Η τηλεοπτική Σοφία Ολυμπίου που όλοι αγαπήσαμε

Σοφία Ολυμπίου

Εμείς η νέα γενιά τη γνωρίσαμε ως Ιουλία στη σειρά Το δις εξαμαρτείν. Την αγαπήσαμε ως θεία Τζούλια στην πασίγνωστη πλέον σειρά Άκρως Οικογενειακόν. Είχε πολλές εμφανίσεις στο θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και την τηλεόραση πριν την εποχή τον ιδιωτικών καναλιών. Η Σοφία Ολυμπίου μας κέρδισε με το υποκριτικό ταλέντο και το ταπεραμέντο της. Γι’ αυτό με αφορμή τον πρόσφατο θάνατό της (25/09/2017) θα θυμηθούμε την τηλεοπτική διαδρομή της, αλλά και τους ρόλους που την καθιέρωσαν στην καρδιά μας.

Εμφανίσεις σε λιγότερο γνωστές σειρές

Σοφία Ολυμπίου

Αν και δεν είναι τόσο γνωστό, η Σοφία Ολυμπίου συμμετείχε σε πιο πολλές σειρές απ’ ο,τι πιστεύαμε. Για την ακρίβεια σε περίπου 20 σειρές από το 1976! Εμφανίστηκε στην πολυετή σειρά Επτά θανάσιμες πεθερές στο επεισόδιο Η γιατρόπληκτη πεθερά, αλλά και στη σειρά του Mega, Αν υπήρχες θα σε χώριζα. Επίσης, έχει λάβει μέρος και σε παλαιότερες σειρές, όπως Ο ζητιάνος, το ομώνυμο πεζογράφημα του Καρκαβίτσα, που μεταδόθηκε από την ΥΕΝΕΔ το 1976. Σίγουρα, απαρατήρητη δεν πέρασε η συμμετοχή της στις Τρεις χάριτες και το Ντόλτσε Βίτα. Τέλος, στο Δις εξαμαρτείν είχε ίσως τον πιο  σουρεαλιστικό διάλογο της ελληνικής τηλεόρασης σε συνεργασία με την Ντίνα Κώνστα!

Θεία Τζούλια, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Σοφία Ολυμπίου

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια θεία, σαν τη θεία Τζούλια. Ίσως και όχι, τώρα που το ξανασκέφτομαι… Η Σοφία Ολυμπίου σε συνδυασμό με την Αντιγόνη Γλυκοφρύδη μας χάρισαν ένα σπουδαίο τηλεοπτικό γυναικείο δίδυμο. Δύο αδερφές μόνες, αμέτρητες φορές έχουν μαλώσει στο σπίτι στη Βάρκιζα. Η θεία Τζούλια ήταν, βέβαια, πονόψυχος χαρακτήρας που καταλάβαινε τι πάει να πει μοναξιά και καλοσύνη. Γι’ αυτό και σχεδόν ποτέ δεν υποστήριζε την Μπέμπα! Υπήρξε όμως λίγο φοβιτσιάρα, πολύ γρουσούζα και καθόλου καλή μαγείρισσα… Με την παρουσία της στο Άκρως Οικογενειακόν ήρθε και είπε αυτό που όλοι παραδεχόμαστε. Αυτό που κανείς όμως ποτέ δε λέει, ότι δηλαδή: «τα γεμιστά κρύα τρώγονται καλύτερα»!

Διαβάστε επίσης  Γιατί λατρεύουμε τις Σαββατογεννημένες;

Σπουδάζω Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είμαι 20 χρονών και κατάγομαι από τη Λάρισα. Μου αρέσει να παρακολουθώ βιντεάκια από Έλληνες youtubers και όσοι με γνωρίζουν καλά έχουν να λένε για το πάθος που έχω με τις ατάκες γνωστών ελληνικών σειρών!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και