Συνελήφθησαν τα μέλη της σπείρας που απήγαγαν ομοεθνείς αλλοδαπούς

Στέφθηκε με επιτυχία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οργανωμένη επιχείρηση στον Κολωνό κατά την οποία συνελήφθη ομάδα ατόμων πακιστανικής καταγωγής που απήγαγαν ομοεθνείς τους . Πρόκειται για τρία άτομα ηλικίας 24 ετών και ένα άτομο 21 ετών, ενώ δεν έχουν βρεθεί ακόμη τέσσερα άτομα που φαίνεται να απαρτίζουν την ομάδα αυτή.

Οι απαγωγείς οδηγούσαν τα ανυποψίαστα θύματά τους σε ένα διαμέρισμα στον Κολωνό όπου και τα υπέβαλαν σε διάφορους βασανισμούς

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αστυνομίας τα άτομα αυτά κινούνταν στο κέντρο της Αθήνας όπου και εντόπιζαν τα πιθανά θύματά τους και τα πλησίαζαν δελεάζοντάς τα με την υποτιθέμενη δυνατότητά τους να τους προωθήσουν παράνομα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όσοι ήταν σύμφωνοι οδηγούνταν σε ένα διαμέρισμα στον Κολωνό όπου τους κρατούσαν έγκλειστους και βιντεοσκοπούσαν την κακοποίησή τους, υλικό που αποσκοπούσαν να αποστείλουν στις οικογένειες των θυμάτων. Στη συνέχεια, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους συγγενείς των ομήρων και τους εκβίαζαν πως θα σκοτώσουν ή θα βλάψουν τους αγαπημένους τους αν δεν τους χορηγήσουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν δύο Πακιστανοί που απήχθησαν στις 6 Οκτωβρίου 2017 και κακοποιήθηκαν σωματικά αλλά και ψυχολογικά ώστε οι απαγωγείς να πάρουν από τις οικογένειές τους 3.000 ευρώ. Συνετάχθη ποινική δικογραφία εναντίον των κατηγορουμένων, στην οποία οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στην Αθήνα ο οποίος τους παρέπεμψε στον τακτικό ανακριτή, ενώ οι έρευνες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο τέλος τους.

Διαβάστε επίσης  Χρίστος Μοδέστου: "Έλα μαζί μου"

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Κίνα απαγορεύει την επίδειξη πλούτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πλούτος Τα social media
Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε