Η ΕΡΤ ετοιμάζει νέο κανάλι αμιγώς αθλητικό!

28 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΡΤ ετοιμάζει το ΕΡΤ4  – αμιγώς αθλητικό:

Πριν από λίγες μέρες ρεπορτάζ της Real Life αποκάλυπτε ότι η ΕΡΤ σε συμφωνία με την κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέταρτου καναλιού – αμιγώς αθλητικού. Κάτι τέτοιο φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς η νέα διοίκηση της ΕΡΤ σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάρει πίσω μία εκ των συχνοτήτων που εξέπεμπαν διεθνή κανάλια, είτε της γερμανικής Deutsche Welle είτε του γαλλικού TV5, συχνότητες που η ΕΡΤ είχε παραχωρήσει δωρεάν. Το νέο κανάλι θα ονομάζεται πιθανότατα ΕΡΤ4 και θα μεταδίδει αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες θα υπάρχει οπωσδήποτε ελληνική συμμετοχή.

Έτσι, μετά τις συμφωνίες για μετάδοση του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής ποδοσφαίρου, του ελληνικού πρωταθλήματος Βόλεϊ αλλά και της μετάδοσης επί σειρά ετών των Ολυμπιακών Αγώνων, του ελληνικού πρωταθλήματος Χάντμπολ, των πανελληνίων αγώνων στίβου, η ΕΡΤ θέλει να ξαναμπεί στη μάχη του ανταγωνισμού κλείνοντας συμφωνίες για μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων με ελληνική συμμετοχή, ακόμα και της ελληνικής ομάδας πόλο γυναικών! Επίσης, στα άμεσα σχέδια της ΕΡΤ είναι και η μετάδοση του Μουντιάλ 2018! Για το λόγο αυτό υπέγραψε συμφωνία προ ημερών με τον τέως δημοσιογράφο του συνδρομητικού καναλιού της NOVA, Γιώργο Λυκουρόπουλο, άνθρωπο που έστησε το αθλητικό περιεχόμενο της NOVA, ενώ δόθηκε εντολή για αγορά  τηλεοπτικών δικαιωμάτων για κάθε διοργάνωση με ελληνικό χρώμα.

Τα ερωτήματα για το νέο κανάλι της ΕΡΤ :

Περιέργεια όμως, προκαλεί σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη και φυσικά και σε εμένα τον ίδιο για ποιο λόγο η ΕΡΤ προσβλέπει στη δημιουργία τέταρτου καναλιού. Για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιεί ένα εκ των δύο ειδησεογραφικών καναλιών ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 παρά να δημιουργήσει ένα τέταρτο; Για ποιο λόγο κρατά και τα δύο ειδησεογραφικά κανάλια ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 τη στιγμή που αμφότερα δεν ξεπερνούν σε μέσο όρο τηλεθέασης το 6,5 % ; Να θυμίσουμε ότι η ΕΡΤ διαθέτει και το κανάλι ΕΡΤ HD που και αυτό όπως και τα άλλα τρία, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2. ΕΡΤ3 οδηγούν τους Έλληνες πολίτες στην πληρωμή παράλογων ποσών μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (άλλο παράλογο  ζήτημα, καθώς σε κανένα κράτος δεν συμβαίνει αυτό) για έναν κρατικό τηλεοπτικό οργανισμό που ποτέ δεν εξασφάλισε τα απαιτούμενα έσοδα, αλλά κατά καιρούς μετατράπηκε σε μέσο προάσπισης των εκάστοτε κυβερνητικών θέσεων.

Διαβάστε επίσης  ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε

Επίσης, πόσο θα στοιχίσει το νέο αυτό κανάλι, πόσο το νέο λογότυπο, ποιος θα τοποθετηθεί διευθυντής, με ποια κριτήρια, ποιος θα είναι ο μισθός του και κυρίως η τηλεθέαση θα αποφέρει τα απαιτούμενα έσοδα ; Είναι γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο μιας και η ΕΡΤ δεν διέθετε ποτέ μεγάλο και αξιόπιστο brand name. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε να απαντηθούν ποτέ αυτά τα ερωτήματα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν όντως θα υπάρξει και το τέταρτο κανάλι ΕΡΤ4 μιας και η κυβέρνηση μπορεί να τοποθέτησε κάτω από την ομπρέλα προστασίας της την ΕΡΤ, κάτι τέτοιο όμως, δεν βρίσκει σύμφωνους τους θεσμούς που πιέζουν για εξορθολογισμό του δημοσίου και με την ΕΡΤ να συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν.

Πηγές : https://olympia.gr/2017/

http://www.newsbeast.gr/media/arthro/2828773/i-ert-etimazi-ke-tetarto-kanali-mono-me-athlitika?ref=rel

Είμαι ο Χάρης Αβραμίδης. Είμαι φιλόλογος, καθώς τυγχάνω απόφοιτος της σχολής Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση τη φιλοσοφία και το ζώδιό μου είναι Κριός. Είμαι σινεφίλ , λατρεύω τη μουσική και το μότο μου :΄΄ Βάλλε πάθος σε ό,τι κάνεις ! ΄΄ .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος