Λίγα χρόνια μετά

χρόνια
Όσο ήμασταν παιδιά, η ερώτηση που ακούγαμε συνέχεια από τους άλλους ήταν «Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Τότε με θάρρος και σιγουριά απαντούσες δάσκαλος, γιατρός, τραγουδιστής ή ό, τι άλλο θεωρούσες πως θα σ’ έκανε ευτυχισμένο. Τώρα, μόλις λίγα χρόνια αργότερα, τι θ’ απαντούσες αν σου έκανε κάποιος την ίδια ερώτηση; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου κάποια χρόνια μετά; Μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα αυτό τόσο αυθόρμητα όσο  και τότε;

Αυτό που κάποτε απαντούσες με τόση άνεση, τώρα δεν μπορείς καν να το φανταστείς. Μοιάζει τόσο αστείο όλο αυτό. Όλοι έχουμε προχωρήσει στη ζωή μας. Άλλοι παντρεύτηκαν, όλοι έκαναν καριέρα κι άλλοι τα συνδύασαν και τα δύο. Το μεγαλύτερο, όμως, κοινό όλων μας, είναι πως σταματήσαμε να ονειρευόμαστε όπως πριν. Πλέον απλά σχεδιάζουμε. Σχεδιάζουμε ένα ταξίδι, να κλείσουμε μια εκκρεμότητα, σχεδιάζουμε τις εξόδους μας ή ν’ ανοίξουμε μια επιχείρηση που θα μας προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση. Τι γίνεται, όμως, με τα όνειρα; Πόσο απολαμβάνεις έναν στόχο που εκπληρώνεται, αλλά δεν είναι αυτό που από παιδί ονειρεύτηκες; Εγώ πάντως, όχι και πάρα πολύ!

χρόνια

Προσπάθησε να συνδυάσεις τους στόχους με τα όνειρά σου. Είναι μαγικό το συναίσθημα που νιώθεις, όταν καταφέρνεις να εκπληρώσεις αυτά που ονειρεύτηκες. Βέβαια για να το πετύχεις αυτό, πρέπει πρώτα να έχεις όνειρα. Αφιέρωσε ένα απόγευμα στον εαυτό σου, μην κάνεις τίποτε άλλο. Ξάπλωσε στο κρεβάτι, πήγαινε μια βόλτα στην θάλασσα ή στον κήπο και αφιέρωσε λίγο χρόνο σε κάτι που κάποτε έκανες χωρίς να το προγραμματίσεις. Απλά ονειρέψου! Όπως τότε, κάποια χρόνια πριν που ήσουν ένα μικρό, ανέμελο παιδί!

Διαβάστε επίσης  Που πηγαίνουμε όταν κοιμόμαστε;
Advertisements
Ad 14

«Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις»είπε ο Paul Valery. Γι’αυτό λοιπόν, πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνα από το μηδέν. Οργάνωσε τη ζωή σου σύμφωνα με τα δικά σου όνειρα και όχι για να συμβαδίζεις με τα όνειρα τον άλλων. Είναι δύσκολο να βασίσεις το μέλλον σου σε κάτι τόσο ουτοπικό όπως τα όνειρα, όμως, σε λίγα χρόνια που κάποιος θα σε ρωτήσει τι κατάφερες τελικά να γίνεις στη ζωή σου, θα μπορείς απλά να λες, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ! 

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ευεξία: Σύμμαχος της η παραλία!

Ευεξία: Σύμμαχος της η παραλία

Η ευεξία αποτελεί πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Τόσο η
τρόμος

Ιδιοπαθής τρόμος: τί είναι και πώς θεραπεύεται

Ο Ιδιοπαθής τρόμος αποτελεί νευρολογική πάθηση, που προκαλεί ακούσιο και