Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι με ξεπέρασες

2 Δεκεμβρίου 2017

Βρήκες για ακόμα μια φορά μια φθηνή δικαιολογία για να με προσεγγίσεις. Τάχα μου να με ευχαριστήσεις για όλα αυτά που σου έδωσα. Και ότι αν με δεις στο δρόμο να ξέρω πως θα με χαιρετήσεις. Και όλα αυτά μέσα από ένα στεγνό μήνυμα. Αφού μου τόνισες 5-6 φορές ότι έχεις προχωρήσει τη ζωή σου και ότι δεν είναι πισωγύρισμα αυτό που κάνεις. Αλλά αλήθεια πες μου. Ποιον κοροϊδεύεις δεν έχω καταλάβει; Έμενα ή τον εαυτό σου;

Κάτσε να σου πω λίγο την ωμή αλήθεια μπας και σκάσεις τη φούσκα που ζεις τόσο καιρό. Για πες μου εσύ που προσπαθείς να με πείσεις ότι έχεις προχωρήσει τη ζωή σου, γιατί χρειάστηκε να μου το πεις τόσες φορές; Μήπως είμαι χαζή και δεν το ήξερα; Ή μήπως προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου; Άκουσε με αγάπη μου… Αν όντως είχες προχωρήσει τη ζωή σου δεν θα χρειαζόταν να το διατυμπανίσεις. Δεν θα σε ένοιαζε να ξέρω και ακόμα περισσότερο δεν θα σε ένοιαζε να μου στείλεις να μου ζητήσεις ευχαριστώ για όσα σου έχω δώσει.

Πες μου σε κάποια άλλη πρώην σου θα της έλεγες κάτι τέτοιο; Να σου πω εγώ την απάντηση. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Και γιατί; Γιατί δεν σου καίγεται καρφάκι. Προφανώς υπάρχει ο ένας μέσα στον άλλον ακόμα. Και για εξήγησε μου και το άλλο… Αφού δεν κάνεις πισωγύρισμα και έχεις προχωρήσει, γιατί όταν σε πήρα τηλέφωνο να συζητήσουμε από εκεί και όχι μέσα από μηνύματα δεν ήθελες να με αντιμετωπίσεις; Γιατί δεν μπορούσες να έρθεις αντιμέτωπος με την αλήθεια που φοβάσαι τόσο καιρό… Ότι με κουβαλάς ακόμα μέσα σου. Είχες μήνες να ακούσεις τη φωνή μου και δεν μπορούσες να το διαχειριστείς αυτό. Ξέρεις και ξέρω ό, τι και να λέμε ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε επίσης  Η ζωή είναι μικρή και πρόλαβέ τη
Advertisements
Ad 14

 

Μου τόνισες ότι δεν σε ξέρω. Εγώ μάτια μου; Που ξέρω μέχρι και τον τρόπο που σηκώνεις το πιρούνι για να φας; Που έχω αποτυπώσει στο μυαλό μου κάθε μορφασμό του προσώπου σου; Που ξέρω κάθε χιλιοστό του κορμιού σου και που να σε φιλήσω ή να σε χαϊδέψω για να ανάψεις; Που  γνωρίζω όλους τους πιθανούς τρόπους για να σε φτάσω στην απολυτή ηδονή; Εγώ δεν σε ξέρω;

Το γεγονός ότι δεν μιλάω δεν σημαίνει πως δεν βλέπω, πως δεν παρατηρώ. Και εσένα σε παρατηρούσα πάντα περισσότερο από το φυσιολογικό. Μπορεί να μη σε ξέρω όπως λες όμως για ένα πράγμα είμαι σίγουρη. Ότι κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον. Δεν είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Κάποτε μου είχες πει ότι αν το μετάνιωνες θα γύρναγες ακόμα και αν ήμουν με άλλον. Τότε ήξερα πως αυτό δεν θα γινόταν όμως βολευόμουν με το να με γεμίζω ελπίδες. Τώρα που δεν μου δίνω πια ελπίδες ξέρω πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Ακόμα και αν νιώθεις πράγματα για μένα ή αν νιώσεις κάποτε δεν θα έρθεις να με βρεις, γιατί είσαι τρομερά εγωιστής για να πέσεις τόσο χαμηλά. Και εγώ από την άλλη ακόμα και αν νιώθω πράγματα για σένα ή αν νιώσω κάποτε πάλι δεν θα ‘ρθω να σε βρω. Γιατί θα φοβάμαι μη με ξανά διαλύσεις και δεν θα ξέρω πώς να ξανασηκωθώ στα πόδια μου μετά.

Διαβάστε επίσης  Θα έρθει η στιγμή που θα βρεις το άλλο σου μισό

Ο μονός τρόπος για να μου αποδείξεις ότι όντως με έχεις ξεπεράσει είναι σε εκείνη την αγκαλιά. Όταν θα έρθει η στιγμή να σε συναντήσω πάλι. Αν μπορέσεις να με αγκαλιάσεις λιγότερο από 5 λεπτά απ’ ότι έκανες συνήθως τότε ναι, θα δεχτώ πως έχουν όλα τελειώσει. Όμως ούτε αυτό θα γίνει. Εσύ θα με αγκαλιάσεις χώνοντας το κεφάλι σου στα μαλλιά μου, ακουμπώντας δειλά με τα χείλη σου το λαιμό μου. Και εγώ θα χωθώ μέσα στα χέρια σου και θα σε χαϊδεύω. Όπως κάθε φορά. Γιατί όταν αγκαλιάζεις το άτομο που αγαπάς η καρδιά σου θέλει να βγει έξω και να κουμπώσει με το άλλο της μισό.

Μπορεί να λες ότι αυτό που είχαμε ήταν παιδικό όμως να σου θυμίσω ότι τα παιδιά είναι αυτά που αγαπάνε αληθινά και ανιδιοτελώς. Οι ενήλικες αγαπάνε με εγωισμό και πείσμα. Γι’ αυτό άσε τα ψέματα και παραδέξου την αλήθεια. Μη φοβάσαι ότι θα εκτεθείς…  Γιατί θα έρθει και για σένα η μέρα του απολογισμού και τότε θα σου σκάσει στα μούτρα όλο το σενάριο που είχες φτιάξει με το μυαλό σου. Εμείς αγάπη μου θα ζούμε ο ένας μέσα στον άλλον… Όσο και αν προσπαθείς να το αρνηθείς.

 

Είμαι 21 χρονών και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχω διαλέξει την κλασική κατεύθυνση. Όμως η αγάπη μου είναι να διαβάζω ο,τι σχετικό με την ψυχολογία και τα παιδιά. Αργότερα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην