Η θεωρία του “Άφησε τους…”

Η θεωρία του "Άφησε τους..."Άφησε τους να… Γνωρίζεις τη θεωρία πίσω από το “Άφησε τους”; Για αρχή θα σου πω όσο πιο συνοπτικά την έννοια πίσω από αυτή τη φράση. Άφησε τους να… κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν. Δύσκολο μα αυτό θα σου δημιουργήσει περισσότερο έλεγχο και συναισθηματική γαλήνη τόσο μέσα σου όσο και για μια καλύτερη σχέση με τους ανθρώπους στη ζωή σου.

Συνηθίζουμε να ακούμε πολλά από τους ανθρώπους της ζωής μας, κάποιες φορές να μη μας σέβονται, κάποιες άλλες να μην μας καταλαβαίνουν και άλλες να “επεμβαίνουν” για πράγματα όπου δεν τους αφορούν. Ανεχόμαστε πολλά επειδή δεν θέλουμε να χάσουμε άτομα, επειδή έτσι είμαστε συναισθηματικά. Βάλε όρια και μην είσαι κάτι τόσο πολύ για τους άλλους όσο θα έπρεπε να είσαι κάτι πολύ για να προστατεύεις εσένα και το μέσα μου. Πράξε. Μίλα. Υπερασπίσου τον εαυτό σου. Αγάπησέ σε. Και προστάτευσε σε.

Άφησε τους να νευριάσουν, να σε κρίνουν. Άφησε τους να μην σε καταλαβαίνουν ακόμη κι αν εξηγηθείς. Άφησε τους να σε σχολιάσουν. Άφησε τους να είναι “σωστοί”, “να έχουν δίκιο”. Άφησε τους να σε αμφισβητήσουν, να μη σε συμπαθήσουν. Άφησε τους να μη σου μιλάνε, να σε βγάλουν τον κακό της ιστορίας. Όταν κάποιος κάνει κάτι που δεν σου αρέσει, αντί να εκνευριστείς ή να προσπαθήσεις να ελέγξεις ή και να αλλάξεις την κατάσταση, απλά πες στον εαυτό σου: «Αφήσε τους». Θα ελευθερωθείς ψυχικά σε κάθε ανθρώπινη σχέση της ζωής σου, φίλους, έρωτες οικογένεια…

Αντί να επιχειρήσουμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά των άλλων ή την έκβαση ορισμένων καταστάσεων, άφησε τους να σου δείξουν ποιες είναι οι επιλογές τους, να δεις τα αποτελέσματα που δημιουργούν οι πράξεις τους, να μάθεις περισσότερα για αυτούς ως το τι άτομα είναι. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους άλλους, μπορούμε όμως να ελέγξουμε εμάς και τις αντιδράσεις μας σε ό,τι κάνουν ή γίνεται. Δύσκολο. Μα αν το παλέψεις, το προσπαθείς, και τα καταφέρεις… έχεις ελευθερωθεί.

Διαβάστε επίσης  Social media: ναρκισσισμός και διαιώνιση κενού

Και επίσης… Άφησε τους να φύγουν. Όταν δεν σε επιλέγουν. Όταν δεν είσαι η προτεραιότητά τους. Όταν ρισκάρουν να σε χάσουν, αλλά δεν τους νοιάζει. Αν πιστεύουν ό,τι εκεί έξω υπάρχει κάτι καλύτερο γι’ αυτούς.. έ άφησε τους να πάνε να το βρουν. Ό,τι γνώμη κι αν έχουν ή ό,τι κι αν κάνουν ή πουν η δική σου αξία δεν θα χαθεί ούτε και η ομορφιά της αληθείας σου. Η πραγματικότητα. Βάλε προτεραιότητα την εσωτερική σου γαλήνη και ψυχική ηρεμία. Άνθρωποι που σε νοιάζονται πραγματικά και σε αγαπούν εξίσου πραγματικά, ενδιαφέρονται για το πως σε κάνουν να νιώθεις. Τέλος. Άφησε τους… Η ζωή ξέρει ποια είναι η δική σου πλευρά για την ιστορία και θα φροντίσει γι’ αυτό. Η προτεραιότητα της προσωπικής μας ευτυχίας και της αυτοφροντίδας μας είναι σημαντική. Καθ’ αυτόν τον τρόπο θα επαναφορτιστείς και θα ανανεωθείς, θα οδεύσεις με ακόμη περισσότερο φως ως προς μια όλο και καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ, γράφω ρομαντικές ιστορίες και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι