3 Σειρές για να Καλύψεις τις Καλοκαιρινές Διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια περίοδος που — εκτός από το ότι σταματούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια — σταματούν και οι αγαπημένες μας σειρές. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός, ότι κάθε Σεπτέμβρη με Οκτώβρη, η επανέναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν μας προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας για το νέο εκπαιδευτικό έτος.

καλοκαιρινές διακοπές

 Γιατί, όμως, να περιμένεις μέχρι τον Σεπτέμβρη, για να καλύψεις το κενό του καλοκαιριού; Υπάρχουν δεκάδες αξιόλογες σειρές εκεί έξω που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Οι παρακάτω είναι 3 από αυτές:

Hannibal

καλοκαιρινές διακοπές

Το Hannibal είναι μια αμερικανική ψυχολογική-θρίλερ σειρά, βασισμένη στον ομώνυμο χαρακτήρα των βιβλίων Red Dragon & Hannibal του Thomas Harris. Παραγωγός της σειράς είναι ο Bryan Fuller (Star Trek, Pushing Daisies). Η σειρά επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ του ειδικού ερευνητή του FBI, Will Graham (Hugh Dancy), και του Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen – Doctor Strange, Rogue One: A Star Wars Story), ενός εγκληματολόγου-ψυχολόγου, ο οποίος θα γίνει ο καλύτερος φίλος του και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος εχθρός του.

Ο Will δουλεύει ως αναλυτής για το FBI και προσλαμβάνεται από τον Jack Crawford (Laurence Fishburne – The Matrix, CSI). Μαζί ερευνούν έναν κατά συρροή δολοφόνο στη Μινεσότα. Όταν ο Jack συνειδητοποίησε, ότι ο Will έχει εμπλακεί πολύ βαθιά στην έρευνα και αυτό τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά, αποφασίζει να τον στείλει στον ψυχολόγο Dr. Lecter, για να τον βοηθήσει να ανακτήσει συναισθηματική σταθερότητα. Ο Lecter είναι στην πραγματικότητα ένας κανίβαλος κατά συρροή δολοφόνος και χειραγωγεί τον Will ώστε να απομακρύνει τις έρευνες του FBI μακριά από τον ίδιο. Ο δεσμός, όμως, που δημιουργεί με τον Will απειλεί τη μυστική του ζωή. Η ικανότητα του Will να ταυτίζεται με ψυχοπαθείς δολοφόνους, στα πλαίσια των ερευνών, επιτρέπει στον Lecter να πιέσει στα όρια την ασταθή ψυχολογία του Will και να μετατρέψει και εκείνον σε έναν ψυχοπαθή δολοφόνο, παγιδεύοντας τον για τα δικά του εγκλήματα.

Διαβάστε επίσης  Γαύδος: Το καρνάγιο των ψυχών, το άγνωστο νησί και η αξία του

Το Hannibal έχει ολοκληρωθεί και αποτελείται από 3 σεζόν και συνολικά 39 επεισόδια. Συζητήσεις για την επανέναρξη της σειράς βρίσκονται συχνά στο προσκήνιο, με τον παραγωγό Bryan Fuller να έχει δηλώσει πως επιθυμεί ένα τέτοιο σενάριο.


Defiance

Το Defiance είναι μια αμερικανική western σειρά επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται σε έναν post-apocalyptic κόσμο στην ομώνυμη πόλη το 2046. Η Γη έχει πια αλλάξει δραματικά, καθώς το 2013 εκατοντάδες χιλιάδες εξωγήινοι (Votans) διαφόρων φυλών κατέφτασαν στη Γη από το δικό τους κατεστραμμένο ηλιακό σύστημα. Το ταξίδι τους ξεκίνησε πριν 5000 χρόνια και, όταν είχαν ανιχνεύσει τη Γη, ο ανθρώπινος πολιτισμός βρισκόταν ακόμη στα πρώιμα του στάδια. Οι προθέσεις των Votan ήταν αρχικά ειρηνικές, αλλά μια σειρά από γεγονότα ξεκίνησαν έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων και των Votan. Το αποκορύφωμα του πολέμου συνέβη, όταν οι άνθρωποι επιτέθηκαν στα διαστημόπλοια που βρίσκονταν σε τροχιά πάνω από τη Γη καταρρίπτοντας τα στην επιφάνεια του πλανήτη. Μέσα στα διαστημόπλοια υπήρχε τεχνολογία terraforming, η οποία αρχικώς προοριζόταν για την μετατροπή της Γης σε κατοικήσιμο πλανήτη για τους Votan. Η τεχνολογία αυτή άλλαξε δραστικά τη Γη εξαφανίζοντας πολλά από τα ζωικά και φυτικά της είδη, δημιουργώντας νέα και, γενικότερα, αλλάζοντας τη βιόσφαιρα και τη γεώσφαιρα του πλανήτη. Μια συνθήκη ειρήνης υπογράφηκε το 2031.

Η σειρά επικεντρώνεται γύρω από από τον πρώην στρατιώτη Joshua Nolan (Grant Bowler) και την υιοθετημένη Irathient (φυλή Votan) κόρη του Irisa (Stephanie Leonidas). Οι δυο τους είναι κυνηγοί εξωγήινης τεχνολογίας και πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στην Defiance (= Αντίσταση), μια ανεξάρτητη πόλη-κράτος, χτισμένη πάνω στην παλιά πόλη του St. Louis, στην οποία διαμένουν άνθρωποι μαζί με διάφορες φυλές Votan. Ο Nolan αναλαμβάνει τη θέση του σερίφη από τη Δήμαρχο της Defiance Amanda Rosewater (Julie Benz – Dexter, Hawaii Five-0). Η πολιτική σταθερότητα είναι κάτι που λείπει από την Defiance και οι τρεις πρωταγωνιστές προσπαθούν να ισορροπήσουν τις εντάσεις που προκαλούνται από τις διαμάχες ανθρώπων-Votan.

Διαβάστε επίσης  Trivia για το Hannibal που δεν γνώριζες (Part 1)

Το Defiance έχει ολοκληρωθεί και αποτελείται από 3 σεζόν και συνολικά 38 επεισόδια.


Under the Dome

καλοκαιρινές διακοπές

Το Under the Dome είναι μια αμερικανική δραματική σειρά επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Stephen King. Η σειρά τοποθετείται στη φανταστική πόλη του Chester’s Mill στο Maine των ΗΠΑ, η οποία ξαφνικά και ανεξήγητα αποκόπτεται από τον υπόλοιπο κόσμο, εξαιτίας ενός τεράστιου, διαφανή και άφθαρτου θόλου. Στρατιωτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ έχουν εγκατασταθεί από έξω προσπαθώντας να διαπεράσουν τον θόλο. Στο εσωτερικό, οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να ασχοληθούν με την επιβίωση τους στη νέα τάξη πραγμάτων, σε post-apocalyptic συνθήκες, καθώς ψάχνουν για απαντήσεις σε αυτό το μυστηριώδες εμπόδιο, από πού προήλθε και αν και πότε θα εξαφανιστεί.

Καθώς οι πολίτες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις περιορισμένες προμήθειες, ο καιροσκόπος Δημοτικός Σύμβουλος James ‘Big Jim’ Rennie (Dean Norris – Breaking Bad) βρίσκει την ευκαιρία να ανακηρυχθεί ως ο αρχηγός της πόλης, έχοντας δικτατορικές τάσεις. Αντίπαλός του βρίσκεται ο Dale ‘Barbie’ Barbara (Mike Vogel), ένας βετεράνος στρατιώτης που βρισκόταν τυχαία στην πόλη τη στιγμή που έπεσε ο θόλος. Καθώς περνά ο καιρός, αποκαλύπτονται περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση του θόλου και ανακαλύπτεται ένα μυστηριώδες αυγό, το οποίο πιστεύεται πως είναι η πηγή ενέργειας του θόλου. Παρόλο που κάθε μικρό κομμάτι πληροφορίας δίνει περισσότερη γνώση για το τι συμβαίνει και γιατί, κάθε απάντηση προκαλεί, επίσης, περισσότερες ερωτήσεις.

Το Under the Dome έχει ολοκληρωθεί και αποτελείται από 3 σεζόν και συνολικά 39 επεισόδια.

Σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις και ταυτόχρονα εργάζεται ως καθηγητής της Αγγλικής Γλώσσας. Λατρεύει τις τηλεοπτικές σειρές, την πολιτική και την τεχνολογία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος
Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Είναι βοηθητικά τα βιβλία για γονείς;

Το παιδί ήρθε χωρίς manual! Τι κάνουμε; Η βιβλιοθήκη που