Είδαμε το “Φιλί στα Φτερά της” στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

φιλί στα φτερά της

Το “Φιλί στα Φτερά της” είναι έργο βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Wendy Gibbins.

Δυο άντρες. Δυο φιλιά. Μία γυναίκα.
Η αρσενική παρουσία, βίαιη ή τρυφερή. Ένα σατανικό αγόρι που λαχταρά να κυριαρχεί. Αρπακτικό.
Ένα κορίτσι γεμάτο ζωή, διαλύεται! Παλεύει να βγει απ’ το σκοτάδι που την έριξαν. Ένας άνδρας γεμάτος τρυφερότητα, αγάπη και συμπόνια.
Ένα οδυνηρό ταξίδι σ’ ένα μονοπάτι γεμάτο τρύπες κι εμπόδια.
Το φιλί, πράξη ολέθρου ή έρωτα;

Η ιστορία της Μπεθ γίνεται γνωστή στο κοινό μέσα από την αφήγηση του συντρόφου της, η οποία ξεκινά όταν πέφτει στα χέρια του τελευταίου το ημερολόγιο της νεαρής κοπέλας. Η ιστορία της Μπεθ δεν είναι άλλη από την οδυνηρή εμπειρία του βιασμού από ένα ιδιόμορφο και σκοτεινό Αγόρι. Η αφήγηση περιλαμβάνει την περίοδο που προηγείται του βιασμού καθώς και εκείνη που έπεται.

Η προσπάθεια να σκιαγραφηθεί ο χαρακτήρας και τα γεγονότα που επηρεάζουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Το “Φιλί στα Φτερά της” αποτελεί μια θεατρική παράσταση που συνδιαλέγεται έντονα με τον τομέα της ψυχανάλυσης και περιγράφει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα εκάστοτε προσωπικά βιώματα στις ζωές των ανθρώπων.

Η κίνηση είναι ένα από τα καθοριστικά σημεία του έργου αναδεικνύοντας τον χορο-θεατρικό χαρακτήρα της παράστασης. Ο Αθανάσιος Πισιανίδης, υποδυόμενος το Αγόρι, παρουσιάζει με εκπληκτική ακρίβεια και διαύγεια τις κινήσεις και τις εκφράσεις ενός διαταραγμένου ανθρώπου που αντλεί ευχαρίστηση από την κυριαρχία του πάνω σε κάποιο άλλο σώμα. Η Κορίνα Κοσκινά, η ηθοποιός που κατεξοχήν συνδυάζει το θέατρο με τον χορό, καταφέρνει μέσα από την αρτιότητα και την ένταση των κινήσεών της να μεταδώσει τη διακύμανση της συναισθηματικής κατάστασης μιας κοπέλας που βιώνει μια τραυματική εμπειρία. Ο Στέφανος Κακαβούλις, στον ρόλο του αφηγητή και νυν συντρόφου της Μπεθ, διαμορφώνει τον καμβά πάνω στον οποίο ξεδιπλώνονται οι επιμέρους σκηνές του έργου.

Διαβάστε επίσης  Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Iraq, 9 τόποι επιθυμίας” για 9 και 10 Δεκεμβρίου

Το “Φιλί στα Φτερά της” αποτελεί μια παράσταση με ψυχαναλυτικές αποχρώσεις που πραγματεύεται τόσο ένα βάναυσο περιστατικό όσο και τον αγώνα του ανθρώπου να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη και τις χαμένες ισορροπίες του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: WendyGibbins
Μετάφραση: Νέλλα Γιατράκου, Χριστίνα Μπερταμίνι
Σκηνοθέτης: WendyGibbins
Σκηνικά: Μελίνα Βουρνάζου
Κουστούμια: Tricia Daniels
Μουσική:Κωνσταντίνος Παγιάτης
Ερμηνεύουν: Στέφανος Κακαβούλις, Κορίνα Κοσκινά, Αθανάσιος Πισιανίδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, έως 21/11

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 7€ μειωμένο

Φιλόλογος που αγαπά τα βιβλία (προφανές!), τη μουσική και τα ταξίδια. Αυτό συμβαίνει γιατί και τα τρία έχουν τη δυνατότητα να την μεταφέρουν κυριολεκτικά και μεταφορικά σε νέους κόσμους. "Κυνηγάει" τις θεατρικές παραστάσεις και προσπαθεί να πηγαίνει σε όσο περισσότερες γίνεται.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.