Όλα στη ζωή μας μια προθεσμία

προθεσμία
Πηγή: Instagram

 

Όλα στη ζωή μας μια προθεσμία

Η αλήθεια, η δύσκολη μα αναπόφευκτη αλήθεια είναι αυτή, όλα στη ζωή μας πλέον είναι μια προθεσμία. Προθεσμία να καταθέσεις την δουλεία σου, τις ιδέες σου, τα όνειρα σου ακόμη και την ίδια σου την αγάπη. Μια αυστηρή προθεσμία που αν ξεπεράσει το επιτρεπτό χρονικό περιθώριο τίποτα μετέπειτα δεν έχει αξία. Όλα έχουν μπει μέσα σε όρια και γραμμές, τι γίνεται όμως όταν τα πραγματικά μας θέλω μπαίνουν στο περιθώριο;

Βέβαια μας έμαθαν από μικρούς να μην ξεπερνάμε τα όρια και να αφήνουμε καθαρό το περιθώριο. Και ο κανόνας αυτός παραβιάζεται, γεμίζοντας το περιθώριο με τις βαθιές μας επιθυμίες και όλα εκείνα τα τρελά όνειρα που με λαχτάρα και χαμόγελο προσμένουμε να γίνουν πραγματικότητα χωρίς να κάνουμε τίποτα όμως για να γίνουν, μονάχα στριμώχνονται. Απλά τους δίνουμε λίγο χώρο, απαγορευμένο χώρο μονάχα στο περιθώριο και αυτά μαζί με άλλα πολλά.

Πιέσεις από παντού, για το οτιδήποτε και όλα καλά οργανωμένα σε ένα πρόγραμμα που δεν έχει χώρο για αυτοσχεδιασμούς και εκπλήξεις. Προθεσμία στο να ζήσεις όμως δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει. Σταμάτα, εσύ που είσαι εκεί έξω και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να τολμήσεις. Μάντεψε δεν έχεις χρόνο, δράσε στο τώρα. Αν είναι να μην ξεπεράσεις μια προθεσμία μην ξεπεράσεις αυτήν, τη στιγμή που πρέπει να τολμήσεις φίλε μου να ζήσεις, η ζωή και η αγάπη δεν δέχεται προθεσμίες και οργάνωση. Δεν φταις, μας μαθαίνουν από μικρά να φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας και να είμαστε πιστοί σε αυτό. Έχει γίνει τόσο δικό μας αυτό το κομμάτι που μόλις αυτοσχεδιάζουμε για κάτι αρχίζουμε να τρέμουμε από φόβο μήπως έρθει η καταστροφή.

Διαβάστε επίσης  Aγαπώ θα πει γινόμαστε ένα

Κι όμως δεν θα έρθει η καταστροφή, η απελευθέρωση θα έρθει και η πλήρης ηρεμία. Αγαλλίαση με το είναι σου και με αυτούς που αγαπάς  και που οι προθεσμίες δεν αφήνουν να αγκαλιάσεις. Σκέψου αυτή είναι η ζωή που θέλεις. Αν η απάντηση είναι ναι τότε ζήσε την, δικιά σου είναι. Για μένα όμως η απάντηση είναι όχι.

Ας τις προθεσμίες, ας τις πιέσεις και ζήσε τη ζωή με λίγο παραπάνω τρέλα και λαχτάρα, ξάφνιασε ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό σου, κάνε του εκπλήξεις και πρόσεξε τον, γιατί μόνο αυτόν έχεις. Όταν κανείς δεν θα θέλει να βγει με αυτόν θα μένεις, για αυτό αγάπησε τον δυνατά και αληθινά. Μάθε να αγκαλιάζεις σφικτά  αυτούς που έχεις διαλέξει, μάθε να ερωτεύεσαι με την καρδία και το μυαλό όχι το αντίστροφο. Να είστε ανοιχτοί και γενναιόδωροι άνθρωποι.

Η αγάπη πρέπει να κάνει πιο εύκολη την ζωή, όχι πιο πολύπλοκη. Το ξέρω καλά είναι τρομακτικό να αφήνουμε τη ζωή να μας οδηγεί σε μέρη που δεν είναι  στα πλάνα μας αλλά με κούρασαν οι προθεσμίες και τα προγράμματα, σαν να περιμένω τα γενέθλια κάποιου που αγαπώ απερίγραπτα  για να του κάνω το δώρο που θέλει ή να φάω εκείνη την τη τούρτα που λαχταρώ εδώ και μέρες μονάχα όταν έχουμε γιορτή.

”Γιατί πίστεψε με, το μυστικό για να δρέψεις περισσότερους καρπούς και μεγαλύτερη απόλαυση είναι να ζεις επικίνδυνα” -Φ.Νίτσε

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία.
"Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε
Πήλιο

Πήλιο: Ένα Σαββατοκύριακο στα παραμυθένια χωριά του

Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, το θέρετρο των θεών του