Το φαινόμενο Criminal Minds

Σε ποιον δεν αρέσει το έγκλημα, όταν προφανώς δεν εμπλέκεται σε αυτό. Οι τηλεοπτικές σειρές εγκλήματος και οι ταινίες έχουν πληθύνει τις τελευταίες δεκαετίες. Η Αμερική φαίνεται πως είναι εθισμένη σε αυτές. Πλέον, κάνοντας ζάπινγκ θα πέσεις σίγουρα σε μία σειρά, είτε αστυνομική, είτε μυστηρίου. Μερικές σειρές βρίσκονται στον αέρα περισσότερο από κάποιες άλλες, αλλά όλες έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα. Εάν, λοιπόν, αγαπάς ό,τι έχει να κάνει με το έγκλημα, θα έχεις αγαπήσει ήδη της Ομάδα Ανάλυσης Συμπεριφοράς του FBI στο Criminal Minds… και αυτοί είναι οι λόγοι.

Για μία αστυνομική σειρά, το Criminal Minds δεν έχει πολλές εικόνες από τα θύματα. Εάν είσαι σαν και μένα που το στομάχι σου σφίγγεται όταν βλέπεις εικόνες στο νεκροτομείο, το Criminal Minds σε προστατεύει. Πολλά επεισόδια, για παράδειγμα στο CSI, έχουν πολλές σκηνές με το τι έχουν πάθει ακριβώς τα θύματα. Η σειρά επικεντρώνεται στη ψυχοσύνθεση του εγκληματία και όχι τόσο στο να δείξουν κάτι… αηδιαστικό.

Criminal Minds

Το Criminal Minds σε αφήνει να μπεις στο μυαλό διαφορετικών εγκληματιών. Η σειρά ακολουθεί τις υποθέσεις της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Συμπεριφοράς του FBI. Αναλύουν τις συμπεριφορές, καθώς και άλλα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να φτιάξουν το προφίλ του εγκληματία. Η πλειοψηφία των επεισοδίων στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Το κοινό αναπόφευκτα μαθαίνει πολλά πράγματα που συμβαίνουν και στην πραγματική ζωή.

Η υποκριτική ικανότητα του καστ είναι μοναδική. Παίζοντας σε μία αστυνομική σειρά μυστηρίου, συχνά οι ηθοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με πολύ δυνατά συναισθήματα. Με το πέρασμα των κύκλων, οι ηθοποιοί, έχουν βρει τους εαυτούς τους και έχουν αντιμετωπίσει άπειρες και δύσκολες καταστάσεις. Ο κάθε ηθοποιός του καστ φαίνεται πως έχει ωριμάσει όσο τα χρόνια περνούν.

Διαβάστε επίσης  Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage επιστρέφουν το 2018

Η διαφορετικές ιστορίες του κάθε χαρακτήρα τον κάνουν πιο ζωντανό. Το κάθε μέλος της ομάδας έχει έναν διαφορετικό λόγο που έχει μπει στην ομάδα. Μερικοί κατευθύνθηκαν από μέλη της οικογενείας τους, ενώ άλλοι νιώθουν πως είναι καθήκον τους να σταματήσουν το κακό στην ανθρωπότητα.

Criminal Minds

Το Criminal Minds δεν διστάζει να ερευνήσει τις επιπτώσεις ψυχικών ασθενειών που θεωρούνται ταμπού. Πολλές υποθέσεις επηρέασαν τους χαρακτήρες στο να αποκτήσουν ψυχικές ασθένειες. Το Criminal Minds δίνει ιδιαίτερη βάση στην επεξήγηση των συνεπειών, αλλά και στην όλη εμπειρία κάποιου που πάσχει από μία ψυχική ασθένεια. Η σειρά, δε φοβάται να χάσει κοινό αναλύοντας περισσότερο θέματα που θεωρούνται ταμπού.

Γίνονται συχνά εναλλαγές στους ηθοποιούς του καστ. Η δυναμική της σειράς σίγουρα δεν είναι η ίδια με τις αρχές το 2005. Παρ’ όλα αυτά είναι μία ομάδα που καταφέρνει να είναι πάντα δεμένη. Ο κύριος αρχηγός της ομάδας, έφυγε από μόνος του, όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να δουλεύει καθημερινά τόσα χρόνια. Ο πράκτορας Gideon αντικαταστάθηκε από τον πράκτορα Rossi. Ενώ πολλοί από το κοινό φοβόταν την αλλαγή, αποδείχθηκε πως ο Rossi γέμισε κατευθείαν το κενό.

Ο χαρακτήρας του Dr. Spencer Reid. Ο Reid δίνει ένα μοναδικό στοιχείο στο Criminal Minds που είναι δύσκολο να το περιγράψεις. Έχει αποκτήσει 3 διδακτορικά  μέχρι τα 22 και μπορεί να διαβάσει 20000 λέξεις το λεπτό. Βλέποντας τον να μεγαλώνει μέσα από τη σειρά, φαίνεται πως αποκτά μία γοητευτική και ακαταμάχητη προσωπικότητα. Είναι ο αγαπημένος από την ομάδα πολλών.

Criminal Minds

Είναι μία ρεαλιστική σειρά. Μερικές αστυνομικές σειρές εστιάζουν περισσότερο σε μία μόνο οπτική του εγκλήματος. Η ισορροπία του συναισθήματος και της δράσης στο Crominal Minds, μαζί με το γεγονός πως η ομάδα ακολουθεί λανθασμένους δρόμους στην αρχή, δίνει μία πιο ρεαλιστική αίσθηση.

Διαβάστε επίσης  American Gods: Θεοί της Μυθολογίας στις ΗΠΑ του 21ου αιώνα

Υπάρχουν πολλά inside-jokes. Σε μία τόσο σοβαρή σειρά, καμιά φορά, το κλίμα πρέπει να ελαφρύνει. Ευτυχώς στο Criminal Minds μπορείς και να προβληματιστείς αλλά και να γελάσεις.

Στη σειρά αναφέρονται πολλά διάσημα quotes. Τα περισσότερα επεισόδια ξεκινούν ή τελειώνουν με κάποιο quote. Το Criminal Minds βρίσκεται στα όρια της ζωής και του θανάτου και γι’ αυτό υπάρχει πολύ βάθος. Αυτά τα quote, που συνήθως ταιριάζουν με την πλοκή του επεισοδίου, κάνουν το θεατή να προβληματιστεί περισσότερο.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Λατρεύει τις γάτες και το πρώτο πράγμα που θα πει κάποιος μόλις την γνωρίσει είναι πως είναι γλυκιά. Της αρέσει να ζωγραφίζει αλλά σπουδάζει πληροφορική στο ΤΕΙ της Αθήνας και ναι, είναι αναποφάσιστη.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.