν το ενδιαφέρον και των μη φίλαθλων. Κι αυτό γιατί στις εκπομπές του δεν κυριαρχεί ο φανατισμός ή η προώθηση συγκεκριμένων ομάδων. Το ποδόσφαιρο μπλέκεται με το χιούμορ. Οι φάσεις ενός αγώνα γίνονται αφορμή για παιχνίδι και μια εικόνα ξετυλίγει ένα κουβάρι αναμνήσεων και ιστοριών για τις οποίες, οι άσχετοι με το θέμα δεν έχουμε ιδέα! Ο ίδιος ο Γιώργος λοιπόν έρχεται και το ενορχηστρώνει. Γίνεται ο συντονιστής. Ταυτόχρονα όμως το πάει κι δύο, αν όχι πολλά, βήματα παραπέρα. Σχολιάζοντας την κάρτα του διαιτητή, θυμάται τον Ντεκάρτ, ενώ σχολιάζοντας μια τέλεια κομπίνα στην εκτέλεση πέναλτι, θυμάται τον Γιοκαρίνη και τους AC/DC.

Και για να σας προλάβω, όχι δεν είναι εκπομπές παρόμοιες με αυτές της Βίκυς Φλέσσα με θέμα το ποδόσφαιρο αντί τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Είναι μία εκπομπή, ή καλύτερα ένα είδος εκπομπής, που πατάει πάνω στον ίδιο τον Γιώργο Λέντζα. Για να γίνει λοιπόν περισσότερο κατανοητό δεν θα σας αφήσω απόσπασμα απο τις εκπομές του. Θα σας αφήσω αυτό το βίντεο που εξηγεί ποιός είναι ο Γιώργος Λέντζας.

Η συνέχεια με τα “πρόσωπα 2021” στο δεύτερο μέρος!

Αυτά ήταν λοιπόν τα 5 πρώτα πρόσωπα του 2021 που θεωρώ πως ξεχώρισαν τηλεοπτικά. Μείνετε συντονισμένοι στο MAXMAG και στη στήλη της τηλεόρασης για το δεύτερο μέρος, για να βγάλετε το γενικό συμπέρασμα αν συμφωνείτε ή όχι!

Hello everyone! Είμαι η Άννα και στα 26 μου αποφάσισα να μην είμαι μία απλή couch potato. Αντί λοιπόν να στολιστώ από πάνω μέχρι κάτω με παγιέτες και στρας για να ξεφύγω από την απλότητα, είπα να μοιραστώ μαζί σας όσα βλέπω, ακούω, διαβάζω, μαθαίνω και δοκιμάζω. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Φιλολογία, βγήκα να το γιορτάσω (πράγμα που δεν σας ενδιαφέρει) και άρχισα να καταπιάνομαι με διάφορα πράγματα για τα οποία θα προσπαθήσω να σας μιλήσω (πράγματα που ελπίζω να σας ενδιαφέρουν). Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν