7+1 λειτουργίες της Siri που ίσως δεν γνώριζες

Πηγή: Unsplash

Εάν διαθέτεις iphone θα ξέρεις ότι σου παρέχεται και η ιδιαίτερα ικανή φωνητική βοηθός Siri. Έχει τόσες δυνατότητες που σου εξοικονομεί αρκετό χρόνο από το να τα κάνεις όλα χειροκίνητα. Ήξερες όμως ότι έχει κάποιες fun και χρήσιμες εντολές που θα λατρέψεις; Kάποιες ίσως να τις ξέρεις ήδη και εάν όχι, τώρα θα τις μάθεις!

Aς ξεκινήσουμε με κάποιες πιο πρακτικές λειτουργίες που είναι οι εξής:

Dark mode

Πολλές φορές εάν θες η οθόνη σου να είναι πιο ξεκούραστη για τα μάτια σου ενεργοποιείς το dark mode. Δεν θα ήταν πολύ βολικό να την ενεργοποιείς φωνητικά αντί για χειροκίνητα; Λοιπόν, πες «Hey Siri, turn on dark mode” και θα ενεργοποιηθεί. Αντίστοιχα εάν θες να το κλείσεις πες «Hey Siri, turn off dark mode”.

Advertisements
Ad 14

WiFi και Bluetooth

Πόσες φορές θα έχει τύχει να θέλεις να ανοίξεις το Wi-Fi σου ή το Bluetooth του κινητού σου άμεσα χωρίς να τα ψάχνεiς. Μην αγχώνεσαι, απλά πες «Hey Siri, turn on Wi-Fi” ή «Hey Siri, turn on bluetooth” και πανεύκολα ενεργοποιήθηκαν οι λειτουργίες.

Mετάφραση

 Υπάρχει κάποιο κείμενο που θέλεις να μεταφράσεις; Τότε απλά πες στην Siri “Hey Siri, translate “what a nice day” into French” και θα εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού το μεταφρασμένο κείμενο. Nα σημειωθεί ότι υποστηρίζονται συγκεκριμένες γλώσσες προς το παρόν.

Φωτεινότητα και ένταση ήχου

Εάν θέλεις να ρυθμίσεις την φωτεινότητα στο κινητό σου γρηγορότερα, τότε πες στην Siri να την αλλάξει με την εντολή «Hey Siri, adjust brightness to 40%». Βέβαια, δεν υπάρχει μόνο αυτή η δυνατότητα, υπάρχει και αυτή της έντασης λέγοντας «Hey Siri, adjust sound to 60%». Και στις δυο περιπτώσεις άλλαξε το ποσοστό ανάλογα με το πόσο χρειάζεσαι.

Διαβάστε επίσης  Android vs iOS: Η αιώνια μάχη Λειτουργικών συστημάτων
Εάν διαθέτεις iphone θα ξέρεις ότι σου παρέχεται και η ιδιαίτερα ικανή φωνητική βοηθός Siri.
Πηγή: Unsplash

Ήρθε η ώρα και για κάποιες πιο fun λειτουργίες που είναι οι εξής:

Nickname

Σίγουρα ξέρεις ότι η Siri μπορεί να σε αποκαλέσει με το όνομα σου. Λες «Hey Siri, who am I?” και ακούς το όνομα σου. Γνωρίζεις όμως ότι μπορείς να της ορίσεις ένα nickname και να σε λέει με αυτό; Aπλά πες της «Call me by a nickname” και θα σου ζητήσει να πεις το nickname που θες και θα σε αποκαλεί με αυτό.

Φακός

Θέλεις να ανοίξεις τον φακό γιατί ξαφνικά τον χρειάζεσαι; Υπάρχει ένας fun τρόπος να το πετύχεις. Απλά πες «Hey Siri, lumos» και θα ανοίξει ο φακός. Αν θες να κλείσει πες «Hey Siri, nox”. Ένας πιο ευχάριστος τρόπος από τον κλασσικό «Turn on my flashlight».

Ένα αστείο

Ήξερες ότι η Siri μπορεί να πει αστεία; Και όμως! Δοκίμασε να τις πεις «Hey Siri, tell me a joke” και δες τι θα σου πει.

Μία ιστορία

Μία άλλη ωραία λειτουργία είναι αυτή που θα σου πει μία σύντομη ιστορία. Ρώτησε την “Hey Siri, tell me a story” και ετοιμάσου να ακούσεις μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Ίσως να ακούσεις και κάποια ωραία συμπεράσματα, δοκίμασε και θα δεις!

Εδώ κλείνουμε το άρθρο, ελπίζοντας κάποιες από τις παραπάνω εντολές να σου φανούν χρήσιμες και ίσως να σε κάνουν να γελάσεις. Το σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες της είναι πολλές και θα βρεις ακόμα περισσότερες χρησιμοποιώντας την, που θα σου διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Ως λάτρης της τεχνολογίας μου αρέσει να ενημερώνομαι για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Περνάω πολύ χρόνο εξερευνώντας νέες ταινίες και σειρές ενώ η μουσική δεν λείπει από τα ενδιαφέροντα μου. Το να γράφω, μου δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσω σκέψεις σχετικά με τα παραπάνω ενδιαφέροντα μου και να διευρύνω τους ορίζοντες μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού