Τηλεθέαση: 12+1 επεισόδια αγαπημένων σειρών

 

13 σειρές  της αμερικάνικης τηλεόρασης που αγαπήσαμε. 13 σειρές που «έσπασαν» όλα τα κοντέρ της τηλεθέασης. Μια τηλεθέαση που αφορά μόνο την Αμερική. Ποια όμως είναι εκείνα τα επεισόδια που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλά εκατομμύρια βλέμματα την ημέρα της προβολής τους;

Πάμε να τα δούμε…

Advertisements
Ad 14

Grey’s Anatomy (Season 2, Episode 16)

recapguide.com,τηλεθέαση
πηγή εικόνας: recapguide.com

Το «Grey’s Anatomy» είναι μια δραματική σειρά που τα πάει περίφημα όσον αφορά την τηλεθέαση, παρ’ όλο που διανύει ήδη τον 16ο κύκλο της. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2005 από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Το επεισόδιο «It’s The End Of The World» είναι το αυτό που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση του προγράμματος, αγγίζοντας τους 37.880 εκ. τηλεθεατές. Το επεισόδιο προβλήθηκε στις 5 Φλεβάρη του 2006. Μια σειρά φαινόμενο που προβλήθηκε και στην Ελλάδα, μέσω του ALPHA TV.

Glee (Season 2, Episode 11)

recapguide.com
πηγή εικόνας: recapguide.com

Συνεχίζουμε με μια άλλη τηλεοπτική σειρά- φαινόμενο που τα πήγε εξαιρετικά σε τηλεθέαση τουλάχιστον στους 3 πρώτους κύκλους της. Μιλάμε για το Glee, ένα μιούζικαλ με στοιχεία κωμωδίας και δράματος. Η σειρά ολοκληρώθηκε μετά από 6 κύκλους.  Το επεισόδιο «The Sue Sylvester Shuffle» κατάφερε να συγκεντρώσει 26.800 εκ. τηλεθεατές στους τηλεοπτικούς δέκτες του καναλιού FOX. Το επεισόδιο προβλήθηκε στις 6 Φλεβάρη του 2011.

Hawaii Five-0 (Season 1, Episode 15)

recapguide.com, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: recapguide.com

Το «Hawaii Five- 0» είναι μια σειρά εγκλήματος και δράσης που διανύει ήδη τον 10ο κύκλο της. Αποτελεί το remake της ομώνυμης σειράς που προβλήθηκε την περίοδο 1968-1980 από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Το επεισόδιο «Tribal Wave» είναι αυτό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του προγράμματος. Κατάφερε να συγκεντρώσει 19.340 εκ. τηλεθεατές και προβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 2011.

Διαβάστε επίσης  Φιλαράκια: Γιατί είναι η πιο πετυχημένη κωμική σειρά

The Big Bag Theory (Season 7, Episode 2)

pogdesign.co.uk, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: pogdesign.co.uk

Το «Τhe Big Bag Theory» ήταν μια sitcom κωμική σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2007 και ολοκληρώθηκε τον Μάη του 2019. Το επεισόδιο με την μεγαλύτερη τηλεθέαση (The Deception Verification) προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2013. Το επεισόδιο κατάφερε να συγκεντρώσει 20.440 εκ. τηλεθεατές στους τηλεοπτικούς δέκτες του καναλιού CBS.

NCIS: Los Angeles (Season 1, Episode 1)

pinterest.com, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: pinterest.com

Το «NCIS: Los Angeles» είναι μια αστυνομική σειρά εγκλήματος που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2009 από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Ήδη το πρόγραμμα διανύει τον 11ο κύκλο του. Μια σειρά με αξιοσημείωτη τηλεθέαση καθ’ όλη τη διάρκειά της. Το πιλοτικό της επεισόδιο «Identity» κατάφερε να συγκεντρώσει 18.730 εκ. τηλεθεατές την ημέρα της προβολής του. Το επεισόδιο προβλήθηκε στις 22 Σεπτέμβρη του 2009.

NCSI: New York (Season 1, Episode 2)

mdb.com, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: imdb.com

Μένουμε στο NCSI και μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να προβάλλεται το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2013, μετά από 9 κύκλους. Το επεισόδιο «Creatures of the Night» θεωρείται το πιο πετυχημένο της σειράς με βάση την τηλεθέαση. Κατάφερε να προσεγγίσει 19.470  εκ. τηλεθεατές. Η σειρά αποτελεί ένα μέρος των προγραμμάτων «Crime Scene Investigation». Το επεισόδιο προβλήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2004.

Dynasty (Season 5, Episode 14)

amazon.com, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: amazon.com

Η «Δυναστεία» ήταν μια σαπουνόπερα που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, την περίοδο 1981- 1989. Μια σειρά που είχε τεράστια απήχηση στο κοινό αφού πολλοί κύκλοι της άγγιζαν τους + 23 εκ. τηλεθεατές (Μ.Ο). Το δίκτυο «The CW», το 2017, «προχωρά» στο remake της σειράς το οποίο δεν έχει την αναμενόμενη επιτυχία. Στις 4 Γενάρη του 1985 προβάλλεται το επεισόδιο «The Will», το οποίο προσεγγίζει 27.700 εκ. τηλεθεατές. Ένα επεισόδιο που έμελλε να είναι το πιο πετυχημένο όσον αφορά την τηλεθέαση.

Διαβάστε επίσης  Γιατί αγαπάμε τα βιβλία; 10+1 βιβλιόφιλοι τηλεοπτικοί χαρακτήρες μας απαντούν!

The Walking Dead (Season 5, Episode 1)

imdb.com, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: imdb.com

Το «Τhe Walking Dead» είναι μια σειρά τρόμου που βασίστηκε στα ομώνυμα βιβλία comics. Tο πρόγραμμα ξεκίνησε να προβάλλεται το 2010 και ήδη διανύει τον 10ο κύκλο της. Η σειρά πρόσφατα ανανεώθηκε και για την 11η σεζόν. Στις 12 Οκτώβρη του 2014 ξεκινά ο 5ος κύκλος της σειράς και προβάλλεται το επεισόδιο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της. Το «No Sanctuary» καταφέρνει να κερδίσει τα βλέμματα 17.290 εκ. τηλεθεατών την ημέρα προβολής του.

NCIS: New Orleans (Season 1, Episode 11)

NOLA.com, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: NOLA.com

Το «NCIS: New Orleans» είναι μια δραματική σειρά μυστηρίου που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2014 από το CBS.  Ήδη διανύει τον 6ο κύκλο της. Στις 6 Ιανουαρίου προβλήθηκε το επεισόδιο «Baitfish». Ένα επεισόδιο που προσέγγισε 17.730 εκ. τηλεθεατές την ημέρα προβολής του. Θεωρείται το πιο πετυχημένο επεισόδιο της σειράς όσον αφορά την τηλεθέαση.

Friends (Season 2, Episodes 12 & 13)

imdb.com, τηλεθέαση
πηγή εικόνας: imdb.com

Τα «Φιλαράκια» θεωρούνται μια από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης. Ξεκίνησε να προβάλλεται το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2004, μετά από 10 κύκλους. Το 12ο και το 13ο επεισόδιο του 2ου κύκλου θεωρούνται τα πιο πετυχημένα όσον αφορά την τηλεθέαση, καθώς «μαγνήτισαν» τα βλέμματα 52.925 εκ. τηλεθεατών. Το «The One After the Superbowl» προβλήθηκε στις 28 Γενάρη του 1996. Ένα επεισόδιο με πολλές guest εμφανίσεις: Julia Roberts, Chris Isaak και Jean- Claude Van Damme.

CSI: Miami (Season 1, Episode 1)

fanpop.com
πηγή εικόνας: fanpop.com

Μια αστυνομική σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2002 και ολοκληρώθηκε το 2012, μετά από 10 πετυχημένους κύκλους. Το πιλοτικό επεισόδιο του προγράμματος έμελλε να είναι και το πιο επιτυχημένο όσον αφορά την τηλεθέαση. Το «Golden Parachute» κατάφερε να συγκεντρώσει 23.100 εκ. τηλεθεατές στους τηλεοπτικούς δέκτες. Το επεισόδιο προβλήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2002 μέσα από την συχνότητα  του CBS.

Διαβάστε επίσης  Η Δυστοπία στην Μικρή Οθόνη

The X- Files (Season 4, Episode 12)

τηλεθέαση, imdb.com
πηγή εικόνας: imdb.com

Το «X- Files» ήταν μια σειρά μυστηρίου που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX. Ξεκίνησε το 1993 και ολοκληρώθηκε το 2018 μετά από 11 κύκλους. Μια σειρά που «μεταφέρθηκε» στον κινηματογράφο 2 φορές. Το «The X- Files: Fight the Future (1998)» ήταν μια ταινία που ένωνε τον 5ο με τον 6ο κύκλο της σειράς. Το 2008 κυκλοφόρησε μια δεύτερη ταινία με τον τίτλο «The X- Files: I want to Believe». Η σειρά σταμάτησε το 2002 και «επέστρεψε» ξανά στους τηλεοπτικούς δέκτες το 2016. Στις 26 Γενάρη του 1997 προβλήθηκε το επεισόδιο «Leonard Betts», το οποίο έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης προσεγγίζοντας 29.150 εκ. τηλεθεατές.

CSI: Las Vegas (Season 6, Episode 10)

 imdb.com
πηγή εικόνας: imdb.com

Το «CSI: Crime Scene Investigation» ήταν μια αστυνομική σειρά της αμερικάνικης τηλεόρασης που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2000 και ολοκληρώθηκε το 2015, με ένα διπλό επεισόδιο. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2005 προβλήθηκε το επεισόδιο «Still Life». Ένα επεισόδιο που κατάφερε να συγκεντρώσει 30.950 εκ. τηλεθεατές μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Το πιο πετυχημένο επεισόδιο της σειράς όσον αφορά την τηλεθέαση. Μια τηλεθέαση που πηγάζει από τις μετρήσεις μόνο στην Αμερική.

 

Κατοικώ στη Δεσκάτη Γρεβενών. Είμαι 28 χρονών. Σπούδασα στο τμήμα ''Μεσογειακών Σπουδών'' με κατεύθυνση τη Γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος). Συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ''Διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης ΞΓ'' του πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Κύπρος). Λατρεύω τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον εθελοντισμό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για