Stremio: Δωρεάν ταινίες, σειρές και live tv σε κάθε συσκευή

Stremio

 

Το Stremio είναι ένα media center ανοικτού κώδικα μέσω του οποίου μπορούμε να αναζητήσουμε και να παρακολουθήσουμε περιεχόμενο από όλον τον κόσμο, σε ένα φιλικό για τον χρήστη περιβάλλον. Εκεί θα βρούμε ταινίες και σειρές, αλλά και κανάλια τηλεόρασης από δεκάδες χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και ακόμη περισσότερες κατηγορίες, όπως ντοκιμαντέρ και αθλητισμό.

Ένα πράγμα που κάνει το Stremio να ξεχωρίζει από άλλες πλατφόρμες, όπως το Popcorn-Time, είναι ότι μπορεί να αντλήσει περιεχόμενο από πολλές πηγές, πράγμα που το κάνει να βρίσκει σχεδόν τα πάντα και, τα περισσότερα, με ελληνικούς υπότιτλους. Οι βασικές πηγές του για τις ταινίες και τις σειρές είναι τα torrents. Επιλέγοντας, για παράδειγμα, μια ταινία από τον κατάλογο, εμφανίζει και τις πηγές από τις οποίες θα γίνει το stream και διαλέγουμε ανάλογα με τα seeds και την ποιότητα της εικόνας. Υποστηρίζει ανάλυση εικόνας από SD (480p) έως UHD (2160p ή 4K).

Εγκατάσταση του Stremio

Stremio

Το Stremio υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα. Μπορεί κανείς να κατεβάσει την τελευταία έκδοση για Windows, MacOS, Linux, Android και iOS από το επίσημο site. Η εγκατάσταση γίνεται γρήγορα και απλά. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση και ανοίξει το πρόγραμμα, θα μας ζητηθεί να κάνουμε εγγραφή με Facebook account ή email. Στην έκδοση για υπολογιστή έχει και την επιλογή guest user, αλλά αν θέλει κανείς να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες που του δίνει το Stremio, προτείνω την εγγραφή.

Δυνατότητες που μας παρέχει

Πρόσθετα

Stremio

Για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνατότητες που μας δίνει το Stremio, πρέπει να εγκαταστήσουμε πρόσθετα. Πατώντας το εικονίδιο με το κομμάτι παζλ, μας ανοίγει μια λίστα με τα διαθέσιμα πρόσθετα. Επιλέγοντας και εγκαθιστώντας αυτά που θέλουμε, μπορούμε να έχουμε περισσότερες πηγές για ταινίες, σειρές και anime, κανάλια τηλεόρασης, βίντεο από το YouTube, μουσική, αθλητισμό, μόδα, παιδικά, streaming από online gaming και πολλά άλλα. Θα παρατηρήσετε ότι κάποια πρόσθετα είναι στη λίστα δύο φορές με το ίδιο όνομά. Αυτό γίνεται γιατί το κάθε ένα έχει διαφορετικές πηγές, οπότε τα εγκαθιστούμε και τα δύο.

Διαβάστε επίσης  Καλώς ήρθατε στο κόσμο του ChatGPT

Αναζήτηση

Όταν ανοίγουμε το πρόγραμμα, η αρχική οθόνη είναι ένας πίνακας που μας προτείνει τις κορυφαίες ταινίες και σειρές. Στην καρτέλα «Ανακαλύψτε» μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση με βάση το είδος, το έτος, τη βαθμολογία στο IMDB κ.α. Υπάρχει, βέβαια, και η αναζήτηση με το όνομα, στο πλαίσιο δίπλα στον μεγεθυντικό φακό.

Υπότιτλοι

Stremio

Όταν επιλέξουμε αυτό που θέλουμε να δούμε και αρχίσει να παίζει, μπορούμε να διαλέξουμε από το αντίστοιχο εικονίδιο τη γλώσσα υποτίτλων, να ρυθμίσουμε το μέγεθος και να τους συγχρονίσουμε, αλλάζοντας τα δευτερόλεπτα.

Ημερολόγιο

Stremio
Πηγή εικόνας: comparitech.com

Ένα ωραίο και χρήσιμο εργαλείο τού Stremio είναι το ημερολόγιο, που μας δείχνει πότε κυκλοφόρησαν τα επεισόδια της εκάστοτε σειράς που μας αρέσει και τις προσεχείς ημερομηνίες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα. Προϋπόθεση είναι να έχουμε επιλέξει τις σειρές που θέλουμε να δούμε από την αναζήτηση, ή να επιτρέψουμε στο Stremio να αναζητήσει σειρές από αυτές που έχουμε κάνει like στο Facebook.

Screen sharing

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι ο διαμοιρασμός της εικόνας από μια συσκευή σε άλλη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε ενώ παίζει π.χ. μια ταινία στο κινητό, να τη διαμοιράσουμε και να τη δούμε στη smart tv μας ή κάποια άλλη συσκευή. Αυτό, φυσικά, απαιτεί να είναι συνδεδεμένες οι συσκευές στο ίδιο δίκτυο.

Αυτή, λοιπόν, είναι μια εισαγωγή στο Stremio, που μας δείχνει τα πρώτα βήματα για να το γνωρίσουμε. Να σημειώσω ότι καλύτερα είναι να χρησιμοποιούμε το Stremio και οποιαδήποτε αντίστοιχη εφαρμογή θέλουμε, με παράλληλη χρήση VPN. Αυτό γιατί ορισμένοι πάροχοι Internet μειώνουν την ταχύτητα όταν αντιλαμβάνονται χρήση torrent. Και ένας πολύ σημαντικότερος λόγος για τη χρήση VPN είναι η ανωνυμία και η κρυπτογράφηση που μας προσφέρει. Ασφαλώς, αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σε μελλοντικό άρθρο. Για την ώρα: Μενού → Stremio → Enjoy!

Διαβάστε επίσης  Johnny Depp: 10 ταινίες που πρέπει να δεις

Άνθρωπος της πληροφορικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αν και το πάθος μου είναι η τεχνολογία και κάθε νέο πάνω σ'αυτήν και τις επιστήμες, θεωρώ ότι με έχουν κερδίσει ο πολιτισμός, οι τέχνες και ιδιαίτερα ο κινηματογράφος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en