Βιβλίο vs e-book: Ποιο είναι καλύτερο;

Παλαιότερα το έντυπο βιβλίο ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, καθώς ήταν ένας από τους ευκολότερους τρόπους που μπορούσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε πληροφορίες. Διαβάζοντας βιβλία, γεμίζαμε βιβλιοθήκες που περιείχαν όλη τη γνώση που συσσωρεύσαμε μέσω αυτών. Η παρούσα ιδέα έκανε την βιβλιοθήκη μας να έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εμάς. Έως και σήμερα, αυτό το μοναδικό συναίσθημα κυριεύει τους λάτρεις των βιβλίων. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εντάχθηκε ένας νέος τρόπος για να διαβάζουμε τα αγαπημένα μας βιβλία, τα e-book, που βρίσκονται σε ψηφιακή μορφή.

Τι προσφέρει ένα βιβλίο;

Το έντυπο βιβλίο έως και σήμερα προτιμάται πολύ. Οι αναγνώστες έχουν, αρχικά, την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις επάνω στο βιβλίο, διευκολύνοντας την μελέτη τους. Παράλληλα, δεν απαιτείται οθόνη για την ανάγνωση, γεγονός που κάνει το διάβασμα πιο ξεκούραστο και εύκολο για τα μάτια.

Advertisements
Ad 14

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση είναι καλύτερη, γιατί δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις που μπορεί να μας διακόψουν την ροή του διαβάσματος, ενώ η έλλειψη ανάγκης για φόρτιση αυτόματα το κάνει μία καλή επιλογή.

Τι άλλαξε όταν έφτασαν τα e-books;

Με την εισαγωγή των e-books, ως πηγή πληροφοριών, οι επιλογές μας έχουν διευρυνθεί. Η δυνατότητα να έχουμε σε ψηφιακή μορφή τα βιβλία που χρειαζόμαστε είναι τεράστια διευκόλυνση. Πολλά από τα βιβλία που χρειαζόμαστε μπορούμε να τα βρούμε στο internet και να τα αγοράσουμε, έχοντας τα σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες. Έναν e-book reader ή tablet απαιτείται και έχουμε όλα μας τα βιβλία όποτε και όπου θέλουμε.

Διαβάστε επίσης  Xiaomi Redmi Note 12s ή Poco M4 Pro 4G;

e-book

Τι προσφέρει ένα e-book;

Τα e-books έχουν τα δικά τους οφέλη. Ειδικά για την σύγχρονη εποχή και τις καθημερινές μας ανάγκες, ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα είναι η άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες βιβλία, από οποιοδήποτε μέρος. Έχοντας μία συσκευή, αποθηκεύουμε τα βιβλία μας και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αναζητήσουμε πληροφορίες και να τις μοιραστούμε με άλλους χρήστες. Ακόμα, το προνόμιο της φορητότητας κάνει τα e-books να ξεχωρίζουν, καθώς δεν μας σταματούν από τα πάρουμε μαζί μας όπου πάμε εύκολα και με γρήγορα.

Οι δυνατότητες όμως δεν περιορίζονται εκεί, η εξατομίκευση των βιβλίων στις ανάγκες μας είναι ευκολότερη από ποτέ, αφού μέσα από πολλαπλές επιλογές ρυθμίζουμε το πως θα εμφανίζεται και θα διαβάζουμε το βιβλίο. Άρα, γενικά, το βασικότερο είναι ότι αυξήθηκε η πρόσβαση σε γνώση, μειώθηκαν οι απαιτήσεις χώρου και η μεταφορά των βιβλίων έγινε ευκολότερη, ότι χρειαζόμαστε δηλαδή στην καθημερινότητά μας.

Τελικά το βιβλίο ή το e-book είναι καλύτερο;

Κανείς σίγουρα θα αναρωτηθεί, τελικά ποιο είναι καλύτερο, ένα έντυπο βιβλίο ή ένα e-book; Οι απόψεις σίγουρα διίστανται. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι κάθε ένα έχει τα δικά του θετικά χαρακτηριστικά, που το κάνουν μοναδικό. Δεδομένου ότι κάθε άνθρωπος έχει την δική του προσωπικότητα και προτιμήσεις, το τι θα επιλέξει εξαρτάται από τις ανάγκες που έχει.

Σε πολλές περιπτώσεις το ένα από τα δύο να εξυπηρετεί κάποιον  και σε άλλες μπορούν να συνδυαστούν οι δύο επιλογές, ώστε να έχουμε τα θετικά τους συνδυαστικά. Το σημαντικό είναι νιώθουμε ικανοποιημένοι από την εμπειρία μας κατά το διάβασμα και πάνω από όλα, να αξιοποιήσουμε την γνώση που θα λάβουμε μέσω του βιβλίου.

Διαβάστε επίσης  Γιατί οι Instagram stories αποτελούν ένα Success Story;

Ως λάτρης της τεχνολογίας μου αρέσει να ενημερώνομαι για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Περνάω πολύ χρόνο εξερευνώντας νέες ταινίες και σειρές ενώ η μουσική δεν λείπει από τα ενδιαφέροντα μου. Το να γράφω, μου δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσω σκέψεις σχετικά με τα παραπάνω ενδιαφέροντα μου και να διευρύνω τους ορίζοντες μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν