Game of Thrones: 10 Αναπάντητα Ερωτήματα

Έξι σεζόν (+2 επεισόδια) και τα αναπάντητα ερωτήματα για το Game of Thrones αυξάνουν και πληθαίνουν. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι μια συλλογή των 10 μεγαλύτερων. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τι είπε το Maxmag για το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο της 7ης σεζόν.

1. Τι άλλο κρύβεται στη βιβλιοθήκη της Ακρόπολης;

Ο Samwell Tarly ταξίδεψε από το Τείχος στην Oldtown, για να εκπαιδευτεί ως maester, με σκοπό να μάθει οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην επικείμενη εισβολή των White Walkers. Όπως ο ίδιος ο Sam έχει πει, η βιβλιοθήκη της Ακρόπολης έχει ίσως τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γνώσης στον κόσμο, για αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, ότι ο Sam πιστεύει ότι περιέχει ξεχασμένη γνώση σχετικά με τους White Walkers.


2. Υπάρχει θεραπεία για το greyscale;

Την τελευταία φορά που είδαμε τον Jorah Mormont, η Daenerys Targaryen τον διέταξε να βρει θεραπεία για την αρρώστια του, το greyscale. Φαίνεται ότι από τότε, βρήκε το δρόμο του στις φυλακές της Ακρόπολης στην Oldtown. Στα βιβλία, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για την αρρώστια. Κάποιοι πιστεύουν ότι η πρόοδός της μπορεί να εμποδιστεί εφαρμόζοντας βραστό νερό, ξύδι και μοσχολέμονο (lime) ή ακρωτηριάζοντας το μολυσμένο άκρο. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει απόδειξη, ότι αυτές οι μέθοδοι είναι αποδοτικές. Στην πρεμιέρα της 7ης σεζόν, όμως, βλέπουμε τον Sam να διαβάζει ένα βιβλίο που αναφέρει, ότι το dragonglass μπορεί να είναι η θεραπεία για κάποια αρρώστια.


3. Μπορεί ένα απλό τόξο να σκοτώσει έναν δράκο;

Όταν ο Qyburn οδήγησε τη Cersei στις υπόγειες κρύπτες του Red Keep, όπου ο Robert Baratheon κρατούσε τα κρανία των νεκρών δράκων, όλοι περιμέναμε να μάθουμε το μεγάλο σχέδιό του. Ο άνθρωπος που έπεισε μερικά παιδιά να μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου τον Grand Maester Pycelle· που μετέτρεψε το νεκρό Βουνό σε ένα ζόμπι-Φρανκενστάιν· που έβαλε φωτιά στη Sept του Baelor, όπως θα ήθελες να κάψεις το σπίτι του γείτονα εκείνη τη μέρα που έκανε πάρτι· αυτός ο άνθρωπος δεν σκέφτηκε κάτι καλύτερο; Ακόμα και αν η μικρή του επίδειξη σου φάνηκε εντυπωσιακή, πόσο εύκολο θα είναι να πετύχεις ιπτάμενους δράκους; Ίσως ο Bard από το The Hobbit μπορεί να τους δώσει ένα μάθημα!

Διαβάστε επίσης  Dare me: Εσύ τολμάς να τις προκαλέσεις;

4. Η μαγεία του Τείχους υπάρχει ακόμα;

Το 300 μιλιών Τείχος που λειτουργεί ως φυσικό σύνορο των Επτά Βασιλείων με τα ανεξερεύνητα μέρη του βορρά, χτίστηκε πριν 8.000 χρόνια για έναν σκοπό: να υπερασπιστεί τα μέρη που βρίσκονται στα νότια του ενάντια μιας ακόμα εισβολής των White Walkers. Από ό,τι φαίνεται, η μαγεία στο εσωτερικό του τείχους έχει κρατήσει τους White Walkers και τον στρατό τους μακριά από τον νότο για χιλιάδες χρόνια. Παρόλα αυτά, όπως είδαμε στην 6η σεζόν, αφού ο Bran σημαδεύτηκε από τον Night King, η μαγεία που προστάτευε το σπίτι του Three-Eyed Raven χάθηκε. Τώρα που ο Bran πέρασε το Τείχος, μήπως αυτό σημαίνει ότι η μαγεία του φθάρηκε ή ακόμα και εξαφανίστηκε;


5. Ποιος είναι ο Night King;

Έχουμε ήδη ρίξει μια ματιά σε έναν άνθρωπο, ο οποίος θα γινόταν ο αρχηγός των White Walkers, σε ένα flashback που έλαβε χώρα πριν χιλιάδες χρόνια, και την επακόλουθη μεταμόρφωσή του. Παρόλα αυτά, ακόμη δεν γνωρίζουμε το ποιος ακριβώς ήταν, γιατί μεταμορφώθηκε σε White Walker ή ποια είναι τα κίνητρα για την επανεμφάνισή του μετά από χιλιάδες χρόνια. Επιπρόσθετα, δεν είμαστε σίγουροι, αν ο Night King είναι ο ίδιος χαρακτήρας με τον Night’s King των βιβλίων, ο οποίος ήταν ο 13ος Lord Commander της Νυχτερινής Φρουράς και αθέτησε τον όρκο του για να παντρευτεί μια γυναίκα με «φωτεινά γαλανά μάτια». Νικήθηκε αργότερα από τη συμμαχία του Οίκου Stark και του Βασιλιά πέρα από Τείχος.


6. Πώς η Melisandre θα συναντήσει ξανά την Arya;

Όταν η Melisandre και η Arya Stark συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην 3η σεζόν, η πρώτη είπε στη δεύτερη ότι είδε το «σκοτάδι» μέσα της και ότι οι δυο τους θα συναντηθούν ξανά. Αμέσως μετά, η Arya εξέπλευσε για το Essos, ενώ η Melisandre ταξίδεψε στον βορρά με τον Stannis Baratheon. Τώρα που η Arya επέστρεψε στο Westeros και η Melisandre εξορίστηκε από το Winterell, υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι δυο τους να συναντηθούν ξανά, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες;

Διαβάστε επίσης  Quote ξένων τηλεοπτικών σειρών που άφησαν ιστορία

7. Πού είναι ο Gendry;

Παρά τη συχνή παρουσία του στις τρεις πρώτες σεζόν, ο Gendry δεν έχει εμφανιστεί, από τη στιγμή που ο Davos Seaworth τον έσωσε από τη θυσία της Melisandre και τον ελευθέρωσε βάζοντάς τον σε μια βάρκα. Ο Gendry έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντικός, υπό το φως των τελευταίων γεγονότων. Δεν έχει απλά βασιλικό αίμα μέσα του, αλλά είναι και ο τελευταίος γνωστός επιζών του Οίκου Baratheon.


8. Πού είναι ο Howland Reed;

Ο Howland Reed ήταν ένας όχι και τόσο σημαντικός χαρακτήρας μέχρι προσφάτως, απλά γνωστός ως ο πατέρας των φίλων του Bran Stark: Meera & Jojen Reed. Παρόλα αυτά, ένα flashback στην 6η σεζόν που έλαβε χώρα στον Tower of Joy, αποκάλυψε τους πραγματικούς γονείς του Jon Snow. Από τους εννέα άνδρες που πολέμησαν μεταξύ τους εκείνη τη μέρα, μόνο δύο επέζησαν: ο Ned Stark και ο Howland Reed. Αυτό κάνει δυνητικά τον Reed τον μοναδικό ζωντανό άνθρωπο που μπορεί να επιβεβαιώσει την πραγματική γενεαλογία του Jon Snow.


9. Θα μάθουμε επιτέλους ποια είναι η Quaithe;

Η αινιγματική Quaithe των Σκιών είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Game of Thrones. Πρώτο-εμφανιζόμενη στην 2η σεζόν, η Quaithe ενημερώνει τον Jorah Mormont για ένα σχέδιο που οργανώνουν οι πολέμαρχοι του Qarth. Εμφανίστηκε ακόμη μια φορά αργότερα στην ίδια σεζόν και δεν έχουμε ακούσει ξανά από αυτήν. Στα βιβλία παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Η Quaithe, μια μάγισσα από τη μακρινή ανατολή των Shadow Lands, εμφανίζεται αρκετές φορές στα όνειρα της Daenerys Targaryen στο Qarth, στο Astapor και στο Meereen, δίνοντάς της αινίγματα και προφητείες.

Διαβάστε επίσης  Dexter: Ο αγαπημένος serial killer επιστρέφει

10. Ποιος είναι ο Azor Ahai;

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο μυστήριο του Game of Thrones διαδραματίζεται γύρω από την προφητεία της επιστροφής ενός ηρωικού πολεμιστή που θα αντιμετωπίσει ένα τεράστιο κακό. Σύμφωνα με την προφητεία, «Ο Πρίγκηπας που μας υποσχέθηκε», θα γεννηθεί μέσα από «αλάτι και καπνό» και θα κρατά ένα μαγικό σπαθί γνωστό ως Εωσφόρος (Lightbringer). Η Melisandre αρχικά πίστευε πως ο Stannis ήταν ο «Πρίγκηπας». Παρόλα αυτά, μετά την ήττα του και τον θάνατό του, τώρα υποστηρίζει ότι είναι ο Jon Snow. Εντωμεταξύ, πέρα από τη Narrow Sea, οι Red Priests του Volantis (μαζί και η Υψηλή Ιέρισσα Kinvara) πιστεύουν πως η Daenerys Targaryen είναι ο Μεσσίας.

Σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις και ταυτόχρονα εργάζεται ως καθηγητής της Αγγλικής Γλώσσας. Λατρεύει τις τηλεοπτικές σειρές, την πολιτική και την τεχνολογία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα