Γιατί όσο πιεσμένος και να είσαι, πρέπει να βρεις λίγο χρόνο… για ‘σένα

χρόνο
Από μικρό παιδί σου λένε να δίνεις ό,τι έχεις και στους άλλους. Να μοιράζεσαι συναισθήματα, χρόνο και πράγματα με αυτούς που τα αξίζουν. Έτσι, έμαθες να το κάνεις! Σαν παιδί, δεν ήξερες να ξεχωρίζεις το καλό και το κακό. Έτσι, έδινες τα πάντα, σε όλους! Μεγαλώνοντας, αποφάσισες πως πρέπει να φιλτράρεις τους ανθρώπους και να χαρίζεις μόνο σε αυτούς που παλεύουν να είναι μαζί σου. Άσχετα αν τελικά κατάφερες να ξεχωρίσεις τους καλούς από τους κακούς, εσύ συνεχίζεις να δίνεσαι. Ξέρεις γιατί; ΑΓΆΠΗ λέγετε, σου θυμίζει κάτι;

Άλλοτε φιλική, οικογενειακή και μερικές φορές ερωτική. Σε οδηγεί στο να χάνεις τον έλεγχο. Όταν αγαπάς, δε σε νοιάζει για ‘σένα! Η ζωή σου είναι εκεί που είναι όλοι αυτοί και θέλεις να έχουν όσα κι εσύ! Κανονίζεις ταξίδια και σκέφτεσαι πώς θα γινόταν να πάρεις όλους αυτούς που αγαπάς μαζί. Δοκιμάζεις νέες γεύσεις και ασυναίσθητα σκέφτεσαι σε ποιον από αυτούς που έχεις μέσα στην καρδιά σου θ’ άρεσε περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει όταν βλέπεις μια ταινία, όταν πας για ψώνια ή όταν ακούς ένα νέο τραγούδι στο ραδιόφωνο.

Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα και πραγματικά εύχομαι να τα κάνει και η αντίθετη πλευρά κι όχι μόνο εσύ. Δε θέλω να σε βάλω να σκεφτείς εάν ο άνθρωπος για τον οποίο τα κάνεις όλα αυτά, το αξίζει… Μάλιστα, αυτό που θέλω να συλλογιστείς είναι το αντίθετο απ’ όλα αυτά! Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος;

Ξέρω πως όλα αυτά που μοιράζεσαι, τα δίνεις χωρίς να σου τα ζητήσει κανείς. Το κάνεις γιατί μέσω αυτού, νιώθεις κι εσύ μεγάλη χαρά! Παρ’ όλα αυτά, σε συμβουλεύω να βρεις και λίγο χρόνο για ‘σένα. Μη γεννάς υποχρεώσεις χωρίς να υπάρχουν. Κανείς δε σου ζήτησε να σπαταλάς τα μισά χρήματα από το μισθό σου για δώρα, να μην έχεις χρόνο για ‘σένα γιατί μαγείρευες γι’ αυτόν, αλλά ούτε και να απορρίπτεις εξόδους επειδή δε θέλεις ν’ αφήσεις τον άλλο μόνο του, χωρίς να σου το έχει ζητήσει ο  ίδιος. Δε λέω, όλα αυτά είναι πολύ γλυκά, αλλά αυτόματα σου δημιουργούν ευθύνες που, πιθανόν, δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις.

Διαβάστε επίσης  Επειδή δεν άφησε σημάδι, δεν ήταν κακοποίηση;

Βγες μια βόλτα στα μαγαζιά και πάρε κάτι για ‘σένα, κάτι μικρό δεν έχει σημασία. Φρόντισε, όμως, να μη νιώσεις τύψεις. Απόλαυσε μια βόλτα που θα έχει φτιαχτεί μόνο για εσένα και να δεις πως αυτόματα θ’ αγαπήσεις την καθημερινότητά σου περισσότερο απ’ ό,τι πριν. Εννοείται πως η αλλαγή σου αυτή, θα γίνει αντιληπτή κι από τους υπόλοιπους. Γιατί όταν ανανεώνουμε τον εαυτό μας και τον βγάζουμε από την καθημερνή του ρουτίνα, αυτομάτως αποκτάμε αυτοπεποίθηση και χαμόγελο κι αυτά τα δύο, είναι τα συστατικά που σε κάνουν να ακτινοβολείς!  

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Κίνα απαγορεύει την επίδειξη πλούτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πλούτος Τα social media
Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε