Το κλειδί της Επιτυχίας

 

Τι καθιστά έναν άνθρωπο επιτυχημένο; Είναι τελικά όλη μας η ζωή ένας βαθμός, μια σχολή, ένα επάγγελμα, ένας στόχος; Πώς εξασφαλίζεται η επιτυχία τέλος πάντων;

Αν, κι εσύ, έχεις τις ίδιες απορίες με εμένα, διάβασε προσεκτικά τα όσα θα σου πω. Οι πανελλήνιες εξετάσεις, μπορεί να είναι η αρχή του δρόμου, αλλά στο τέλος θα έχει μικρή σημασία το πώς ξεκίνησες. Ως καλή αρχή, δεν εννοώ τίποτα περισσότερο από μια επίτευξη ενός στόχου, όποιος και να είναι αυτός. Παράλληλα, ως άσχημη αρχή εννοώ αυτή που δεν μας αντιπροσωπεύει (δεν μας αξίζει). Σημασία έχει να είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου. Άπαξ και εξασφαλίσεις το συναίσθημα της πληρότητας και της ευθύνης των επιλογών σου, δεν μπορεί κανείς να σε αμφισβητήσει. Τονίζω, ότι μιλάω για υπευθυνότητα και όχι επιπολαιότητα ή ξεροκεφαλιά ! Αυτό είναι το πρώτο βήμα της επιτυχίας.

Η απελευθέρωση από την αξιολόγηση του εαυτού μας ως έναν αριθμό σε κάποια κλίμακα είναι το δεύτερο. (Απευθύνομαι κυρίως στους αριστούχους) Οι αριθμοί, εφευρέθηκαν για να μας βοηθούν ως εργαλεία της σκέψης και όχι για να μας χαρακτηρίζουν. Ως εκ τούτου, επειδή πάντοτε στην επαγγελματική μας πορεία θα μας αξιολογούν, γνωρίζοντας πως ο αριθμός αντανακλά την απόδοσή μας και όχι την αξία μας σαν προσωπικότητες εξαλείφουμε το σύμπλεγμα της αποτυχίας. Δεν είσαι αποτυχημένος, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσεις παραπάνω!

Τρίτο βήμα της επιτυχίας είναι η αυτογνωσία. Το να έχεις αίσθηση των προσωπικών ορίων, να μην τρέφεις αυταπάτες, και να ξεχωρίζεις τα στοιχεία του χαρακτήρα σου στα οποία βασίζεσαι για να «κερδίσεις» κάποιον, θα σε διαφοροποιήσουν από το «πλήθος». Μπορεί να ακούγεται φθηνό, αλλά η τέχνη του να παρουσιάζεις και να πλασάρεις τον εαυτό σου ορθά, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κοιτούν οι υπεύθυνοι προσωπικού. Ιδιαίτερα, στις μέρες μας, που υπάρχει κορεσμός σε πολλά επαγγέλματα, πέρα από έναν απόφοιτο, ψάχνουν μια παρουσία που να ταιριάζει στο «ύφος» της εταιρίας. Ξεχωρίζουν από τους «ίδιους» τον «διαφορετικό».

Διαβάστε επίσης  Παιδί μου τώρα που θα πας στο σχολείο

Από όλα τα παραπάνω, οδηγούμαστε στο τέταρτο βήμα της επιτυχίας : ΕΣΥ! Η διαφορετικότητα που έχεις από τη φύση σου, ίσως είναι το πιο σημαντικό βήμα. Οι επιλογές σου, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά σου, οι επιτεύξεις σου και όλα όσα έχεις ασχοληθεί, πλαισιώνουν τον εαυτό σου. Καλώς ή κακώς, ένας καλός χαρακτήρας αλλά μέτριος εργαζόμενος είναι πιο πιθανό να προσληφθεί γρηγορότερα από έναν άριστο εργαζόμενο αλλά κακό χαρακτήρα. Σε ομιλίες στελεχών εταιριών και ανθρώπων που ασκούν συμβουλευτική σε managers και στελέχη, ακούς συνέχεια να υποστηρίζουν ότι μιαν υγιείς εταιρία είναι εκείνη που έχει ευχαριστημένους (άρα και ευχάριστους) εργαζόμενους. Η διαφορετικότητά σου είναι αυτή που θα σε ξεχωρίσει, θα σε ανεβάσει και θα σου προσδώσει την ολοκληρωμένη επιτυχία .

Σίγουρα, υπάρχουν και άλλα αξιοσημείωτα βήματα που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει ώστε να έχει επιτυχία στον επαγγελματικό τού τομέα, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί. Με χαρά, θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις ! Μην ξεχνάμε, σαφώς, ότι η επιτυχία δεν επαφίεται της ευτυχίας, αλλά είναι σημαντικό κομμάτι της. Αυτή καθιστά έναν άνθρωπο εξ ολοκλήρου επιτυχημένο!

 

Σύνταξη κειμένου: Ραφαέλα Νικολαΐδη

Επιμέλεια κειμένου: Mπράιτ Κλεοπάτρα

Παρότι είμαι άκρως καλλιτεχνική φύση και έχω ασχοληθεί με μουσική,τραγούδι,χορό και θέατρο, ακολούθησα το ένστικτό μου και φοιτώ στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Εκτιμώ τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, εκείνους που με τις πράξεις τους προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο και αυτούς που διαχέουν την καλοσύνη τους..
Meow.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipari

Mostbet Türkiye Çevrimiçi Kumarhane Mostbet Casin Reyhan Online Sipariş Sayfa

Η ιστορία του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor στα πορτογαλικά),