Μια άλλη πλευρά της ιστορίας που δεν γράφουμε ποτέ

4 Οκτωβρίου 2023

Μια άλλη πλευρά της ιστορίας που δεν γράφουμε ποτέ

Μια άλλη πλευρά της ιστορίας που δεν γράφουμε ποτέ. Μια άλλη πλευρά της ιστορίας που ζει στο υπόβαθρο και αναζωπυρώνεται πίσω από διάφορες στιγμές μας. Τις καθορίζει. Τις αλλάζει. Τις αποτρέπει. Ένας χωρισμός. Ένας θάνατος. Μια απόρριψη. Η κατάθλιψη. Το άγχος. Ένας μεγάλος φόβος. Μια άνω τελεία που έμεινε ως έχει, δεν άλλαξε ποτέ…

Αυτή η πλευρά της ιστορίας μας έχει κάνει να ξεχάσουμε πως ήταν η ζωή μας πριν απ’ αυτή, για κάποιο λόγο το πως ήταν η πορεία αυτής της πλευράς είναι θολή μα υπάρχει το μετά, όπου την ξεπέρασες οπότε μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα. Δεν σημαίνει πως θα συνεχιστεί έτσι η ιστορία… πως όλα θα είναι έτσι. Χάρης αυτήν την πλευρά εκτιμάς τώρα πολλά. Αντιμετωπίζοντας εξαιτίας αυτής ό,τι σε φοβίζει θα είσαι ελεύθερος. Τότε και μόνο τότε θα γευτείς τι πάει να πει ελευθερία.

Μια άλλη πλευρά της ιστορίας που δεν γράφουμε ποτέ, επειδή δεν μπορεί – δεν αντέχεται – ή δεν χρειάζεται να γραφτεί. Μιας και έχει χαράξει το μυαλό, την ψυχή και την καρδιά μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς επηρεάζει τη ζωή μας, τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, μαθαίνουμε απ’ αυτή, λανθάνουμε χάρης αυτής και μπορεί να δημιουργηθούν κι άλλα μαθήματα χάρης αυτής. Μια πλευρά που κάποιες φορές ανυψώνει την άμυνα μας, μας κάνει να κλάψουμε, να χαμογελάσουμε, να ψυχοπονέσουμε ξανά… μια πλευρά όμως που μας όρισε ως άτομα και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο μας ωρίμασε γρήγορα, μας έκανε να εξελιχτούμε μέσα από κάτι κακό ή και κάτι καλό.

Διαβάστε επίσης  Ο χρόνος είναι πολύτιμος, μην τον σπαταλάς
Advertisements
Ad 14

Αυτή η πλευρά της ιστορίας σε κάνει κάποιες φορές να ξυπνάς στη μέση της νύχτας κι άλλες να κλαις για μικρά πράγματα που απλώς δεν πήγαν καλά. Σε κάνει να κρατήσεις τα δάκρυα στο λεωφορείο ή να ανεβάσεις την ένταση της μουσικής στα ακουστικά για να σωπάσει το μυαλό σου. Σοβαρά όμως, ζεις στο μετά της, νίκησες τότε και νίκησες εξίσου και όλες τις μικρές μάχες που ακολούθησαν αυτή για τις οποίες δεν μιλάς.

Αφέσου, πάρε ανάσες και κράτα το μάθημα. Ζήσε το τώρα, το μετά – όχι το πριν και το τότε. Μια γαλήνια καρδιά δίνει ζωή στην ίδια τη ζωή, όπως ακριβώς κάνει ένα γαλήνιο μυαλό και μια γαλήνια ψυχή. Πράγματι, όλα τα άσχημα μας κάνουν να εκτιμάμε τα καλά, ισχύει και με το παραπάνω και θα το δεις στην πορεία αυτό. Επέτρεψε στον εαυτό σου να ζει χωρίς κόμπο στο στέρνο με ανάσα καθαρή, να ζει το τώρα γαλήνια χωρίς να σε ορίζει το παρελθόν και επέτρεψε πάνω απ’ όλα στον εαυτό σου να νιώσει περηφάνια για όλη την πρόοδο που έχεις κάνει ακόμη κι αν είναι μικρή για όσα κανείς δεν έχει δει, για όσα δεν έγραψες ποτέ. Να εκτιμάς ό,τι σου δίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη… να εκτιμάς τη ζωή μα πάνω απ’ όλα να εκτιμάς εσένα και κάθε δύναμη σου μικρή.

Σύμφωνα με όσα σημαίνει η φάση της Σελήνης την ημέρα που γεννήθηκα, από πολύ μικρή έχω την ισχυρή επιθυμία να βοηθάω τους άλλους αλλά και την ελπίδα ότι θα συμβάλλω στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα μπορούσε κανείς να με περιγράψει ως μια αθεράπευτα ρομαντική εκδοχή σε ανάμειξη της Φοίβη Μπουφέι με τον Τσάντλερ Μπίνγκ. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Δημοσιογραφία και Αρχισυνταξία το 2017, αρθρογραφώ, γράφω ρομαντικές ιστορίες και διαβάζω βιβλία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.