Είδαμε κι εμείς το “The Sinner” (και πολύ αργήσαμε)

Έχει έρθει το Σαββατοκύριακο: Ποτάρες, γλέντια, εκδρομές και δε συμμαζεύεται. Για τους άλλους! Εσύ; Ασφαλώς σπίτι, ξάπλα στον καναπέ όλη μέρα και ψάχνεις με ποια σειρά θα λιώσεις. Άλλωστε, έχεις ήδη δει τα επεισόδια αυτής της βδομάδας για τις σειρές που παρακολουθείς και ξέμεινες. Look no further my friend! Τη βρήκες τη σειρά και λέγεται “The Sinner”!

Sinner

Το “The Sinner” είναι μια από τις εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού (όπως ακριβώς και το Ozark για το οποίο έχουμε ήδη γράψει στο MaxMag). Πρωταγωνίστρια και παραγωγός η Jessica Biel που επιστρέφει στη μικρή οθόνη μετά από έντεκα χρόνια, όταν σταμάτησε από το 7th Heaven. Βασισμένη κυρίως στο ομώνυμο βιβλίο της Petra Hammesfahr, η ιστορία εξελίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Νέας Υόρκης οπού ζει η Cora Tanneti μαζί με το σύζυγο, Mason, το γιο της και τα πεθερικά. Η ζωή όλων καταστρέφεται όταν σε μια αθώα οικογενειακή έξοδο στην λίμνη, η Cora δολοφονεί έναν άγνωστο άνδρα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα το γιατί!

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, το ερώτημα δεν είναι το “ποιος” (όπως συνηθίζεται σε σειρές μυστηρίου) αλλά το “γιατί”. Η σειρά αποτελείται από μόνο οχτώ επεισόδια τα οποία ολοκληρώνουν την ιστορία, οπότε ενδείκνυται για binge-watching. Το μυστήριο ξεδιπλώνεται με γρήγορη πλοκή καθώς ο Detective Ambrose που έχει αναλάβει την υπόθεση της Cora, έχει βαλθεί να το λύσει πάση θυσία. Το σοκ της μικρής κοινωνίας, οι συνέπειες στις οικογενειακές σχέσεις αλλά και η ψυχοσύνθεση της ξεκάθαρα ένοχης Cora (aka the sinner) είναι τα κύρια στοιχεία της σειράς. Μαζί με την ευρηματική αφήγηση, που δε μπορείς να ξεχωρίσεις αρχικά τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα, όλα αυτά συνθέτουν μια έξυπνη σειρά που θα σε “κρατήσει” μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης  Τηλεοπτικές σειρές με ψυχολογικά κίνητρα

Sinner

Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην ίδια τη Jessica Biel που σε έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο, καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα και να τον ερμηνεύσει σχεδόν άψογα. Πολύ καλή δουλειά φυσικά κάνουν κι οι υπόλοιποι ηθοποιοί του cast και κυρίως ο Bill Pulman στο ρόλο του Detective Ambrose. Πέραν όμως των ερμηνειών και του έξυπνου ψυχολογικού θρίλερ που απεικονίζεται στη μικρή σου οθόνη, η ατμόσφαιρα δίνεται εύστοχα με μελαγχολικές εικόνες μιας επαρχίας και της ειδυλλιακής φύσης που την περιβάλλει. Έτσι, σε βάζει για τα καλά στο κλίμα της υπόθεσης μέχρι που φτάνεις στο τσακ να “μπεις” στην τηλεόραση και να ρωτήσεις εσύ ο ίδιος την Cora: “Γιατί το έκανες; Πες το, μας έσκασες!”.

Sinner

Δε θα σας την αναλύσω περισσότερο γιατί θεωρώ ότι αξίζει περισσότερο να τη δεις εντελώς ανυποψίαστος για τις λεπτομέρειες της πλοκής και την εξέλιξη της. Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη επιτυχία της σειράς καθώς και οι διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει, έχουν πυροδοτήσει ήδη φημολογία για δεύτερο κύκλο, ίσως υπό τη μορφή ανθολογίας (βλ. True Detective) με εντελώς αυτόνομη ιστορία. Ανεξαρτήτως πάντως του γεγονότος αυτού, επιβάλλεται να δεις τη σειρά γιατί είναι τόσο καθηλωτική και συνάμα σύντομη που δε θα πάρεις χαμπάρι πότε θα την τελειώσεις. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en