Άραγε πόσα όνειρα γκρέμισε η κριτική του κόσμου;

όνειραΌνειρα , όνειρα και πάλι όνειρα. Ο λόγος για να ζεις και να ελπίζεις. Άνθρωπος που παύει να ονειρεύεται , πεθαίνει. Και δεν κάνω πλάκα.

Τα όνειρα έχουν απίστευτες δυνάμεις. Τα όνειρα είναι το κίνητρο των ανθρώπων για να σηκώνονται το πρωί από το κρεβάτι τους. Σαφώς σε γλιτώνουν και από το να τραβήξεις τη σκανδάλη. Επειδή δίνουν ελπίδες. Όμως από μόνα τους δεν αρκούν. Πρέπει και ο ονειροπόλος να ξυπνήσει και να τα κυνηγήσει. Και όχι να περιμένει πότε θα του χτυπήσουν την πόρτα.

Ο ονειροπόλος όμως συχνά αντιμετωπίζει 2 πράγματα:

 

  • την κριτική του κόσμου
  • την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του.

Αυτά τα 2 είναι αλληλένδετα. Έτσι δεν είναι;

Advertisements
Ad 14

 

Πόσα όνειρα δε πραγματοποιήθηκαν ποτέ λόγω αμφιβολιών;

Πόσα όνειρα δεν πήραν σάρκα και οστά λόγω του φόβου της κριτικής του κόσμου; Αυτού του κόσμου που ξέρει μοναχά να κρίνει.

Πόσα βιβλία δεν εκδόθηκαν ποτέ; Πόσες ποιητικές συλλογές έμειναν και σκονίζονται ακόμα σε συρτάρια;

Πόσοι πίνακες ζωγραφικής κάηκαν ή σαπίζουν σε σκοτεινά υπόγεια;

Πόσα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερο τον κόσμο μας, απλώς δεν έγιναν ποτέ;

Φοβόμαστε. Ο ονειροπόλος φοβάται.  Και όταν κάνεις έναν ονειροπόλο να αμφιβάλλει για τις ικανότητές του, τον σκοτώνεις. Τον σκοτώνεις γιατί εσύ άνθρωπε καταστρέφεις το νόημα της ζωής του. Κάποιοι ζουν για να γράφουν και άλλοι για να ζωγραφίζουν. Αλλά εσύ άνθρωπε τους κριτικάρεις όλους και τους κόβεις κάθε μέρα όλο και περισσότερο τα φτερά. «Αυτά που σκέφτεσαι δε συμβαίνουν. Πρέπει να πατάς στη Γη. Τι θα πει ο κόσμος;».

Διαβάστε επίσης  Άκου άνθρωπε

Ξέρεις πόσο όνειρα έχεις καταστρέψει ρε άνθρωπε με τις πικρόχολες κριτικές σου; Πόση ευτυχία στέρησες από τον  κόσμο. Πόσα μεγάλα έργα δε γεννήθηκαν ποτέ και πόσοι άνθρωποι αντί να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, απλώς ζουν στη ρουτίνα;

Μα πως να μην κοπούν τα φτερά του καημένου του ονειροπόλου όταν βλέπει γύρω του το εξής : Κάθε άνθρωπος που κυνηγάει τα όνειρά του και κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνει η μάζα, απλώς θεωρείτο τρελός και τον κατακρίνουν.

Είναι πολύ εύκολο να κατακρίνεις την προσπάθεια κάποιου, οποιαδήποτε προσπάθεια που δεν έχεις κάνει εσύ. Είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ σου μα τις μπύρες σου και να κριτικάρεις τα τραγούδια, τους πίνακες ζωγραφικής και τα βιβλία ανθρώπων. Αν είσαι τέτοιος παντογνώστης γιατί δε  κάνεις εσύ κάτι καλύτερο από αυτά που κάνουν οι υπόλοιποι;

Είναι εύκολο να κρίνεις αυτούς τους ανθρώπους. Πολύ πιο εύκολο από το να τους καταλάβεις. Έχουν τεράστια δύναμη επειδή εκθέτουν το όνειρό τους στο έλεος του κόσμου. Και ίσως φοβούνται αλλά το τόλμησαν.

Κλείνω με ένα υπέροχο ρητό.

Όταν κάποιος προχωράει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση των ονείρων του, και παλεύει για να ζήσει τη ζωή που είχε ονειρευτεί, θα συναντήσει την επιτυχία εκεί που δεν την περίμενε.

Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!!
Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες».
Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!!
(Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε