Όσα είδαμε και βιώσαμε στη μαγική παράσταση “Disney in Concert” στο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου

Disney in Concert
Disney in Concert

Το κουδούνι χτύπησε για τελευταία φορά σηματοδοτώντας  την έναρξη της μουσικής παράστασης «Disney in Concert». Τα φώτα έχουν ήδη χαμηλώσει ενώ πίσω από την σκηνή  ξεπροβάλει ένα τεράστιο video wall .  Η 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς της Ουγγαρίας ξεκίνησε να παίζει ενώ ταυτόχρονα μέσα από το video wall  άρχισαν να εμφανίζονται σκηνές από τις ταινίες της Disney  όπως η «Μικρή γοργόνα», ο «Αλαντίν», η «Πεντάμορφη και το Τέρας», ο «Βασιλιάς των λιονταριών» και πολλά  άλλα,  δεσμεύοντας μας  σε ένα υπέροχο  φανταστικό ταξίδι στο μαγικό  κόσμο της Walt Disney.

Συνοδοιπόροι, ξεναγοί και διασκεδαστές  επί  σκηνής  σε αυτό το ταξίδι υπήρξαν τέσσερα  όμορφα ταλαντούχα παιδιά  με υπέροχες φωνές : Ντέμυ,  Νάντια Κοντογεώργη, Μέμος Μπεγνής και Παναγιώτης Πετράκης.  Μας κράτησαν συντροφιά με τις υπέροχες φωνές τους ,  το υποκριτικό τους ταλέντο σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Μας  μετέδωσαν όμορφα συναισθήματα  χτίζοντας μια γέφυρα  επικοινωνίας με το παιδί μέσα μας. Με  επεξηγηματικά κείμενα και τραγούδια που  ερμήνευσαν σόλο μα και συνδυαστικά – με ελληνικούς στίχους στο σύνολο τους –  συγχρονίστηκαν απόλυτα  μουσικά και οπτικά  με τις σκηνές που παίζονταν στο video wall,  μεταδίδοντας  την μαγεία της  Disney μπροστά  αλλά και μέσα στην καρδιά μας.

 

Disney in Concert
Disney in Concert

 

Πολύ δύσκολο ήτανε να ξεχωρίσουμε κάποιο τραγούδι αφού όλα στο σύνολο τους ήταν υπέροχα. Όμως με κριτήριο την καρδιά και το συναίσθημα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε  για  :

  • Το υπέροχο ντουέτο των Ντέμυ & Μέμου Μπεγνή στο τραγούδι  «Έτσι είναι η Ζωή»  από την ταινία η «Πεντάμορφη και το Τέρας» που μας συγκίνησε ιδιαιτέρα θυμίζοντας μας ότι η αγάπη είναι φως στην ζωή μας
  • Το τέλειο συγχρονισμό μουσικά και χορευτικά και των 4  καλλιτεχνών στο τραγούδι  «Chim Chim Cher-ee»  από την  ταινία  “Mary Poppins”  που ήταν και το μόνο που τραγουδήθηκε στα αγγλικά.
  • Την σαρωτική και ανεπανάληπτη ερμηνεία ,  μουσικά και κινητικά,  του Παναγιώτη Πετράκη στο τραγούδι  «Σαν Πονηρή μαϊμού» από την ταινία «Το Βιβλίο της Ζούγκλας», και αυτό γιατί με το υπέροχο χορευτικό ρυθμό του μας ξεσήκωσε και μας ανέβασε πολύ ψηλά.
  • Και τέλος η συγκλονιστική ερμηνεία του Μέμου Μπεγνή  στο τραγούδι  «Ο κύκλος της  ζωής» από την ταινία «Ο βασιλιάς των λιονταριών» . Η εισαγωγή στη γλώσσα των Ζουλού και η συνέχεια  του στην ελληνική γλώσσα μας μετέφερε  αμέριστα το θαύμα της γέννησης  και την σημασία του κύκλου της ζωής : όλα είναι συνδεδεμένα στην φύση και ακολουθούν  συγκεκριμένο κύκλο για να υπάρχει ισορροπία. Μάθημα για κάθε ψυχή που έρχεται στη  μητέρα Γη.
Διαβάστε επίσης  Είδαμε τον Ίωνα και σχολιάζουμε

 

Παραμένοντας στο τραγούδι  «Ο κύκλος της  ζωής» προσπαθήσαμε  και δώσαμε και μια ελεύθερη μετάφραση  αυτής της υπέροχης εισαγωγής  που παραθέτουμε παρακάτω:

“Nants ingonyama bagithi Baba Sithi uhm ingonyama

Nants ingonyama bagithi baba Sithi uhhmm ingonyama
Ingonyama, Siyo Nqoba
Ingonyama
Ingonyama nengw’ enamabala”

Εδώ έρχεται ένα λιοντάρι, πατέρα. Ω ναι, είναι λιοντάρι

Εδώ έρχεται ένα λιοντάρι, πατέρα.  Ω ναι, είναι λιοντάρι
Ένα λιοντάρι Πάμε να κατακτήσουμε

Ένα λιοντάρι

Ένα λιοντάρι και μια λεοπάρδαλη έρχονται σε αυτό το ανοιχτό μέρος.”

Disney in Concert
Disney in Concert

Ιδιαίτερα  αξιοσημείωτο θέαμα κατά την διάρκεια της παράστασης , εκτός σκηνής, ήταν οι «ορδές» λιλιπούτειων χορευτών  (αγοράκια & κοριτσάκια)  τα οποία κατέκλυσαν τους διαδρόμους χορεύοντας στους ρυθμούς της Disney.

Σαφώς με τίποτα δεν θα είχε ολοκληρωθεί  αυτή  η  μαγεία που βιώσαμε  σε αυτή την μουσική  παράσταση αν δεν υπήρχε : η υπέροχη και μοναδική 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Μίσκολτς της Ουγγαρίας κάτω από την διεύθυνση του εξαιρετικού Αλέξιου Πρίφτη καθώς και η εξαιρετική απόδοση & επιμέλεια κειμένων του γνωστού και ταλαντούχου Πάνου Αμαραντίδη.

Κλείνοντας  αυτή την υπέροχη εμπειρία είναι σημαντικό να πούμε ότι από το 2010 το Disney in concert έχει παρουσιαστεί περισσότερες από 150 φορές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες σε συνεργασία με σπουδαίες ορχήστρες καταφέρνοντας να αιχμαλωτίσει και να καθηλώσει εκατοντάδες χιλιάδες θεατές – μικρούς και μεγάλους – προσφέροντας απλόχερα την εικονική και μουσική μαγεία της.  Έτσι ακριβώς με το ίδιο τρόπο μας καθήλωσε  και έδιωξε μακριά τα οποία προβλήματα, κούραση  & αγωνίες βιώνουμε στην καθημερινότητα μας. Ευχόμαστε να ξανά παρουσιαστεί σύντομα στην Ελλάδα.

Disney in Concert
Disney in Concert
Disney in Concert
Disney in Concert
Disney in Concert

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος